caenfrdees
DARNIUS.png

Carta de Serveis

En breu s’obrirà la nova convocatòria d’ajuts Leader 2019 per a la diversificació de l’economia rural. Aquests ajuts, finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) són subvencions a fons perdut per a la creació, ampliació i/o millora de negocis situats en l’àmbit territorial d’ADRINOC, i poden suposar un ajut d’un 25% a un 40% de l’import de la inversió.
ADRINOC compta amb prop de 700.000€ d’ajuts per a finançar les inversions de microempreses i també petites i mitjanes empreses de 75 municipis rurals de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès.
A l’Alt Empordà els municipis en territori Leader són els 39 següents: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, La Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür

A fi de donar a conèixer a totes les empreses del territori els detalls d’aquesta nova convocatòria, aquest mes d’agost es duran a terme les següents jornades informatives: Dijous 28 de novembre de 2019 10h – Sala de Formació del Consell Comarcal de l’Alt Empordà a Figueres (C. Nou, 48)
Fent balanç de l’última convocatòria d’ajuts, que comptava amb el mateix pressupost que enguany, a l’Alt Empordà es van rebre un total de 11 sol·licituds, de les quals finalment 7 d’elles obtindran ajut Leader. Aquests 7 projectes suposaran una inversió privada de més de 500.000,00€ i un ajut aproximat de 150.000,00€. I pel que fa a llocs de treball això suposarà la creació de nous llocs de treball.

L’Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal ha rebut una ajuda de 16.930 euros de la Diputació de Girona per tal de facilitar el desenvolupament d’aquest servei. Aquest any, la corporació provincial ha creat una línia de subvenció per ajudar a aquesta prestació del Consell que desenvolupa diversos programes socials vinculats a l’habitatge.

En concret, l’Oficina d’Habitatge del Consell està cobrint l’atenció de la ciutadania de tota la comarca, la qual cosa significa que atén als 68 municipis que conformen el territori de l’Alt Empordà per tal de resoldre els seus dubtes, realitzar diverses peticions d’informació i assessorament en matèria d’habitatge, així com per la tramitació dels ajuts al lloguer, cèdules d’habitabilitat, expedients de rehabilitació o ajuts d’urgència per deutes de lloguer o hipoteca.

El servei està ubicat a la seu del Consell Comarcal, al carrer Nou 48 de Figueres i està obert al públic de nou del matí a dues del migdia de dilluns a dijous.

A mitjans del mes de desembre finalitzaran les obres de connexió del carrer Hospital amb la Torre Carlina del municipi de Maçanet de Cabrenys que s’inclouen en l’Operació de Conservació, Foment i Desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà, en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, promogudes des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb convenis amb els ajuntaments implicats.

Les inversions del FEDER a la comarca de l’Alt Empordà van començar amb les obres de naturalització de la muralla ponent de la Ciutadella de Roses i les millores d’accés a l’entorn del Monestir de Sant Miquel de Fluvià. Aquestes obres formen part de les deu actuacions integrades dins del programa que executa i lidera el Consell Comarcal des de fa gairebé un any, amb un total d’inversió de 1.827.025,92€.

L’execució de les obres de Maçanet de Cabrenys tenen com a objectiu potenciar, posar en valor i facilitar l’accés de vianants als vestigis de la Torre Carlina. Aquestes obres volen revaloritzar aquest monument arquitectònic construït majoritàriament durant el segle XVIII, a la vegada que es milloren les condicions del nucli antic del que fou una vila fortificada. Una actuació que se suma a les actuacions de dinamització turística impulsades pel govern de l’Alcaldessa Mercè Bosch.

 

• Sant Pere Pescador també ha iniciat les obres aquest mes de novembre.

L’Ajuntament de Sant Pere Pescador s’ha sumat a aquest Projecte de cofinançament, i ja s’han iniciat les obres necessàries per reurbanitzar ambdós trams del carrer del Mar, entre el carrer Duc i el carrer de les Escoles. Aquesta zona forma part de la zona comercial, que és d'interès turístic i de connexió amb l’entorn del riu Fluvià. Les obres representen la materialització del projecte de regeneració urbana iniciat per Agustí Badosa, alcalde del municipi i Conseller de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, i està previst que es finalitzin el proper mes d’abril.

El Projecte de conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà és va resoldre favorablement des del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el programa FEDER el mes de febrer del 2017. Per a la gestió i execució de les actuacions previstes s'ha signat un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i els ajuntaments de Colera, Maçanet de Cabrenys, Navata, Portbou, Sant Miquel de Fluvià, Roses, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilafant.

Les obres s’executaran al llarg d’aquest any i del 2020 amb l’objectiu de posar en valor la diversitat de recursos turístics que ofereix l’Alt Empordà i, amb les millores, afavorir l’experiència turística en el destí.

Al mateix temps, amb el desenvolupament del Pla inclòs en el PO FEDER Catalunya 2014-2020 es treballa de forma coordinada amb tots els gestors públics oferint un àmbit de col·laboració per a les iniciatives turístiques de la comarca, juntament amb altres operacions de finançament Europeu, com el Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) o bé el POCTEFA per al desenvolupament de BiciTransCat.

 

 

logo_nou_2_colors.png
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.