BORRASSA.png

Carta de Serveis

Trobada megalitisme a la JonqueraEl grup de treball de les Rutes Megalítiques de la Costa Brava, inclòs en les Rutes Europees del Megalitisme-Itinerari Cultural certificat pel Consell d'Europa, van presentar en roda informativa, aquest dimecres als porxos de Can Laporta de la Jonquera, les 11 activitats programades de forma conjunta i que desenvoluparan al llarg del mes de maig, tot i que aquest diumenge (Dia del Megalitisme a Europa) ja se n'han previstes dues d'elles a Vulpellac i Tossa de Mar.

A la presentació hi van assistir el doctor Jordi Tresserras Juan, director del LABPATC (Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural) de la Universitat de Barcelona, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, en representació dels jaciments de la zona de l'Albera-Cap de Creus, i representants de les Gavarres i Ardenya-Cadiretes, els altres dos espais inclosos en les Rutes Megalítiques de la Costa Brava, entre altres.

Tresserras va explicar que “el grup de treball de les Rutes Megalítiques de la Costa Brava hem decidit posar en valor aquesta part del nostre patrimoni i una de les primeres accions que tirem endavant ha estat la de coordinar les agendes a l'hora de programar activitats al llarg del proper mes de maig, però la nostra intenció és fer accions de tipus cultural, educatiu i familiar al llarg de tot l'any”.

Cal recordar que un conjunt de museus, parcs geològics i entitats de gestió de destinacions turístiques, juntament amb les universitats d'Alemanya, Dinamarca, Països Baixos i Suècia, promouen la Ruta Europea del Megalitisme amb l'objectiu de posar en valor històric i turístic el conjunt de monuments d'aquesta època que hi ha distribuïts pel continent i millorar la seva protecció. Fa dos anys es va presentar la proposta d'incorporar la Costa Brava i Galícia a la iniciativa. Aquesta ruta va ser certificada pel Consell d'Europa l'any 2013.

Des del Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona es va presentar la proposta d'articular les Rutes Megalítiques de la Costa Brava i l'Institut Europeu d'Itineraris Culturals ho va acceptar en considerar que reunien tots els criteris requerits per a la seva inscripció. Des d'aleshores s'han celebrat diverses reunions per començar a treballar el projecte. En concret, pel que fa a la zona de la Costa Brava, es treballa en tres àmbits geogràfics concrets: Ardenya-Cadiretes, les Gavarres i l'Albera-Cap de Creus. Aquest darrer és l'espai en el qual hi col·labora directament el Consell de l'Alt Empordà.

28 d'abril de 2017

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (Activitats_conjuntes.pdf)Activitats programades[ ]206 kB
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.