ESPOLLA.png

Carta de Serveis

CICLE INICIAL CICLE MITJA CICLE SUPERIOR 1R ESO 3R ESO 4T ESO BATXILLERAT ALTRES 2N ESO

  • YOUTUBE, SEXISME I RELACIONS DESIGUALS (IC)

    ÀREA: GÈNERE I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA
    CURS AL QUAL VA DESTINAT:  3r i 4t ESO, i BATX.
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
    OBJECTIUS : Identificar missatges estereotipats, violents i vexatoris dels vídeos musicals més vistos de YouTube. Reconèixer l’existència de la masculinitat tradicional que mostren aquests vídeos. Identificar les característiques d’aquests estereotips i avaluar les conseqüències negatives que poden tenir per l’autoestima. Adonar-se del missatge ocult de les lletres de les cançons, així com veure com la majoria d’aquestes transmeten tòpics de l’amor romàntic i relacions poc igualitàries.

     DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Visionat dels vídeos més vistos del canal youtube i la música que consumeixen nois i noies actualment i ens preguntarem: si els agrada, si els enganxa la música, quines sensacions els transmet, si s'hi senten identificats/des.... per després passar a treballar el missatge que transmet la cançò, identificar el seus estereotips i situacions de violència de gènere...

    DURACIÓ: 60 minuts però es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
    CONTACTE:  Cristina Vila: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. /Mireia Selva: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

    ORGANItZA: Igualtat Creativa
    OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no més de 25-30 alumnes per grup.
    COST: 60 € per 60 minuts
  • (DES)CONECTA@S (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA
    TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICIÓ+ GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACIÓ PRESENCIAL O EN LÍNIA
    OBJECTIUS: Afavorir un ús saludable de les tecnologies destacant les potencialitats d'aquestes i els riscos d'utilitzar-les inadequadament. Desenvolupar habilitats socials i personals per limitar la vulnerabilitat davant els mals usos de les Tecnologies de la relació, informació i comunicació (TRIC). Treballar alguns factors de risc com ara la impulsivitat i la autoestima. En la mateixa línia, augmentar la percepció de risc associats a l'ús inadequat de les TRIC ( ciberassetjament, ciberseguretat, continguts inadequats per la seva edat)
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT:  (DES)CONECTAD@S és un programa de promoció dels bons usos de TRIC i prevenció dels problemes associats amb els seus mals usos. L'objectiu general és promoure usos adequats de les pantalles, tot afavorint la reflexió sobre els seus aspectes positius i negatius. Consta d'una exposició, formada per 10 panells que incorporen elements interactius, així com una guia d'activitats, dirigides a grups de preadolescents de 10 a 12 anys, aproximadament.
    DURACIÓ:  1 hora visita exposició i 1 hora activitat complementària a l'aula o en línia.
    CONTACTE:  Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS:  CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

     Recomanem fer una sessió sobre bons usos de les pantalles per a mares i pares dels alumnes que facin aquesta activitat.

    COST: Gratuït.  ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACIÓ ESTARÀ SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
  • CAMPANYA FEM SALUT

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: PRESENTACIÓ MATERIAL FORMATIU I DE SENSIBILITZACIÓ I DINAMITZACIÓ DEL MATEIX
    OBJECTIUS : Aportar informació veraç i recursos útils a la població adolescent. Apelar a la responsabilitat davant pròpia salut i presa de decisions. Aglutinar en un mateix espai informació útil i eficaç per als i les joves. Aportar una eina més per al debat sobre salut tant a tutors com a joves. 
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Presentació material formatiu ( llibreta) i de sensibilització que ens interpel·len als joves. Es parteix d'un joc interactiu on s'introdueixen els temes  que es proposen a la llibreta i que permeten debatre sobre ells. Es poden continuar desenvolupant el treball dels temes a les tutories. Es treballa: habits saludables, gestió emocional, imatge i autoestima, alimentació i nutrició, esport, primers auxilis, sexualitat, violències masclistes, consums, addicions a pantalles.
    DURACIÓ: 1 hora
    CONTACTE: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 972 67 37 28
    ORGANIZA: Oficina Jove de l'Alt Empordà

    OBSERVACIONS: Es tracta d'aportar informació  global de diferents problemàtiques i situacions vulnerables associades amb l'adolescència, així com informació útil i els recursos necessaris per afrontar-los des d'una perspectiva saludable i de responsabilitat.  Cal que l'alumnat disposi de wifi i un dispositiu per a connectar-se a internet. Si hi ha halgun tema que es valora tractar-lo amb més intensitat, cal que ho comuniqui prèviament a l'organització. L'activitat es pot fer on-line en situacions en confinament, tot i que és recomanable fer-la presencialment.

