BASCARA.png

Carta de Serveis

Bidó de compostatge casolàL’àrea de Medi Ambient de Consell Comarcal de l’Alt Empordà començarà, en els propers dies, una campanya informativa als municipi de Vilafant i Vilamalla -en total, prop de 7.000 habitants- que s’incorporen a la prestació del servei de recollida orgànica. Paral·lelament es realitza una campanya semblant, tot i que en aquest cas només de recordatori i d’informació per als nous veïns, a Avinyonet de Puigventós i a Navata, municipis que disposen d’aquest servei des de fa anys.

Arran de la posada en marxa del Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà (CTR), la normativa legal determina que cal disposar i justificar un sistema de recollida selectiva específic per a la fracció orgànica dels residus municipals (FORM). Per a la bona acceptació de la implantació d'aquesta nova recollida és totalment necessari que els ciutadans estiguin sensibilitzats i informats de per què s'ha de fer, com funcionarà i quins canvis els afecten directament a ells. En aquest sentit, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà va rebre les subvencions per a projectes de foment de la recollida selectiva de la FORM i de MAGRAMA 2015 (Linia d'actuació de Fomento del Compostaje) on es va incloure la campanya d'implantació de recollida selectiva de la FORM per als municipis que han de prestar el servei de recollida d'orgànica.

Per això es desenvolupa aquesta etapa prèvia d'informació, coordinada entre el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i els ajuntaments, a la qual ara s’incorporen Vilafant i Vilamalla. Actualment hi ha una quinzena de municipis on es desenvolupa la recollida total o parcial de la fracció orgànica. A una cinquantena de poblacions -algunes coincideixen amb l’anterior apartat- s’aplica el compostatge casolà. Actualment només queden una quinzena de municipis de la comarca que no han iniciat aquesta prestació, tot i que ja la tenen en previsió com és el cas de la ciutat de Figueres amb la nova concessió del servei de recollida d’escombraries.

CAMPANYA INFORMATIVA

La campanya informativa d'implantació de la recollida orgànica als municipis esmentats inclou, en primer lloc, una xerrada informativa. En aquesta sessió es donen a conèixer tots els detalls respecte als horaris de recollida, situació de les àrees de contenidors i característiques de la deposició del residu. També es fa entrega del material necessari per a la recollida així com el material informatiu per a cada unitat familiar: un cubell airejat, un paquet de 30 bosses compostables, un fulletó i l’imant informatiu.

La campanya continua amb una visita porta a porta dels educadors ambientals als ciutadans que no hagin assistit a la xerrada informativa amb el lliurament del material necessari. Des de la implantació del servei fins a un any després, es posarà a disposició dels ciutadans espais de comunicació coordinats pels educadors ambientals on resoldre dubtes i informar-se, fent èmfasi en la importància de separar correctament des del primer dia. Finalment hi ha programada una actuació teatral del personatge Pitu Tries, en un espai municipal, per a tots els nens del poble, informant-los dels nous canvis i de la importància de separar correctament tots els residus.

17 de juliol de 2018

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.