FORTIA.png

Carta de Serveis

脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r i 2n ESO
TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
OBJECTIUS : Observar els estereotips que ens acompanyen a l'hora de plantejar un relat protagonitzat per un noi o una noia. Prendre consci猫ncia de les idees pre-concebudes i prejudicis que tenim. Desenvolupar la capacitat de l'alumnat d'elaborar relats imaginatius que trenquin els t貌pis arrelats a nivell social.
DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Els mitjans de comunicaci贸, la literatura, el cinema... ens transmeten sovint i sense que ens n'adonem, un seguit de valors i formes de vida associats al g猫nere del personatge que hi apareix. Elles acostumen a ser somiadores i a tenir aspiracions a les que solen acabar renunciant quan troben l'amor. Ells, acostumen a presentar-se com personatges immadurs i despreocupats que aprenen de l'amor d'elles. A les dones les mou el desig de la maternitat i la necessitat de seguretat , als homes, les ganes d'aventura i la por al comprom铆s. Per貌 podem imaginar la vida dels personatges m茅s enll脿 de les expectatives associades als rols de g猫nere? 
Es divideix l'alumnat amb dos grups, de nois i noies barrejats. Es planteja a cada grup la hist貌ria del naixement d'un dels dos personatges, en Joan i la Paula, que tenen el mateix or铆gen social, el mateix tipus de fam铆lia i han nascut en el mateix moment hist貌ric. Cada grup haur脿 de construir el relat de vida de cada un d'aquests personatges i despr茅s es posaran les hist貌ries en com煤 per tal de veure, com a partir d'una mateixa situaci贸, els personatges han fet traject貌ries diferents, condicionades per el seu g猫nere. S'analitzar脿 qu猫 ha portat a plantejar les vides del Joan i la Paula d'una o altra manera.
DURACI脫: 1:30 hores.
CONTACTE: Igualtat creativa ( Cristina vila) 607062831
ORGANItZA: Igualtat Creativa
OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
COST: 75 鈧+ 0.35 鈧/Km de despla莽ament
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.