MOLLET.png

Carta de Serveis

Aquest divendres 17 de gener, una representació de l’Agència de Residus de Catalunya i de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha fet una visita tècnica al Centre de Tractaments de Residus de l’Alt Empordà, per veure com es realitza aquest procés en una planta de recent construcció com la que està situada a Marzà.


La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, i el vicepresident Josep Maria Bernils han acompanyat la comitiva alhora que la cap de l’àrea de Medi Ambient Helena Valent ha explicat els processos que es fan a les plantes de triatge i compostatge i que permeten gestionar un gran volum de residus, sobretot els mesos d’estiu.

 

La planta de tractament de la fracció resta separa els residus valoritzables com les restes orgàniques, els materials fèrrics i l’alumini per reduir el volum de la fracció resta que va a parar a l’abocador i que, a més, aquesta sigui estable per evitar la descomposició i l’emissió de gasos. La planta té una capacitat de tractament de 60.000 tones l’any tot i que està dissenyada de tal manera que es podrà ampliar a 85.000 tones si mai es requereix. La flexibilitat de la planta fa que les instal·lacions siguin modèliques i que es rebin visites d’arreu per conèixer com es realitza el tractament de residus a l’Alt Empordà.

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
logo_nou_2_colors.png
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.