    COST: Gratuït. subvencionat per els ajuntaments i el consell comarcal
  • CÀNNABIS...COM HO VIUS? (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICIÓ GUIADA+ 4 ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES. D'APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA
    OBJECTIUS DE TREBALL: Informar sobre el cànnabis: efectes, riscos i aspectes relacionats. Treballar possibles situacions relacionades amb la substància que es poden trobar els i les joves. Identificar i analitzar críticament els principals factors que influeixen en les decisions dels i de les joves de fumar " porros". Potenciar la capacitat crítica i afavorir la presa de decisions autònomes i individuals. Trencar tòpics i creences errònies sobre el cànnabis. Analitzar i reflexionar sobre la publicitat i les tècniques de màrqueting sobre aquesta substància.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: " Cànnabis, com ho vius?" és un programa de prevenció universal de prevenció de les drogodependències que té com a objectiu informar sobre les conseqüències de l´ús del cannabis. Conté una exposició en format còmic per tal de potenciar la reflexió a partir de les situacions properes als destinataris. Es tracta de crear , a partir de la visita de l'exposició, un espai de debat i discussió que fomenti la reflexió i l'ànalisi de les situacions que viuen els i les joves en relació amb el consum de cannabis. Aquest programa pretén posar a l'abast elements informatius i educatius que, ajudin a orientar actituds i conductes , i a qüestionar crítcament aspectes de la representació social del consum de cànnabis, que no es corresponen amb un plantejament objectiu. 
    DURACIÓ: 1 HORA DE VISITA EXPOSICIÓ + 1 HORA D'ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA D'APLIACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA.  http://www.pdsweb.org/cannabis-com-ho-vius/
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposició per a grup màxim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
    COST: GRATUÏT. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realització estarà subjecte al volum de la demanda.
  • COEDUCANT DES DE L'ESCOLA

    ÀREA: GÈNERE I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: cicle inicial i CICLE MITJÀ
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
    OBJECTIUS : Conèixer els estereotips de gènere que fomenten alguns jocs i joguines i mostrar nens i nenes jugant tot tipus de jocs. Aprendre a valorar els jocs i les joguines que promouen actituds i comportaments de cooperació, d'amistat, de respecte, de relacions d'igualtat. Conscienciar i implicar a les criatures i a les seves famílies de la importància de joguines no sexistes.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Cada nen i nena portarà alguna joguina i ens preguntarem si creuen que hi ha joguines de nens i de nenes,quines els agraden i quines no els agraden i proposarem canvis de joguines i de rols. Ens explicaran com hi juguen i què aprenen de cada joguina. Així es crearà una botiga de joguines i un catàleg de joguines ( amb fotografies, dibuixos), que qüestioni les que tenen caràcter sexista. El catàleg arribarà a les famílies per tal que coneguin què són les joguines sexistes i ho tinguin en compte quan en vulguin comprar alguna.
    DURACIÓ: 1 hora.
    CONTACTE: Igualtat creativa ( Cristina vila) 607062831
    ORGANItZA: Igualtat Creativa www. igualtatcreativa.com
    OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no més de 25-30 alumnes per grup.
    COST: 50 €
  • COMENÇA EL JOC

    ÀREA: GÈNERE I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 2N ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACIÓ
    OBJECTIUS : Conscienciar sobre la responsabilitat penal a partir dels 14 anys
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Situar al jove en les normes que regeixen la societat, sobretot el codi penal i fer-los conèixer que als 14 anys perden la impunitat penal. Conscienciar als joves sobre les conseqüències que els seus actes poden tenir des del punt de vista penal. Instar als joves a ser reflexius sobre el fet de prendre  bones decisions, ser crítics i de posicionar-se davant diferents situacions.
    DURACIÓ: 1 hora o 1:30h.
    CONTACTE: Oficina de Relacions amb la Comunitat 972 54 18 00 o bé 607 071 864
    ORGANIZA: Mossos d'Esquadra de Figueres
    OBSERVACIONS: Per qualsevol dubte i/o informació:

