caenfrdees
AGULLANA.png

Carta de Serveis

Des de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor de l'Alt Empordà, de forma coordinada amb l’Agència Catalana del Consum (ACC), es fan públiques un conjunt de recomanacions i consells, adreçats a tots els consumidors en general, a tenir en compte durant la campanya de l’anomenat Black Friday que bàsicament es realitza durant aquest divendres i el proper cap de setmana.

Les principals recomanacions són les següents:

Si voleu aprofitar les ofertes que fan molts establiments durant aquests dies amb motiu de l'anomenat Black Friday, us recomanem que compreu de forma responsable i meditada i, per a no sobreendeutar-vos, controleu especialment la despesa amb targeta de crèdit i les compres finançades.

Per evitar compres impulsives i poc satisfactòries:
-Elaboreu una llista, d'acord amb el vostre pressupost, amb allò que necessiteu.
-Compareu preus en diversos establiments i desconfieu de les ofertes molt llamineres que trobeu a Internet, ja que podria tractar-se d'un engany, de productes falsificats, etc.
-Recordeu que els productes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que tenien a preu no rebaixat.
-Reviseu que els productes mostrin tant el preu original com el rebaixat, o bé el percentatge de descompte.
-Tingueu en compte que la publicitat és vinculant, és a dir, obliga a complir tot el que s’hi anuncia.
 
Si compreu en establiments presencials, recordeu que no tenen obligació d’acceptar canvis o devolucions, sempre que el producte estigui en bon estat. Per tant, és preferible que us n’informeu abans.

Si l'establiment ofereix la possibilitat de fer canvis o devolucions, també ha d’informar de les condicions en què es podran fer: terminis, possibles excepcions, sistema de retorn dels diners (en efectiu, en un val de compra...), etc.
 
Si compreu per internet, el més important és que escolliu un comerç electrònic que sigui segur i de confiança, és a dir, que ja conegueu o del qual en tingueu alguna referència per amics, familiars, etc.

Si dubteu, feu aquestes comprovacions abans de comprar-hi:
-Busqueu l'opinió d'altres usuaris a la xarxa.
-Mireu que sigui un web mínimament acurat (sense faltes d'ortografia ni traduccions mal fetes, per exemple).
-Localitzeu les dades de contacte i una adreça física d'ubicació de l'empresa.
-Assegureu-vos que disposi d'informació suficient i clara sobre les característiques i el preus dels productes que s'hi ofereixen.
-Reviseu que s’informi correctament de les condicions: les modalitats de pagament i d’enviament disponibles, els terminis d’entrega i els sistemes de devolució.
-Comproveu si l'adreça electrònica comença per https –és un senyal de seguretat–. A més, a la part inferior del navegador hi apareixerà el dibuix d'un cadenat tancat.

 

En les compres per internet disposeu de 14 dies per retornar els productes si no n'esteu convençuts (excepte en el cas de productes fets a mida o personalitzats; aquells que es puguin deteriorar amb rapidesa, com ara menjars; els bitllets de transport aeri, les reserves d'hotel, les entrades per a espectacles...).
Penseu també que, si compreu en botigues virtuals amb seu fora de la Unió Europea i teniu cap problema, la situació serà més difícil de resoldre, ja que el grau d’inseguretat jurídica és major.
 
En tots els casos, conserveu les factures o els comprovants de compra, ja que són la vostra garantia i els necessitareu per poder reclamar.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Un any més el Consell Comarcal se suma als actes de Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència masclista i s’adhereix al manifest que proposa l’Institut Català de les Dones i que enguany es complementa amb una campanya que porta per títol: «Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes». La campanya reforça els missatges adreçats als agressors situant el focus de la solució en la seva responsabilitat i no en les dones que la pateixen. També fa referència a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.​

L'àrea de Benestar Social ha editat un vídeo sobre els micromasclismes que està penjat a les xarxes socials. Una peça per visibilitzar allò que molts han normalitzat:

https://youtu.be/IP5ng2tCVmk

L'any 2019 els Serveis bàsics d’Atenció Social també han treballat amb 137 dones en què s'ha detectat indicis de maltractament per violència de gènere, el que representa un creixement del 52% dels casos en relació amb l'any 2018. Un 34% dels casos detectats el 2019 es van derivar a algun dels recursos adscrits al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) comarcal.

La presidenta Sònia Martínez,i les conselleres Júlia Gil, Anna Palet, Etna Estrems, Vero Medina, Anna Massot i la tècnica de l'àrea Yolanda Martínez han fet la lectura del text que ha elaborat l'Institut Català de les Dones per aquest dia.

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (20201125 SIAD 25N.pdf)20201125 SIAD 25N.pdf[Manifest del Dia internacional per a l\'eliminació de la violència envers les dones ]183 kB

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives

El Consell Comarcal convoca quatre preofertes de treball temporal per a joves inscrits en el Programa de Garantia Juvenil. Els joves aspirants han de ser beneficiaris del Garantia Juvenil, tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrit al SOC com a demandat d’ocupació, tenir la formació requerida (CFGM, CFGS d'Administració o Grau universitari de la branca de lletres), disposar del nivell C de català i no haver participat en convocatòries anteriors.

Les places ofertes són les següents:
- 2 Tècnics/ques Auxiliar d'Arxiu
- 1 Tècnic/a Auxiliar de Medi Ambient
- 1 Tècnic/a Auxiliar Informador Juvenil i Tasques Administratives

Els joves que compleixin els requisits i vulguin participar de procés de selecció hauran d’enviar el curriculum vitae, el document DARDO i el certificat de Garantia Juvenil als següents correus:

- Tècnics/ques Auxiliar d'Arxiu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. , indicant al concepte del correu: Oferta JENP ARXIU
- Tècnic/a Auxiliar de Medi Ambient Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant al concepte del correu: Oferta JENP MEDI AMBIENT
- Tècnic/a Auxiliar Informador Juvenil i Tasques Administratives: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant al concepte del correu: Oferta JENP OFICINA JOVE

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que té per objectiu reduir l'atur entre els i les joves. Els nois i noies, d'entre 16 i 29 anys, inscrits disposen de tot un seguit de línies d'ajut.

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
logo_nou_2_colors.png
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.