ESPOLLA.png

Carta de Serveis

Mercat de ToulouseL’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat està participant durant tota aquesta setmana en una formació al Centre ERASME de Toulouse (Centre Régional de formation aux Métiers du social) centrada l’acompanyament i acollida de persones estrangeres a França. Aquesta estada permetrà aprofundir en el coneixement de l’equip sobre una realitat social concreta i les estratègies d’abordatge desenvolupades en aquesta ciutat.

El Centre ERASME de Toulouse, que és la institució de de referència de la Regió d’Occitània en la formació de professionals en l’àmbit del treball social, és també soci del projecte transfronterer PROSPECTSASO en que està participant el Consell Comarcal durant el període 2016-2019. El programa de formació també comptarà amb visites presencials a diferents estructures professionals i serveis públics i associatius de Toulouse que treballen en l’àmbit de l’atenció a la diversitat i l’acompanyament a persones d’origen migrant.

En el marc d’aquesta visita també es treballarà en la preparació del seminari final d’una de les accions del projecte, que es celebrarà el proper 14 de juny al municipi de Ribesaltes. Aquesta activitat, liderada per l’àrea de Benestar del Consell Comarcal, té com a objectiu dinamitzar la xarxa de professionals d’acollida i acompanyament de les persones estrangeres amb la qual compten les administracions públiques i les entitats socials de l’Espai Català Transfronterer.

L’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà forma part del partenariat del projecte PROSPECTSASO – Prospectiva transfronterera sanitària i social, liderat per la Universitat de Perpinyà, que compta amb el 65% de finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

El projecte PROSPECTSASO té com a finalitat reforçar la professionalització de l’àmbit social i sanitari en l’espai transfronterer franco-català (zona est) i la seva extensió a les àrees de Barcelona i Toulouse a partir d’un treball en xarxa entre els diferents socis. Aquest projecte es va posar en marxa el mes de setembre de 2016 i estarà actiu fins a finals de l’any 2019.

La finalitat del projecte PROSPECTSASO és millorar el coneixement sobre la realitat social i sanitària transfronterera i els efectes frontera en públics més vulnerables (persones en situació de risc d’exclusió social, infants en risc, persones en situació de discriminació, persones grans o persones amb discapacitat, entre d’altres), per tal de respondre adequadament a les necessitats socials que presenta el nostre territori.

2 d'abril de 2019

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.