    Comissaria Mossos d'Esquadra
    Adreça: C/ Ter s /n
    Telèfon: 972541800
    Fax: 972675705
    A/E: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    COST: Gratuïta
  • CONCURS CARTELLS DIA MUNDIAL SENSE TABAC (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres.
    TIPUS D' ACTIVITAT:  CONCURS PRESENCIAL O EN LÍNIA.
    OBJECTIUS: Animar a l'alumnat que ja hagi començat a experimentar amb el tabac a abandonar-ne el consum. Implicar l'alumnat en la realització d'una activitat creativa conjunta relacionada amb la prevenció del consum de tabac. Contribuir a desnormalitzar el consum de tabac entre la població adolescent.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT:  El 31 de maig de cada any la Organització Mundial de la Salut celebra el dia Mundial sense Tabac, amb l'objectiu d'assenyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar polítiques eficaces de reducció d'aquest consum. La sensibilització de la població respecte dels efectes nocius del consum de tabac és fonamental per aconseguir aquest objectiu. Disseny de cartells en relació al lema del Dia Mundial sense Tabac, 31 de Maig, i confeccionar amb els guanyadors un calendari escolar.
    El guanyador/a del concurs rebrà un premi valorat en 100 €, i el centre al qual pertany i rebrà materials educatius per un valor aproximat de 300 €.
    DURACIÓ: LA CONVOCATÒRIA ES REALITZA AL MES DE MARÇ I EL CONCURS ES REALITZA EL MES DE MAIG
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o bé Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS: Es farà difusió comunicant el lema del concurs de cartells un mes abans a cada centre. Aquesta activitat també s'oferta a PQPI i els Cicles Formatius de Grau Mitjà.
    COST: Gratuït
  • DROGUES...I QUÈ? (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER + GUIA AMB 5 ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES. APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA
    OBJECTIUS : Facilitar informació i sensibilitzar sobre els principals riscos de consum de drogues. Promoure  entre els i les joves l'esperit crític  davant les condicions de producció i de distribució de drogues. Millorar el repertori d'habilitats per adoptar comportaments adequats davant les situacions de risc.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT:Drogues....i què?és un programa universal i selectiu de prevenció de les drogodependències  que constitueix una proposta preventiva sobre el consum de diferents drogues adreçada als joves de més de 16 anys.L'exposició consta de 10 plafons que alerten sobre alguns dels principals riscos del consum de cocaïna,alcohol, cannabis...alhora que busquen fomentar entre els i les actituds que sovint l'envolten. També tracten sobre les condicions de producció i distribució, questionen la suposada "normalitat" del consum, promouen l'autonomia personal en la presa de decisions, adverteixen sobre el risc de dependència i d'altres problemes ( inclòs risc d'accidents), i informen sobre les vies d'accés als serveis d'atenció per a les persones que ho necessitin. Com a contraposició, l'exposició planteja paral·lelismes entre aspectes relacionats amb les drogues i les situacions quotidianes, fomentant l'anàlisi crítica d'altres qüestions.
    DURACIÓ: 1 hora visita exposició + 1 hora D'ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA  A L'AULA O EN LÍNIA. Podeu consultar més informació  a http://www.pdsweb.org/drogues-i-que/
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o bé Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS: Visita a l'exposició per a grup màxim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
    COST: GRATUÏT. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realització estarà subjecte al volum de la demanda.
  • ECO-COMPETENTS

    ÀREA: EDUCACIÓ AMBIENTAL
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 
    TIPUS D' ACTIVITAT: PROGRAMA D'EDUCACIÓ AMBIENTAL
    OBJECTIUS : Incorpora aquelles línies de treball de l'anterior programa i pretén ampliar temàtiques, propostes i tipus de participants per fer-nos a tots una mica més coneixedors del medi ambient per poder actuar per a protegir-lo.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: podreu consultar el contingut de l'activitat a https://educacio.mediambient-altemporda.org/Programa.aspx
    CONTACTE: Àrea de Medi Ambient del CCAE –972 50 30 88 Ext. 352
    ORGANIZA: Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà
    OBSERVACIONS: 
    COST: gratuït
  • EL PROCÉS DE DOL EN EL NEN/A: DOL I ESCOLA

    ÀREA: ALTRES
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: PROFESSORAT DE CICLE INICIAL I MITJÀ
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
    OBJECTIUS DE TREBALL: Aproparnos a la comprensió de les experiències dels infants i adolescents  respecte a la mort i al dol per tal de poderlos acompanyar en la pèrdua d'un ésser estimat.
     
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Xerrada dirigida a mestres on s'aportaran diferents descripcions  per comprendre la forma en que els infants i adolescents  pensen i senten sobre la mort i com viuen el procès de dol davant la pèrdua d'un ésser estimat. S'aportaran explicacions que ens ajudin a entendre el paper de l'escola davant el procés de dol d'un infant i/o adolescent.
    DURACIÓ: 2 hores
    CONTACTE: Sandra Montero- Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANITZA: Associació Servei de Suport al Dol de Girona
    OBSERVACIONS: És necessari un espai ampli i acollidor amb ordinador amb connexió a internet i projector a l'aula.  Màxim 20 persones
     
    COST:80 euros
  • EL PROCÉS DE DOL EN EL NEN/A: DOL I FAMÍLIA

    ÀREA
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: ASSOCIACIONS DE MARES I PARES D'ALUMNES
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
    OBJECTIUS DE TREBALL: Aproparnos a la comprensió de les experiències dels infants i adolescents  respecte a la mort i al dol per tal de poderlos acompanyar en la pèrdua d'un ésser estimat.
     
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Xerrada dirigida a famílies on es reflexionarà sobre aspectes relacionats amb la vida i la mort, i el dolor de la pèrdua. Es proporcionarà informació sobre el procés de dol amb en els infants segons la seva edat i les estratègies per saber com acompanyar-los en el seu procés en el sí de la família.
    DURACIÓ: 2 hores
    CONTACTE: Sandra Montero- Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANITZA: Associació Servei de Suport al Dol de Girona
    OBSERVACIONS: És necessari un espai ampli i acollidor amb ordinador amb connexió a internet i projector a l'aula. 
    Grups de 20 -30  persones 
    COST:80 euros
  • EL PUNT D’INFORMACIÓ JUVENIL I ELS SERVEIS DE JOVENTUT A L’ALT EMPORDÀ

