caenfrdees
ORDIS.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza una jornada per a alcaldes i alcaldesses de la comarca per acostar als ens locals a les possibilitats de finançament que donaran els fons Next Generation EU. Aquests programes el va aprovar el Consell Europeu el passat 21 de juliol per promoure iniciatives que reparin els efectes econòmics, socials i sanitaris de la pandèmia de la Covid-19 alhora que impulsin la transició ecològica i digital dels països de la Unió Europea.

L’esdeveniment consistirà en quatre ponències en què diversos experts explicaran les oportunitats que representen aquests nous fons europeus dotats amb 750.000 milions d’euros per compensar els efectes econòmics de la Covid-19, així com altres opcions de finançament que ofereixen les institucions comunitàries i com concórrer-hi.

A la jornada intervindran Francina Esteve, professora titular d’universitat de dret internacional públic i relacions internacionals especialitzada en dret de la Unió Europea a la Universitat de Girona i directora del Centre Europe Direct de Girona; Conxita Font, responsable de fons europeus de la Secretaria d’Acció exterior i de la Unió Europea, de la Generalitat de Catalunya; Jordi Llach, cap de programes europeus de la Diputació de Girona; i Oriol Lázaro, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu. Les intervencions i el debat els moderarà Joaquim Millan, director d’EUROLOCAL.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa un programa formatiu destinat als col·lectius que tracten en el seu dia a dia amb els animals de companyia. La primera de les jornades es va realitzar el passat mes de gener, i anava destinada a juristes, secretaris i tècnics dels ajuntaments que han delegat la recollida d'animals perduts i abandonats al Consell Comarcal.

La ponent de la jornada, que es va fer en format telemàtic, va ser l’advocada experta en protecció animal Aina Paredes. La jurista va fer un repàs exhaustiu d’aquells aspectes de la normativa de protecció animal que més afecten els ens locals. Els assistents també van poder fer preguntes i exposar casos concrets que s’han donat als seus municipis.

Durant aquest any s’han previst un seguit de formacions destinades a ajuntaments, voluntariat i a treballadors que interactuen amb els animals de companyia.

L’ens comarcal té un conveni amb 55 municipis de la comarca per gestionar la recollida i acollida de gossos i gats abandonats. El registre d’animals de companyia i la tramitació de llicència de gossos potencialment perillosos són de competència municipal. La Generalitat de Catalunya disposa, a més, d’un registre general que es nodreix a partir dels censos municipals. És fonamental que tothom que tingui un animal de companyia el registri al seu ajuntament. Així, en cas que es perdi, serà molt més fàcil recuperar-lo.

 

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

El divendres 19 de març se celebrarà la Jornada de formació per entitats i voluntariat 2021, organitzada per la Taula d’Entitats d’Inclusió Social, que enguany celebra la seva setena edició, i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La situació sociosanitària que està emergint arran de la pandèmia centrarà l’atenció de la jornada d’enguany, que amb el títol “Els reptes de l’acció comunitària en temps de pandèmia”, proposa generar una reflexió entorn de la incorporació de la perspectiva comunitària en l’acció quotidiana de les entitats i l’atenció social i els reptes que ens planteja la situació de pandèmia.

La jornada se celebrarà telemàticament a conseqüència de les mesures sanitàries vigents per a fer front a la Covid-19. L’horari de la sessió serà de 10:00 a 13:00h i es portarà a terme mitjançant la Plataforma ZOOM.

La Jornada estarà impartida i dinamitzada per la Clàudia Manyà Aragay, Diplomada en Educació Social per la UB i Màster Oficial Interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, que compta amb una experiència professional centrada en l’acció comunitària en l'àmbit dels Serveis Socials bàsics, on ha exercit durant més de 20 anys.

La jornada també es podrà seguir a través del compte de twitter @AltEmpordaIN i del nou perfil d’Instagram de l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat @altempordain

La inscripció s’ha de fer al web: http://inclusioaltemporda.cat/portal/jornada-inscripcions/ abans del dia 15 de març. La inscripció és gratuïta.

Per a més informació podeu contactar amb l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà al telèfon 972.67.70.50 (de 9h a 14h) o a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (Programa Jornada Taula IN 19032021.pdf)programa formació IN[ ]1012 kB
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
logo_nou_2_colors.png
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.