FORTIA.png

Carta de Serveis

Reunió ADRINOC L'Associació Desenvolupament Rural Integral Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) ha rebut la visita d’una delegació del grup Leader polonès Kraina Nocy i Dni encapçalada pel seu president, Jozef Podłużny, i Jarosław Budka, vicepresident, juntament amb la gerent del grup, Kamila Pawlak, i la directora de projectes de cooperació, Justyna Figiel.

El grup Kraina Nocy i Dni està situat a la regió de Wielkopolska, la Gran Polònia. La regió de Wielkopolska té una extensió similar a la de Catalunya i una població al voltant dels tres milions i mig d’habitants. Aquesta similitud entre ambdós territoris va propiciar un primer viatge d’intercanvi al 2015, que va tenir continuïtat l’estiu passat quan una delegació d’ADRINOC va visitar la regió coincidint amb dos esdeveniments molt importants a la zona, el Festival Diocesà de la Collita “Wojewódzko”, i el Festival de Sabors, a Liskow, al districte de Kalisz, un festival que mostra la riquesa de l’economia d’aquesta zona a través dels seus agricultors amb les seves respectives collites.

La visita del grup polonès es va iniciar el diumenge passat a la tarda on el grup va aprofitar l’estada per visitar la Fira agrícola i ramadera Firagri de Figueres i mantenir reunions amb Empordà Turisme. El dilluns 13 de març van visitar la Garrotxa i es van reunir amb els gerents de Turisme Garrotxa i l’Associació d'Hostaleria de la Garrotxa. També van visitar el Consorci SIGMA i INNOVACC, l’Associació Catalana d'Innovació del Sector Carni Porcí. Així mateix, el grup polonès també ha pogut conèixer de més a prop experiències d’èxit com ara la marca de garantia Producte de l’Empordà i la xarxa de sender d’Itinerànnia.

Aquest viatge ha servit per concretar, doncs, temàtiques de col·laboració que es van establir fruit de la visita que ADRINOC va realitzar al grup Leader polonès l’estiu passat. En aquesta visita es va acordar iniciar vies de col·laboració entre ambdós territoris, a través de projectes vinculats a la promoció dels productes locals, la promoció turística, la cultura popular i la gestió dels recursos naturals, signant-se el corresponent conveni (FOTO ADJUNTA). Ara s’han de concretar aquests vincles amb projectes concrets. En paral·lel, també es preveu poder facilitar a les empreses la possibilitat d’aconseguir partners tecnològics o per a la exportació.

16 de març de 2017

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.