caenfrdees
ALBANYA.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà reprèn, aquest mes de setembre, el Punt d’Informació Energètica itinerant a un total d’onze municipis (Avinyonet de Puigventós, Capmany, el Far Empordà, Garrigàs, Navata, Pont de Molins, Palau-saverdera, Palau Santa Eulàlia, Peralada, Terrades i Vila-sacra). Es tracta d’una iniciativa de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima que posa a disposició de cadascuna d’aquestes poblacions d’un tècnic per informar i assessorar sobre la facturació, augment i disminució dels consums en els habitatges de forma gratuïta.

Des del Punt d’Informació Energètica es plantegen objectius com fomentar l'aplicació de bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania o crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius, sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones, de l'actual model energètic. Amb aquest projecte també es poden detectar casos de pobresa energètica de famílies que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua o gas i informar-ne als tècnics de serveis socials.

El conseller de Medi Ambient, Josep Maria Cervera, fa un balanç positiu de la tasca que desenvolupen els punts d’informació energètica: «Amb aquest servei creem consciència a la ciutadania alhora que els ajudem a estalviar». Es mostra satisfet alhora que encoratja que «molta més gent visiti els punts d’informació».

Tot i que el punt itineri entre onze municipis, està obert a tothom i s’ha habilitat el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per facilitar el contacte de la ciutadania amb el punt . Al web https://energia.mediambient-altemporda.org/punt-ie publiquen tots els punts previstos que es concentren a la darrera setmana de setembre (del dilluns 23 al dissabte 28).

Una de les novetats de la represa d’aquesta campanya, després del descans estival, és l’entrega d’una bombeta LED a tots aquells que utilitzin el servei. Aquest gest pretén que els usuaris comprovin de primera mà el funcionament d’aquest tipus de bombetes i es plantegin, a futur, fer un canvi de tecnologia de lluminària.

 

Les xifres

Aquest servei es va posar en marxa l’octubre del 2018 i en tot aquest temps s’han realitzat 113 visites amb l’objectiu de reduir el consum energètic i fer-lo sostenible. També han atès 17 consultes de persones interessades en l’energia fotovoltaica i 10 en mesures concretes d’estalvi i eficiència. El tècnic del punt també ha aconsellat qüestions que feien referència a l’energia solar tèrmica, la biomassa i a la provisió d’energia d’un vehicle elèctric.

A les consultes, a petició de l’interessat, el tècnic repassa les factures i exposa tot un seguit de mesures tan diverses com canviar el tipus d’enllumenat, la tarifa o l’activació de la discriminació horària.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.