CISTELLA.png

Carta de Serveis

L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima (ACEC) del Consell Comarcal de l’Alt Empordà porta treballant des del 2013 perquè els municipis desenvolupin diferents accions per millorar l’eficiència energètica alhora que elaboren les memòries tècniques perquè aquests puguin demanar diferents subvencions.

Una de les convocatòries més destacables és la subvenció bianual que s’emmarca en la campanya «Del pla a l’acció» de la Diputació de Girona i que té per objectiu millorar l’eficiència dels municipis de la demarcació i reduir l’emissió de gasos amb efecte hivernacle. La tasca de l’agència comarcal facilita l’adhesió dels municipis al Pacte d’alcaldes per l’energia sostenible local. El 92% dels municipis de la comarca s’han adherit a aquest pacte i el 82% tenen redactat el Pla d’acció d’energia sostenible i clima (PAES).

La subvenció té diferents línies d’ajuda. Una d’elles és la que s’atorga per a la gestió energètica municipal i inclou la tasca que desenvolupa l’ACEC a 42 municipis de la comarca facilitant un servei de control i gestió dels consums energètics municipals. Aquesta mateixa línia de subvenció ajuda als pobles que desenvolupin accions destinades a la ciutadania. En total, aquest 2020 i 2021, 51 municipis de la comarca rebran 45.172 euros per aquestes accions d’un total de 70746 euros que ha atorgat la Diputació.

L’ens de les comarques gironines també ha subvencionat nou projectes d’adquisició o arrendament de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega, així com 42 iniciatives per millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic o dels edificis municipals.

El pla d’acció també subvenciona un elevat nombre d’instal·lacions fotovoltaiques gràcies a les gestions de l’ACEC 29 municipis rebran ajuda per aquests projectes.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.