AVINYONET.png

Carta de Serveis

Premi Empordà 2015 a Skydive EmpuriabravaDes de fa 22 anys el Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza el lliurament dels Premis Empordà -que seguint amb la tònica dels dos darrers anys se celebra a la mateixa seu del Consell amb un acte institucional- tot plegat en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres.

Els Premis Empordà són uns guardons que serveixen per reconèixer la trajectòria i la tasca de persones i entitats de casa nostra i que enguany ja arriben a aplegar un llistat de més de 80 premiats, entre persones i entitats.

Per materialitzar aquest reconeixement se’ls fa lliurament d’una escultura que representa cadascun dels símbols que donen nom a aquests guardons (la Sirena, el Pastor, l’Indiketa i la Tramuntana). Aquestes escultures són obra de l’artista empordanesa Mercè Riba.

Aquest any, però, i com ha explicat el president de la institució, Xavier Sanllehí, en el seu parlament, només s'ha concedit un d’aquests premis davant la voluntat de canviar-ne el format. Una decisió, però, que s'ha deixat a mans del futur govern comarcal. En concret, avui només s'ha lliurat el premi Sirena, que es dóna a aquella persona o entitat que ha destacat pel foment de la projecció exterior de la comarca. En aquesta ocasió s'ha guardonat l’empresa Skydive Empuriabrava, amb seu a Castelló d’Empúries.

A l'acte hi han assistit el president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí, el conseller comarcal de Cultura, Joan Heras, i el director territorial del departament d'Empresa i Ocupació, Ferran Roquer, juntament amb alcaldes, consellers comarcals i regidors de la comarca. Raimon Gispert ha recollit el premi en nom de l'empresa.

DADES SKYDIVE

Skydive Empuriabrava és la marca que explota l'aeròdrom d'Empuriabrava des de l'any 1985, és a dir des de fa 30 anys. Des del seus inicis, la seva activitat principal ha estat la pràctica del paracaigudisme, encara que també es duen a terme vols de fotografia, publicitat aèria i turística així com escola de pilots privats d'avió.

Tot i que l'aeròdrom data del 1973, ha estat durant aquestes tres dècades d'activitat quan les instal·lacions han aconseguit el reconeixement internacional. Des del 1998 és el centre amb el major volum de salts d'Europa, amb uns 100.000 cada any. Precisament, el 2003, coincidint amb el salt un milió, es va atorgar a Castelló d'Empúries la marca de Destinació Turística Esportiva per la modalitat de paracaigudisme. La plantilla de les instal·lacions supera les 50 persones i al seu voltant s'ha generat la creació de diverses empreses complementàries, bàsicament en el sector serveis.

A més de celebrar-s'hi concentracions, seminaris i tot tipus de competicions, el centre d'Empuriabrava ha acollit esdeveniments de primer nivell mundial en l'àmbit del paracaigudisme i s'han assolit rècords mundials en diverses especialitats. També han rebut diversos reconeixements, entre ells el Diploma Turístic de Catalunya, concedit per la Generalitat. 

30 d'abril de 2015

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.