BORRASSA.png

Carta de Serveis

Logo procés participatiu +60El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament han signat un conveni per desenvolupar a la ciutat de Figueres, i durant els propers mesos, el procés participatiu “+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”. Aquesta iniciativa es va realitzar l’any passat als municipis de Borrassà, Castelló d’Empúries, l’Escala, la Jonquera, Llançà, Roses i Vilafant.

El projecte “+60 Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu” és un procés de participació que té com a principal finalitat acompanyar els ajuntaments i altres agents locals en la definició de polítiques locals d’envelliment actiu. Aquest projecte ofereix als municipis una eina per a la definició de polítiques d’envelliment actiu ajustades a la realitat local, basada en la implicació de la població +60 en un procés de treball comunitari amb la participació de diversos agents.

Per aquest motiu, en el marc del procés de treball que es va dur a terme en cadascun dels municipis esmentats, es van realitzar diverses sessions de participació amb veïns i entitats en els quals es van poder identificar un conjunt de necessitats en diferents àmbits i a partir d’aquí es van començar a generar propostes per a millorar les condicions de vida de les persones +60 que resideixen al poble. Aquest mateix procés serà el que es realitzarà a Figueres.

Un cop realitzades les sessions locals de participació s’elabora un document de conclusions de tot el procés de treball, que recull el conjunt de necessitats identificades i les propostes formulades per les persones participants. Aquesta ha de ser una eina que ha de sevir als ajuntaments i altres agents locals per a millorar la planificació de les actuacions adreçades a millorar la qualitat de vida en els municipis, tenint en compte que l’envelliment de la població al món occidental és un procés irreversible que produirà canvis socials en les properes dècades al conjunt de les societats europees, i que necessàriament demanarà a les administracions públiques adequar les seves actuacions a aquesta realitat canviant.

A través del web del projecte +60 Alt Empordà (www.mes60.cat) es pot accedir a la informació específica sobre el desenvolupament de cadascuna de les sessions de participació dutes a terme en els municipis que l’any passat van col·laborar en el desenvolupament del procés participatiu.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.