CISTELLA.png

Carta de Serveis

Actes digitalitzades CabanesL'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha finalitzat la digitalització de les actes de l’Ajuntament de Cabanes, les quals es poden descarregar i consultar a 'Arxius en Línia', de la mateixa manera que es pot fer amb la documentació de nombrosos municipis de la comarca que en els darrers anys han anat passant per aquest procés.

L’arxivera comarcal, Erika Serna, explica que “hem acabat les tasques de digitalització, preparació i indexació de tots els llibres d'actes d'aquest municipi des del 1856 fins al 1975, encara que els primers anys no presenten una continuïtat, és a dir, en concret, ens han arribat les actes del 1856, 1872-1876, i del 1900 endavant”.

Afegeix que “s'apleguen els acords presos per l'Ajuntament des d'un primer acord datat al febrer del 1856 en què l'alcalde del moment, Bonaventura Salleras Bru, exposa la necessitat d'aprovació de mesures per pal·liar els desperfectes últims que patiren per desbordament dels rius la Muga i el Llobregat, fins al març del 1975, amb l’alcalde Olivé Ros i el Sr. Trilla de secretari, en què s'aprovaren diferents factures de despeses municipals, així com el permís d'apertura d'alguns negocis de particulars al poble i despeses ocasionades per la neteja del Rec del Molí”.

Finalment, la historiadora explica que “completa aquest procés digitalitzacions dos importants llibres originals del Sindicat Agrícola de Cabanes, un llibre de registre de socis del 1934-1937 i un diari de caixa del 1932-1938. Cal no oblidar que la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals, ja que ofereix una còpia alternativa a la consulta i, alhora, permet obtenir un duplicat de reserva per a conservar en un repositori segur”.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.