PALAUDE.png

Carta de Serveis

Els manuscrits que ha incorporat l'Arxiu Comarcal

L’Arxiu Comarcal ha ingressat tres llibres notarials de Bàscara datats del segle XVIII. Els arxivers expliquen que dos dels documents van ser escrits pel notari Benet Ferrer (1737-1738 i 1757-1758) i un taltre per Amer Ros Planas (1757-1758).

Aquests llibres procedeixen d'un particular que els ha guardat durant anys. Els arxivers comarcals remarquen que aquests volums apleguen uns quants centenars d'actes i acords signats entre particulars com per exemple testaments, capítols matrimonials, inventaris o compravendes. Sobre l’estat dels documents expliquen que es pot apreciar els efectes dels rosegadors, tot i que no dificulten la lectura.

L'exercici de l'ofici notarial al llarg de més de set-cents anys ens ha deixat uns testimonis de gran interès per a la història del país. Els protocols notarials, o sigui els volums formats per les actes autoritzades per un notari i relligades i enquadernades, són avui objecte de consulta per part d'estudiosos i investigadors de totes les èpoques; a més, són materials de consulta obligada per part d'historiadors de l'economia, de les institucions, de les formes de vida i de treball, dels costums i de la vida quotidiana, de les relacions entre els homes i dels filòlegs.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.