GARRIGUELLA.png

Carta de Serveis

Presentació SAIEl Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha signat aquest matí amb la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies l'Acord per al desenvolupament del Servei d'Atenció Integral (SAI)-LGTBI de l'Alt Empordà. A l’acte, celebrat a la sala de plens de la institució comarcal, hi han assistit el president del Consell, Ferran Roquer, i la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, acompanyats per la directora territorial del departament de Treball, Afers Socials i Família a Girona, Marta Casacuberta.

Com ja és conegut, la Llei 11/2014 del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI) i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, té com a objectiu principal vetllar per la protecció dels drets de les persones LGTBI i evitar situacions de discriminació i violència per tal d’assegurar que es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

Per tal de fer possible la protecció d’aquests drets s’ha creat el SAI de l’Alt Empordà, que és un servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. El servei està gestionat des de l'Equip d'Inclusió i Atenció a la Comunitat de l'Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i atén a tots els municipis de la comarca i Figueres, en horari d'atenció de dilluns a divendres de 9 a 14h. L’equip està format per una educadora social, un psicòleg i una advocada.

OBJECTIUS SAI ALT EMPORDÀ

Els objectius del SAI Alt Empordà, explicats aquest migdia durant la signatura de l’acord de desenvolupament d’aquesta prestació social, són els següents:

• Ser un espai de sensibilització i informació per a persones i entitats de tota la comarca, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTIfòbia.

• Donar informació, atendre incidències i possibles casos de discriminació.

• Facilitar informació, assessorament i formació específica a professionals i població en general en matèria LGTBI.

• Oferir atenció psicoterapèutica adreçat a persones LGTBI i el seu entorn.

• Facilitar assessorament jurídic especialitzat.

• Tramitar la targeta sanitària amb el nom sentit a persones trans.

• Implementar programes de sensibilització a nivell comarcal.

PRINCIPALS ACCIONS REALITZADES

El SAI Alt Empordà es va posar en marxa el mes de setembre de 2017. Des de llavors les principals accions realitzades es concreten en aquests apartats:

• S'ha constituït la Comissió Tècnica comarcal LGTBI formada per entitats i professionals, aquesta s’ha reunit en dues ocasions i està formada per representants de: Mossos d’Esquadra, Ensenyament, Serveis Socials CCAE, Àrea de Joventut, SIAD de l’Ajuntament de Figueres, SIAD Consell Comarcal Alt Empordà, Salut, Infància, Àrea de dependència, i entitats.

• S'han portat a terme dues formacions sobre estratègies i intervenció LGTBI, una adreçada als i les professionals de la Comissió i l'altre als equips dels Serveis Socials Bàsics i Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Consell Comarcal. • S'ha atès a tres persones des de l'espai d'atenció psicològica.

• S'han tramitat dues targetes sanitàries amb el nom sentit.

• En aquests moments s'està portant a terme una Diagnosi interna amb l’Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona sobre la situació dels joves LGTBI a la comarca, amb quatre eixos principals: polítiques i intervenció pública; pràctiques educatives i estratègies dels serveis i professionals per fer front a les discriminacions i violències LGTBI; relacions socials i lgtbifòbia interioritzada i espai públic i xarxes socials.

• S’organitzarà a la ciutat de Figueres un seminari formatiu per a professionals de centres de denúncia i d’assistència a víctimes de delictes anti-LGBT, adreçat a professionals i centres de denúncia. Està previst que aquestes jornades es portin a terme els propers dies 10 i 11 de juliol a la Sala de Plens del Consell Comarcal.

18 de juny de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.