BASCARA.png

Carta de Serveis

Kim CastellsL'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha rebut un total de 101 fotografies en color del terme municipal de Cadaqués, originals del reconegut fotògraf Kim Castells. Aquells imatges, que inclouen racons del poble i ens mostren el paisatge i la natura del cap de Creu, van ser el material gràfic utilitzat i publicat per a l’edició del llibre “Miratge de Cadaqués”, escrit per l’Anna Maria Dalí.

Aquest volum, publicat per Edicions de Nou Art Thor l’any 1985, combina els textos de l’escriptora cadaquesenca i germana del pintor amb fotografies de Kim Castells i Josep Maria Infiesta. En aquesta obra, Castells queda consagrat com un dels millors fotògrafs de paisatge del país. Cal recordar que el mateix fotògraf ja va cedir el dipòsit, l’any passat, un total de 252 diapositives en color del terme de Cadaqués que mostren els racons del poble, el paisatge i la natura del cap de Creus. Aquestes imatges gràfiques són el material utilitzat i publicat al llibre “El Cadaqués de Pla” editat per Editorial Juventud el 1996, amb textos de l’escriptor empordanès combinat i amb les seves imatges de Kim Castells.

Kim Castells s’inicià en la fotografia l’any 1978 i publicà el seu primer llibre el 1981. Des d’aleshores i fins a l'any 2012, ja són més de noranta els volums que ha publicat. Castells ha contribuït a establir un llenguatge gràfic -el de la paraula i el de la imatge- i en les seves obres ha comptat amb la col·laboració de diversos autors literaris com Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Lluís Racionero, Màrius Carol, Lluís Permanyer, Joan Brossa, Màrius Carol, Baltasar Porcel, Miquel de Palol, José Antonio Labordeta, Miquel Desclot, Joan Bellmunt, Carlos Duarte i Raimon Panikkar, entre altres.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.