FORTIA.png

Carta de Serveis

Presentació curs agents de salutUn total de 25 joves van iniciar dimecres passar el curs per formar-se com a agents de salut. Es tracta d'una iniciativa de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, adreçada a joves de 15 a 19 anys, que té un objectiu doble, per un costat formar-se, i per l'altre, intervenir entre iguals i a l'entorn més pròxim per tal de millorar els hàbits saludables.

El curs inclou set sessions amb professionals de la salut (cada dimecres de 16 a 19, fins al 30 de novembre a la Oficina Jove de l'Alt Empordà) i es complementa amb unes colònies de cap de setmana. En total, són 30 hores teòriques i 10 de pràctiques, que incideixen en temes com l'alimentació i la dieta, l'educació afectiva i sexual, les drogues i altres substàncies tòxiques i l'ús i abús d'Internet, entre altres qüestions.

Des de l'àrea de Joventut del Consell es considera que si es formen joves en salut i s'enforteixen els seus hàbits saludables, aquests agents podran influir en la salut i els comportaments dels seus companys. S'ha constatat que augmenta el nombre d'adolescents i joves que prenen alcohol, que tenen addiccions a substàncies tòxiques, que abusen de les tecnologies de la informació i comunicació i que tenen una mala alimentació.

A més, un altre motiu que ha portat a promoure aquesta iniciativa és l'existència d'una publicitat enganyosa sobre la imatge estètica i personal, perquè manquen conductes i hàbits saludables entre els joves i perquè a les enquestes i l'opinió dels experts adverteixen que s'avança l'edat d'inici del primer consum de substàncies nocives.

A l'acte d'obertura, tant el conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, com la regidora de Benestar i Salut de l'Ajuntament de Figueres, Dolors Pujol, es van adreçar a tots els assistents, encoratjant-los a treure'n molt de profit del curs, tant per ells com per a tot els seus entorn.

20 d'octubre de 2014

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.