    ÀREA: JOVENTUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: , 3r ESO ,4r ESO, BTX
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA i DINÀMIQUES DE GRUP
    OBJECTIUS DE LA FEINA: Aproximar als joves a l'oferta d'oci i lleure, així com tots els serveis i recursos que ofereix l'Oficina Jove de l'Alt Empordà. Alhora es presentaran les activitats , tallers, espais i sortides comarcals de la temporada. Per acabar es recolliran propostes per a futures activitats.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Es realitzaran dinàmiques de grup, jocs i xerrades amb el recolzament de mitjans audiovisuals per tal de presentar els recursos i serveis en matèria de joventut municipal i comarcal. Es busca que sigui un espai distès i participatiu.
    DURACIÓ: 1 hora
    CONTACTE: Alexis Sanchez- 972 67 37 28 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANItZA: Oficina Jove de l'Alt Empordà  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    OBSERVACIONS: Es pot fer una visita guiada al Servei Comarcal de Joventut o als diferents punts d'informació juvenil municipals.
    Grups de 20 a 30 alumnes
    COST: Gratuït
  • ÉS IMPORTANT SER GUAP@? (IC)

    ÀREA: GÈNERE I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle superior de primària i instituts (ESO i Batxillerat)
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
    OBJECTIUS : Analitzar els estereotips de gènere transmesos en els mitjans de comunicació i veure els continguts simbòlics que porten i les seves conseqüències. Aprendre a llegir imatges de la publicitat sobre els estàndards de bellesa corporal que regulen l'aparença física, com si fossin normes. Conèixer la influència d'aquestes imatges i dels " cossos models" en el desenvolupament de la identitat de gènere. Promoure una actitud crítica davant les imatges corporals que es mostren en els mitjans. Construir una identitat personal amb autoestima física i emocional.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: A través de la reflexió i el debat (de forma molt participada) es treballa el culte al cos i el valor que es diposita en la bellesa i com aquest porta a la mainada i a la gent jove a fixar-se des de la primera infància en el seu cos. Aquest fet s’accentua molt més en les persones socialitzades com a dones ja que esdevé un eix central del model de feminitat. Quines repercussions sobre la salut i la nostra vida diària té la pressió per seguir els cànons de bellesa? En parlem de forma crítica i amena
    DURACIÓ: 60 minuts però es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
    CONTACTE: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    ORGANItZA: Igualtat Creativa www. igualtatcreativa.com
    OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no més de 25-30 alumnes per grup.
    COST: 60 €  l’hora
  • ESCOLA DE CONSUM DE CATALUNYA (Secundària)

    ÀREA: CONSUM
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres.
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER
    OBJECTIUS DE LA FEINA: L’Escola del Consum de Catalunya és un servei públic gratuït creat per l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya. El seu objecitu és afavorir la presència de l’educació del consum dins l’àmbit educatiu català, posant al servei de la ciutadania una diversitat d’activitats i oferint-li assessorament en matèria d’educació del consum.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Hi ha dos tipus de tallers:

    Globals: tallers que, a partir d’un tema quotidià, tracten diferents conceptes relacionats amb el consum d’una forma glogal i insideixen sobretot en continguts actitudinals.

    Específics: tallers en què es tracten temes concrets relacionats amb el consum.

    DURACIÓ: 2h (mínim 2 activitats dia)
    CONTACTE: http://consum.gencat.cat/ca/lagencia/escola-del-consum-de-catalunya/docencia/eso-batxillerat-i-cicles-formatius/

     Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé 93 5516551 /93 551 65 54

    ORGANIZA: Agència Catalana del Consum
    OBSERVACIONS: Aquesta activitat es pot dur a la seu de l'Escola de Consum de Catalunya o al vostre centre.
    COST:Activitat grauïta
  • ESCOLA DE CONSUM DE CATALUNYA(Primària)

    ÀREA: CONSUM
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior
    TIPUS D' ACTIVITAT:  TALLER
    OBJECTIUS : L'Escola del Consum de Catalunya és un servei públic creat per l'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu és afavorir la presència de l'educació del consum dins l'àmbit educatiu català, posant al servei de la ciutadania una diversitat d'activitats i oferint-li un assessorament en matèria d'educació del consum.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: La dinàmica general dels tallers parteix sempre d'una presentació, la realització del taller i una aplicació final, en que es fa una síntesi de continguts més rellevants dels tallers.
    DURACIÓ: 1:30 hores. 
    CONTACTE: http://consum.gencat.cat/ca/lagencia/escola-del-consum-de-catalunya/docencia/educacio-primaria/
     o bé Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé 93 5516551 /93 551 65 54
    ORGANIZA: Agència Catalana del Consum
    OBSERVACIONS: 
    COST: Gratuïta
  • FEBRE DEL DIVENDRES NIT (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4t ESO, Batxillerat, Cicles Formatiu
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER +GUIA AMB PROPOSTA DE 4 ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES. D'APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA
    OBJECTIUS : Afavorir el procés de reflexió crítica sobre actituds i conductes de risc relacionades amb el consum d'alcohol i altres drogues, la conducció de vehicles i la sexualitat. Estimular l'adopció de conductes de disminució dels riscos. 
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: FEBRE DEL DIVENDRES NIT és un programa universal de prevenció de les drogodependències que proposa als seus visitants participar en una sortida nocturna simulada, i éssers protagonistes de diversos jocs de rol que els enfronta a situacions on són presents l'alcohol i altres drogues, la conducció de vehicles i les relacions sexuals. El seu objectiu és fer els i les joves més conscients de les seves actituds i conductes i afavorir l'adopció de decisions autònomes i responsables. Aquest programa utilitza estratègies per a treballar els determinants personals, pensats per emprar una metodologia interactiva i estructurada  que inclou l'anàlisi de situacions de grup, discussió i debats estructurats, modelatge, role -playing, ús de feedback...
    DURACIÓ:  1 hora visita exposició i 1 hora activitat complementària a l'aula o en línia. Més informació:  http://www.pdsweb.org/febre-del-divendres-nit/
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives
    OBSERVACIONS:  Visita presencial a l'exposició per a grup màxim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
    COST: GRATUÏT. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realització estarà subjecte al volum de la demanda.
  • INTERNET SEGURA

