NAVATA.png

Carta de Serveis

Sessió de networking al Baix EmpordàLa promoció del producte local ha estat l’eix d’una iniciativa conjunta entre els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, l’Ajuntament de Figueres i l’agrupació dels ajuntaments de La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. L’acte, que va aplegar una seixantena de participants, va tenir lloc aquest dimecres 29 d’abril a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Empordà, a la Bisbal d’Empordà, de 9h a 13h. La jornada portava per títol “De l'Empordà a la taula”.

Recuit i recuit de drap, melmelada de roses, vins DO Empordà, maduixes blanques, botifarra dolça, embotits artesanals o el gènere més selecte en llegums i verdures van ser alguns dels productes que una trentena de productors agroalimentaris, majoritàriament de l’Alt i el Baix Empordà, van presentar a una trentena de representants d’establiments turístics i cadenes de comercialització de la zona.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà, Òscar Aparicio, va destacar la importància d’aquest tipus d’accions per fomentar el desenvolupament econòmic del territori. La iniciativa va ser tot un èxit segons va destacar també el director dels Serveis Territorials del DAAM a Girona, Vicenç Estanyol.

La seixantena d’assistents van disposar de tot el matí per establir contactes i degustar productes i així fomentar possibles sinergies. Els comercialitzadors i els allotjaments turístics disposaven d’un temps fixat per parlar amb cadascun dels productors abans d’entrevistar-se amb el següent, per tal d’assegurar un contacte òptim entre tots els participants.

Un total de 100 productors de l’Alt Empordà i 40 del Baix Empordà estan adscrits al distintiu Producte de Proximitat fomentat pel DAAM segons xifres de 2014. La responsable de Seguiment i Prospecció de la Qualitat Agroalimentària del departament, Esther Pisa, va animar a tots els assistents a utilitzar el distintiu.

Durant la jornada, la tècnica de turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, Montse Nualart, també va explicar el funcionament de la marca de garantia Productes de l’Empordà, marca que garanteix que els productes adherits són produïts, elaborats, transformats i envasats a l’Empordà.

30 d'abril de 2015

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.