ELPORT.png

Carta de Serveis

Activitats Grup d'Esports Nàutics de RosesEl ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar dimarts atorgar el Premi Inclusió Social 2015 al projecte “Tothom pot navegar”. Es tracta d'una iniciativa d’acció social que promou el Grup d’Esports Nàutics de Roses que té com a objectiu combatre l’exclusió social mitjançant l’aprenentatge d’esports nàutics i hàbits de vida saludables entre els infants, joves i adults del municipi.

El projecte vol facilitar oportunitats d’aprenentatge de l’esport de vela i millorar el benestar emocional i social de persones més vulnerables que són ateses per institucions, entitats socials i associacions.

El jurat dels Premis Inclusió Social 2015 va valorar especialment l’orientació inclusiva del projecte “Tothom pot navegar”, la perspectiva de gènere, la metodologia de treball proposada i la xarxa d’agents del municipi de Roses que participen en la seva implementació.

El premi Inclusió Social 2015 dotat amb 6.000 euros permetrà que al llarg d’un any diferents col·lectius participin en les accions programades: bateigs de vela i iniciació als esports nàutics, tallers temàtics i jornades de navegació, regates i esdeveniments solidaris així com a la formació de futurs tècnics de vela.

TERCERA EDICIÓ DEL PREMI

El Concurs de Projectes d’Inclusió Social a l’Alt Empordà té com a objectiu fer emergir iniciatives innovadores en l’àmbit de la inclusió i la cohesió social i finançar projectes en el territori. Aquest premi, que s’emmarca en el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Alt Empordà, també té com a finalitat millorar les condicions de vida de la població de la comarca i reforçar la cohesió social.

Les bases del concurs assenyalen que poden participar-hi persones físiques, entitats sense ànim de lucre, associacions, petites i mitjanes empreses i equips o centres de recerca d’universitats, que presentin projectes d’inclusió social a desenvolupar a la comarca de l’Alt Empordà en municipis de fins a 20.000 habitants.

En els premis es valoren especialment aquells projectes amb perspectiva de gènere orientats a promoure la inclusió social d’infants, adolescents, joves i les seves famílies, i gent gran. Els àmbits d’aplicació preferent en què es podran definir els projectes d’inclusió social seran el formatiu i laboral, el residencial-habitatge, el relacional (xarxes de suport i treball amb la comunitat), i el de la ciutadania/població origen immigrant.

En la primera edició es va reconèixer la proposta d’emprenedoria social “La Cuina, cooperativisme a foc lent”. El projecte dut a terme durant l'any passat va consistir en assolir l’objectiu de promoure l’acció comunitària i l’economia social i cooperativa per fer front a la precarietat de les economies domèstiques, l’atur de llarga durada i els efectes de la crisi en determinats sectors vulnerables de la societat en el municipi de Sant Pere Pescador. L’experiència en el municipi ha afavorit la creació d’un espai de treball.

Per altra banda també es va atorgar un accèssit al projecte “El Tamariu-Projecte laboral Reciclatge de Paper”, presentat per l’Associació Tamariu de Castelló d’Empúries, que va desenvolupar aquest projecte d’integració sociolaboral amb joves amb discapacitat intel·lectual a la comarca de l’Alt Empordà al llarg de tot l'any passat.

La segona convocatòria no va ser tan reeixida i el jurat va decidir declarar desert el Premi Inclusió Alt Empordà 2014. A parer dels seus membres, els projectes presentats no complien suficientment els requisits establerts a les bases. Atesa aquesta circumstància es va acordar avançar la convocatòria del Premi 2015 per al mes de febrer. 

11 de juny de 2015

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.