    ÀREA: INNOVACIÓ I NOVES TECNOLOGIES
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle Superior, 1R ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACIÓ
    OBJECTIUS : Resolució de dubtes a alumnes i pares relacionats amb el món d’ Internet, i ajudar a fer-ne bon ús.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Avantatges i desavantatges d’ Internet.
    Continguts nocius i il.legals, Xarxes Socials
    Aspectes a tenir en compte (contrasenya, virus, xats...) Consells per a infants, pares i contactes d’ajuda i suport
    DURACIÓ: 1 hora
    CONTACTE: Oficina de Relacions amb la Comunitat 972 54 18 00 o bé 607 071 864
    ORGANIZA: Mossos d'Esquadra de Figueres
    OBSERVACIONS: Per qualsevol dubte i/o informació:

    Comissaria Mossos d'Esquadra
    Adreça: C/ Ter s /n
    Telèfon: 972541800
    Fax: 972675705
    A/E: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    COST: Gratuïta
  • JO SÓC RAR: RESPONSABLE, AUTONOM@, RESPECTUOS@

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 6è de PRIMÀRIA  I 1r ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACIÓ PRESENCIAL O EN LINIA.
    OBJECTIUS DE LA FEINA: Facilitar el desenvolupament d'una activitat educativa que estimuli una anàlisi crítica de les actituds i les conductes personals i de grup relacionades amb els valors socials i la convivència. Estimular la reflexió al voltant dels valors socials i de la seva implicació en relació a un mateix , els altres i la societat. Promoure entre els adolescents una presa de consciència sobre el sentit i la importància dels valors socials. Afavorir la realització d'activitats ( debats, xerrades,col·loquis, etc..) adreçades a adolescents i joves relacionades amb els drets i les obligacions , el respecte, la convivència, la solidaritat,etc...
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: JO SÓC RAR és un programa universal de prevenció de conductes addictives dissenyat per facilitar el desenvolupament d'una acció educativa  al voltant de la convivència i dels valors socials. El títol d'aquesta proposta cerca un apropament al món adolescent, fent ús d'una expressió que fa referència a una vivència molt pròpia d'aquesta etapa de la vida: el fet de sentir-se rars i rares pels canvis físics i psicològics i per la cerca d'una identitat nova que marqui l'abandonament  de la infància. Alhora l'expressió RAR vol evocar tres conceptes clau en la transició de l'adolescent a l'adult. RESPONSABILITAT, AUTONOMIA I RESPECTE.
     
    DURACIÓ: 1 HORA VISITA EXPOSICIÓ+ 1HORA ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA A L'AULA O EN LÍNIA.http://www.pdsweb.org/jo-soc-rar/
    CONTACTE: Coordinació dels Serveis d'Intervenció Socioeducativa 972 67 70 50 
    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposició per un màxim de 25 persones. cal intentar fer en un dia el màxim d'activitats. Recomanem fer una sessió sobre bons usos de pantalles als pares i mares de l'alumnat que faci AQUESTA ACTIVITAT.
    COST: GRATUÏT.Els tallers estan pensats per grup- classe i la seva realització estarà subjecte al volum de la demanda.
  • JOVES ACTIUS A LA UNIÓ EUROPEA

    ÀREA: JOVENTUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4rt ESO, BTX
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
    OBJECTIUS DE TREBALL: Adquirir coneixements bàsics de la Unió Europea.Explicar com ser actius a la Unió Europea. Donar a conèixer el programa Erasmus+ i altres eines, idiomes i oportunitats. 
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Explicar als joves com poden i han de ser actius en el marc de la Unió Europea assumint que és el seu espai comú. Per tant, han de tenir uns coneixements bàsics de la història i les institucions de la Unió Europea, i quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Especialment s'introduirà el programa Erasmus + i ALTRES, en base a l'actual estratègia Europa 2020, incidint en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i competències, i assumir el concepte de mobilitat al llarg de la vida acadèmica, professional i laboral. Facilitar les dades de contacte del Centre Europa Direct Girona, com la seva finestra de proximitat de la UE a les comarques Gironines.
    DURACIÓ: 1 hora
    CONTACTE: Joan Salellas- 972 67 37 28 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Maria José Navarro Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
    ORGANITZA: Centre Europe Direct Girona  i Àrea de Joventut  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    OBSERVACIONS: Cal ordinador amb connexió a internet i projector a l'aula. AQUESTA ACTIVITAT S'HA DE SOL·LICITAR COM A DATA MÀXIMA EL 15 DE SETEMBRE. Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criterirs de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.
    Grups de 20 a 30 alumnes
    COST: Gratuïta
  • MARXA MÉS SEGURA

