caenfrdees
PALAUDE.png

Carta de Serveis

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre, l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha realitzat una sessió informativa per a la promoció de la mobilitat elèctrica als ajuntaments de la comarca.

L’objectiu ha estat presentar diferents maneres d’impulsar la mobilitat elèctrica als municipis. Durant la sessió, on han participat una trentena de persones, han intervingut diferents empreses del sector de la mobilitat elèctrica com Etecnic i Audit Energia, que instal·len i gestionen punts de recàrrega elèctrica i RideMovi que implanta sistemes municipals o supramunicipals de bicicletes elèctriques compartides. La jornada ha finalitzat amb la participació de l’ICAEN que ha presentat el programa d’ajudes MOVES III i que es publicarà durant aquest mes de setembre.

Aquesta edició de la setmana promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. Sota el lema: «Fes salut. Mou-te de manera sostenible» i en línia amb la temàtica d’aquest any, "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’ha adherit, un any més a la setmana i dona suport a les accions que s'organitzen des dels municipis.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

La consellera de Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà, Agnès Gasull, s'ha reunit amb el seu homònim de l'Alt Empordà, Josep Maria Bernils, per tal de presentar-li el projecte i els objectius que es plantegen, a partir d'aquest any, per al Premi Empordà de Novel·la i les possibles fórmules de col·laboració que es podrien establir de cara al futur, entre les dues comarques, per tal d'impulsar-lo com un referent literari de Catalunya.

La trobada també ha servit per posar en comú temes i problemàtiques de l'àrea que gestionen Gasull i Bernils i explorar possibles vies de col·laboració, tal com els dos consells ja realitzen des de l'àmbit de Turisme.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

El Pla de reactivació socioeconòmica del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ofereix, durant el mes d’octubre, 14 píndoles formatives gratuïtes dissenyades i impartides per la Fundació Udg: Innovació i Formació. L’objectiu és donar suport a PIMES i autònoms de l’Alt Empordà davant la situació generada arran de la Covid-19.

Per tal d’augmentar l’accessibilitat d’aquesta formació, les píndoles tenen format online, i 4 d’elles també tindran opció presencial a quatre municipis diferents que formen part del projecte del Pla de reactivació. Els àmbits tractats en aquesta formació són: el fiscal, laboral i legal, el de la digitalització, el del màrqueting i vendes, i de l’economia.

Càpsula 1: Com fer que els clients ens trobin a la web i les xarxes socials (Opció presencial a la Jonquera). 4 oct.
Càpsula 2: Gestió de contractes. 5 oct.
Càpsula 3: Com accedir al món de les licitacions públiques. 6 oct.
Càpsula 4: Compatibilitat de supervivència (Opció presencial a Castelló d’Empúries). 7 oct.
Càpsula 5: Ciberseguretat bàsica per empreses. 8 oct.
Càpsula 6: Coneixes el potencial del teu software (paquet office i altres eines de software lliure) 11 oct.
Càpsula 7: Negoci internacional. Com captar clients a l’estranger. 13 oct.
Càpsula 8: Finançament per a Pimes i emprenedors; oportunitats i què cal saber. 14 oct.
Càpsula 9: Llei de protecció de dades per a pimes i autònoms. 15 oct.
Càpsula 10: Digitalitza les teves gestions amb l’administració i entre empreses i clients. 18 oct.
Càpsula 11: Obligacions fiscals i tributàries per autònoms. 19 oct.
Càpsula 12: Millora la teva habilitat negociadora i comercial (Opció presencial a Llançà). 20 oct.
Càpsula 13: Planificació financera bàsica: previsió i control de despeses i ingressos. 21 oct.
Càpsula 14: Gestió del teletreball (Opció presencial a l’Escala). 22 oct.

Més informació i inscripcions (a partir del dimarts 21 de setembre): www.actualitzacioempresarialudg.com

Aquestes píndoles estan dirigides exclusivament a persones que treballin o resideixin a la comarca de l'Alt Empordà. En el cas que l'alumne realitzi un mínim d’onze càpsules, tindrà dret a l'obtenció del certificat del Curs d'Especialització en Actualització Empresarial per a PIMES i Autònoms per la Fundació UdG: Innovació i Formació.

Col·laboren els ajuntaments de Figueres, Roses, La Jonquera, Llançà, Vilafant, L’Escala, Castelló d’Empúries i Vilamalla, el Consorci Salines-Bassegoda, l’Associació Empordà Turisme i el SOC.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.