AGULLANA.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà celebrarà aquest dimarts 30 de juliol, a les sis de la tarda, un ple ordinari per donar compte de la composició del cartipàs que configura el nou govern de la institució, fixar el règim de sessions i aprovar les dedicacions i retribucions dels seus membres així com les assignacions als grups polítics comarcals.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'estructurarà a partir d'ara en quatre grans àrees: Serveis al territori, Serveis a les persones, Serveis interns i Serveis als municipis. Aquesta nova organització vol emfatitzar la vocació de l’ens comarcal com a gestor de serveis. Cadascun dels quatre vicepresidents estarà al capdavant d’una d’aquestes àrees: el vicepresident primer serà Josep Maria Cervera i portarà Serveis al Territori; el vicepresident segon Josep Maria Bernils, Serveis a les Persones; el vicepresident tercer serà Víctor Puga i portarà l’Àrea de Serveis Interns i el vicepresident quart serà el conseller Alfons Vila que gestionarà l’Àrea de Serveis als Municipis.

La presidenta Sònia Martínez remarca que en aquest mandat volen «reforçar la figura de la presidència dedicada a la representació institucional, amb la voluntat d’incrementar la implicació del Consell Comarcal en tots els àmbits de la vida comarcal». «Vull ser la interlocutora directa amb tots els ajuntaments i les entitats empordaneses. En la línia del que ja vaig dir en el discurs d’investidura, qualsevol problema que afecti la comarca, afecta el Consell Comarcal sigui o no sigui de la seva competència» diu Martínez.

Com el darrer mandat, cada àrea disposa d’unes delegacions específiques. En aquesta nova reorganització s’afegeixen les delegacions específiques de Sostenibilitat i Canvi Climàtic, Inclusió Social i Igualtat, Transparència i Bon Govern, Relacions Transfrontereres i Memòria Històrica. La presidenta diu que les noves delegacions «exemplifiquen algunes de les noves apostes de cara al nou mandat».

Martínez conclou que aquest cartipàs és un exemple de transversalitat, doncs hi ha consellers amb delegacions de diferents àrees: «Això ha de provocar molt de treball en xarxa i que es creïn sinergies».

La presidenta gestionarà Secretaria, Gerència, Transparència i Bon Govern; Josep Maria Cervera portarà Medi Ambient i Gestió de Residus, Sostenibilitat i Canvi Climàtic i Protecció Civil; Josep Maria Bernils serà el delegat de Cultura i Memòria Històrica, Relacions Transfrontereres i Comunicació; Víctor Puga estarà al capdavant de Recursos Humans, Serveis Econòmics, Noves Tecnologies i Habitatge; Alfons Vila de Joventut i Esports; Àlex Hernández Benestar, Inclusió Social i Igualtat; Agustí Badosa, turisme; Júlia Gil tindrà les delegacions d’Ensenyament i Normalització Lingüística; Joan Cano Promoció Econòmica i Programa Leader; Carles Fortiana Consum i Agència Comarcal d’Energia i Pere Moradell Serveis Tècnics.

Per tal que el Consell tingui una línia d’actuació clara i unificada, el cartipàs contempla la creació del coordinador de govern que assumirà el dia a dia de la institució i es coordinarà amb Presidència i Gerència. Aquesta responsabilitat recaurà en el conseller Josep Maria Bernils.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.