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 2N DE BATXILLERAT
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER + GUIA DIDÀCTIVA AMB 3 ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES PER FER A L'AULA
    OBJECTIUS:Identificar les begudes alcohòliques i els seus principals efectes sobre la conducció. Sensibilitzar sobre l'alt risc que suposa beure i conduir. Identificar i valorar les conductes segures i de risc en relació amb l'alcohol i la conducció. Prendre consciència del paper de les influències externes com a element condicionat de la conducta en relació amb la conducció sota efectes de l'alcohol.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Marxa més segura és un programa universal de prevenció de les drogodependències que constitueix una proposta educativa orientada a evitar la conducció sota els efectes de l'alcohol. El programa consta de tres sessions adreçades a millorar els coneixements dels i les joves sobre l'alcohol i els seus efectes  sobre la conducció, a promoure la reflexió i la presa de consciència sobre els riscos  i les conseqüències  de beure alcohol i conduir, i afavorir l'adopció de comportaments més segurs.
    CONTACTE: Coordinació Serveis Internvenció Socioeducativa al 972 67 70 50
    ORGANIZA: Pla Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives
    OBSERVACIONS: Visita a l'exposició en grup classe màxim 25 persones.CAL INTENTAR FER EN EL MATEIX DIA, EL MÀXIM D'ACTIVITATS. ELS CENTRES EDUCATIUS DE FIGUERES  HEU DE SOLICITAR LES ACTIVITATS PER LA VIA QUE DESIGNI L'AJUNTAMENT DE FIGUERES.
    COST: Els tallers estan pensats per grup- classe i tenen un cost de 30€ per taller.
  • MEDITACIÓ A LES AULES

