caenfrdees
AVINYONET.png

Carta de Serveis

L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor de l'Alt Empordà es fa ressò de les recomanacions que emet l’Agència Catalana del Consum (ACC). Tot i que la llei ja no acota uns períodes de rebaixes concrets encara hi ha molts comerços de Figueres i l’Alt Empordà que, des de principis de juliol, ofereixen productes a preu rebaixats. Els consells van adreçats als consumidors en general.

Els establiments no estan obligats a oferir rebaixes tot i que el Consell Assessor de Comerç conserva aquest període estival com a dates recomanades per dur-les a terme. Altrament, molts comerciants aposten per mantenir el període de rebaixes com a un instrument de promoció.

Els ens de protecció del consumidor recomanen comprovar que els productes rebaixats mostren el preu original o bé indiquen el percentatge de rebaixa. Aquests productes, a diferència del saldo, han de tenir la mateixa qualitat i garantia que els mateixos articles quan no tenien el preu rebaixat.

Pel que fa al mètode de pagament si la botiga accepta targetes o altres mitjans de pagament de manera habitual, també ho ha de fer en període de rebaixes. Abans de pagar, però, és important informar-se sobre la política de canvis, doncs cal saber que la botiga no té l’obligació d’acceptar-los si el producte està en perfecte estat. El cas de les botigues en línia és diferent: la llei disposa d’un període mínim de 14 dies per retornar la vostra compra, excepte productes personalitzats, peribles o que no es puguin reutilitzar per raons d’higiene.

Per tal que el consumidor pugui exercir els seus drets és important conservar les factures o tiquets de compra fins al final de la garantia, perquè són molt importants a l’hora de reclamar.

Quan el comprador vegi vulnerats els seus drets pot demanar el full oficial de reclamació a l’empresa prestadora, o si la reclamació es fa per un altre mitjà, es recomana fer servir canals que deixin constància de la comunicació. Si en un termini de trenta dies el consumidor no ha rebut resposta o no és satisfactòria l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor vehicula les queixes per tal de fer efectius els drets del comprador.

L’atenció al consumidor es realitza amb cita prèvia a la seu del carrer Nou, 48, de Figueres, al telèfon 972503088 i al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.