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ I CICLE SUPERIOR, 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO  I BATX
    TIPUS D' ACTIVITAT: PROGRAMA DE MEDITACIÓ PER A PROFESSORAT I ALUMNAT
    OBJECTIUS : Activitat per instaurar la meditació a les aules, utilitzant el Mar i el seu poder relaxant com a fil conductor de les sessions. Es faria primer un treball amb mestres i professors perquè puguin integrar les eines i sentir-se en calma dins seu, abans de fer un treball  juntament amb els mestres/ professors i alumnes, perquè junts puguin aprendre a relaxar-se i instaurar la calma uns instants previs a l'inici de les classes. PER AL PERSONAL DOCENT: Aprendre a prémer el " botó de pausa" i sortir del funcionament mental en pilot automàtic. Desperten els 5 sentits per ser més receptius al que ens envolta. Prendre consciència de com estem i com ens sentim per poder acceptar i abraçar les nostres emocions. PER A INFANTS I JOVES: Posar atenció en l'atenció, la prespencia i benevolència. Ajudar a identificar recursos personals. Aportar eines perquè puguin accedir a les seves emocions  per tal de regular-les millor. Fer que els infants i joves esdevinguin experts en el seu propi funcionament, ajudant-los a afrontar l'etapa vital de l'adolescència de manera més serena , amb menys patiment.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: El material pedagògic associat a l'activitat és simple, pragmàtic i complet ( manual, fitxes exercicis, audios i gravacions de sons de mar). L'enfocament és lúdic i accessible per als més petits mitjançant jocs, contes i activitats corporals, respiració i moviment i l'expressió de les emocions. Les sessions estan dissenyades per donar als participants eines fàcils i pràctiques en la vida quotidiana . Aprenen a estar més presents, a alentir el seu ritme i alliberar-se de l'estrés, a millorar la qualitat del son, a respirar plenament, a sentir més alegria.Si és possible, es farien una o varies sessions vora mar, per sentir tots els beneficis de la presència del mar.
    DURACIÓ: Programa complert de Mindfulness : 8 sessions amb docents previes i entre 6-8 sessions amb infants i joves a l'aula. Les sessions amb docents tenen una durada de 1 HORA i 30 minuts sessions amb nens/es i joves. 
    CONTACTE: Valérie 679 017 285 
    ORGANIZA: Associació Som Mar - Llançà  - Per més informació podeu contactar amb  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
    OBSERVACIONS:  Les sessions amb docents poden ser presencials o on line  a través de la plataforma Zoom, amb gravacions de sons de mar. Si es fan on-line només s'ofereixen les activitats per docents, i s'explicarà com implementar lo après i lo viscut amb els alumnes a l'aula.
    COST:  1 sessió conjunta docents/alumnes: 55 €. PROGRAMA COMPLERT MINDFULNESS: 400 €
  • MINDFULLNESS VORA MAR ( ED. PRIMÀRIA)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE INICIAL, CICLE MITJÀ I CICLE SUPERIOR D'EDUACIÓ PRIMÀRIA
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER VIVENCIAL
    OBJECTIUS : Aprendre a tranquilitzar-se. Sentir i apreciar la calma. Viure el mar d'una manera diferent. Entendre com funciona l'estrés i quines conseqüències físiques i emocionals té. Aprendre a regular l'estrés i les emocions. Mobilitzar amb eficàcia els propis recursos i coneixements. Millorar la salut física i mental gràcies al mar. Desenvolupar les competències emocionals. Millorar la confiança amb un mateix i les relacions amb els altres i amb la natura.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat vol intriduir progressivament els nens i les nenes ( a partir dels 4-5 anys) a la pràctica de la meditació i l'atenció plena mitjançant el moviment i la consciència corporal, la interacció amb la natura, i més específicament amb el mar. Mitjançant la dansa, el dibuix, els moviments lents, prendrem més consciència dels nostres cossos i d'on neix el moviment, fins arribar a la quietud i l'escolta dels sons relaxants del mar. 
    DURACIÓ: 1H  
    CONTACTE: Valérie 679 017 285 
    ORGANIZA: Associació Som Mar - Llançà  - Per més informació podeu contactar amb  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
    OBSERVACIONS:  Es duu a terme l'activitat a Llançà en el marc d'una sortida escolar. Si no fos possible, aquesta activitat també es pot realitzar en el context aula amb gravacions de sons de mar. Es possible fer aquesta activitat en línia a través de la plataforma Zoom
    COST: 55 € per taller.
  • MINDFULLNESS VORA MAR ( ED. SECUNDÀRIA)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO  I BATX
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER VIVENCIAL
    OBJECTIUS : Aprendre a tranquilitzar-se. Sentir i apreciar la calma. Viure el mar d'una manera diferent. Entendre com funciona l'estrés i quines conseqüències físiques i emocionals té. Aprendre a regular l'estrés i les emocions. Mobilitzar amb eficàcia els propis recursos i coneixements. Millorar la salut física i mental gràcies al mar. Desenvolupar les competències emocionals. Millorar la confiança amb un mateix i les relacions amb els altres i amb la natura.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat vol intriduir progressivament els nens i les nenes ( a partir dels 4-5 anys) a la pràctica de la meditació i l'atenció plena mitjançant el moviment i la consciència corporal, la interacció amb la natura, i més específicament amb el mar. Mitjançant la dansa, el dibuix, els moviments lents, prendrem més consciència dels nostres cossos i d'on neix el moviment, fins arribar a la quietud i l'escolta dels sons relaxants del mar. 
    DURACIÓ: 1H  
    CONTACTE: Valérie 679 017 285 
    ORGANIZA: Associació Som Mar - Llançà  - Per més informació podeu contactar amb  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
    OBSERVACIONS:  Es duu a terme l'activitat a Llançà en el marc d'una sortida escolar. Si no fos possible, aquesta activitat també es pot realitzar en el context aula amb gravacions de sons de mar. Es possible fer aquesta activitat en línia a través de la plataforma Zoom
    COST: 55 € per taller.
  • MONEO: FAMÍLIA-PROGRAMA DE PREVENCIÓ DE LES ADDICIONS SOBRE DROGUES I PANTALLES (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: MARES I PARES AMB FILLS I FILLES PRE-ADOLESCENTS, ENTRE 9-13 ANYS.
    TIPUS D' ACTIVITAT: 3 SESSIONS FORMATIVES I D'ENTRENAMENT D'HABILITATS PARENTALS D’APLICACIÓ PRESENCIAL O EN LÍNIA.
    OBJECTIUS: Modificar els factors de risc i de protecció mitjançant l'augment dels coneixements sobre drogues per part de les famílies, la millora de les seves habilitats educatives i la clarificació de la posició familiar en relació a les conductes addictives.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Moneo és un programa universal d’educació familiar per a la prevenció de les drogodependències adreçat a pares i mares de nois/es preadolescents i centrat en l'entrenament d'habilitats educatives. Alguns dels principals factors de risc i factors de protecció per al consum de drogues , l' ús abusiu de les pantalles i altres conductes problemàtiques en la infància i l'adolescència es troben dins l'entorn familiar. El programa pretén enfortir l'entorn familiar millorant les competències educatives de les famílies. 
    DURACIÓ:  3 sessions de 90 minuts presencial o en línia.  Més informació: http://www.pdsweb.org/moneo/
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS:  Les sessions del programa es duran a terme durant 4 setmanes consecutives.

    Destinada a mares i pares, AMPES. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

    COST: GRATUÏT. ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUPS I LA REALITZACIÓ ESTARÀ SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
  • ON-OFF (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO, 2N ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA
    OBJECTIUS : Promoure un ús saludable de les tecnologies destacant els seus aspectes positius i les alternatives d'oci incompatibles amb el seu ús inadequat o abusiu. Augmentar la consciència sobre la importància de les qüestions relacionades amb la privacitat i les TIC. Treballar alguns riscos a la xarxa com la petjada digital i el ciberassetjament. Augmentar la percepció de risc associada a l'ús abusiu o inadequat de les TIC (internet, videojocs, mòbil). Facilitar a educadors i educadores la realització d'activitats educatives amb adolescents per promoure un ús saludable de les TIC i prevenir-ne un mal ús i problemes associats.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: ON-OFF és un programa de promoció dels bons usos de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i prevenció dels problemes associats amb el seu mal ús. El seu objectiu general és promoure un ús saludable de les “pantalles”, tot afavorint la reflexió sobre els seus aspectes positius i negatius. 
    DURACIÓ: 1 hora visita exposició i 1 hora activitat complementària a l'aula o en línia. Més informació:  http://www.pdsweb.org/on-off/
    CONTACTE:  Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives
    OBSERVACIONS:  Visita presencial a l'exposició per a grup màxim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

    Recomanem fer una sessió sobre bons usos de les pantalles per al mares i pares de l’alumnat que faci aquesta activitat.

    COST: gratuït. els tallers estan pensats per grup-classe i la realització estarà subjecte al volum de la demanda
  • OPORTUNITATS DE MOBILITAT INTERNACIONAL (OJ)

    ÀREA: JOVENTUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO I BATXILLERAT
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACIÓ
    OBJECTIUS :  Coneixements bàsics de les diferents opcions de mobilitat 
    Programa Erasmus + i altres

    Eines, idiomes i oportunitats

    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Xerrada on explicarem les diferents opcions de mobilitat que hi han, i els donarem la informació per a poder cercar l'oportunitat que els permeti tenir una experiència a l'estranger.

    Hi ha un ampli ventall de possibilitats de fer una estada a un altre país; estudis, feina, pràctiques laborals, voluntariat, turisme alternatiu etc... Totes elles els permetran millorar la formació en idiomes i viure una experiència molt enriquidora i inoblidable.

     Tenim diferents eines i presentacions, com una eines que l'ajudaran a conèixer les diferents opcions i també els tràmits necessaris que caldrà tenir en compte abans de marxar.

    DURACIÓ. 60 minuts . Es necessita una aula amb suport per connexió a Internet i projector

    CONTACTE: Joan Salellas i Maria José Navarro Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Àrea de Joventut
    OBSERVACIONS: INSCRIPCIONS  

    Oficina Jove de Figueres/Alt Empordà

    Tel.:972673728    A/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    https://www.empordajove.cat/mobilitat-internacional

     
    COST: Gratuïta
  • PER AMOR, NO TOT S'HI VAL (IC)

    ÀREA: GÈNERE I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO i BATX
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
    OBJECTIUS : Analitzar de forma crítica els tòpics sobre l'amor i les relacions de parella. Veure com ens influencien els mites a l'hora de viure les primeres relacions de parella. Conèixer els indicadors d'abús. Aprendre a reconèixer les nostres necessitats, a estimar-nos, a respectar-nos, a saber què volem i saber com volem que sigui la nostra relació de parella. 
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Un taller basat en el vídeo creat per Canvia el conte “La Bella surt del conte”, on parlarem dels mites de l’amor romàntic, de les expectatives que tenim en les primeres relacions afectives i sexuals i la seva relació amb la violència. Aprendrem eines per detectar diferents manifestacions de violència: física, psicològica o sexual. I, finalment, posarem en pràctica models que ens permetin establir relacions des del bon tracte.
    DURACIÓ: 60 minuts però es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
    CONTACTE: Cristina Vila: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Mireia Selva: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    ORGANItZA: Igualtat Creativa
    OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no més de 25-30 alumnes per grup.
    COST: 60 €  per 60 minuts.
  • POSA'T A PROVA. ELS PROCESSOS DE SELECCIÓ

    ÀREA: JOVENTUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4T ESO I BATX- PFI/PTT/-CFGM-ESCOLES D'ADULTS, ESPAIS JOVES I ENTITATS DEL 3R SECTOR
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER I DINÀMICA
    OBJECTIUS: Experimentar i reflexionar sobre els processos de selecció d epersonal més comuns avui dia: la dinàmica de Grup i l'Entrevista de Feina. Reflexionar sobre les habilitats, actituds més valorades i necessàries per afrontar amb èxit un procés de selecció. Reflexionar sobre les nostres actituds, rols i habilitats. 
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: En aquest Taller-Dinàmica ens posarem a prova a partir de dues de les tècniques de selecció més habituals avui en dia, com són: l'entrevista de feina individual i la dinàmica de grup per entendre, no només el funcionament i objectius d'aquestes, sinó també com poder millorar amb les nostres actituds, habilitats i capacitats per poder-les afrontar amb més seguretat a la vida real. 
     
    DURACIÓ: 1 hora
    CONTACTE: 972 67 37 28 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Servei de Treball Jove 
    OBSERVACIONS: Per l'execució d'aquest taller es necessita una aula convencional amb ordinador, projector i altaveus. 
    COST: Gratuït 
  • PROMOCIÓ DELS BONS USOS DE PANTALLES EN FAMÍLIA

    ÀREA: INNOVACIÓ I NOVES TECNOLOGIES
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: PARES I MARES AMB FILLS I FILLES QUE CURSIN 6È  DE PRIMÀRIA I 1R ESO I 2N ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA
    OBJECTIUS : Augmentar els conceixements de les famílies sobre els principals riscos i usos de les pantalles, millorar les competències  educatives dels pares i mares per reforçar la seva posició familiar respecte els usos de les TIC a casa, dotant-los d'un espai de reflexió o orientació sobre la temàtica.  
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: ON-OFF és un programa de promoció dels bons usos de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i prevenció dels problemes associats amb el seu mal ús. El seu objectiu general és promoure un ús saludable de les “pantalles”, tot afavorint la reflexió sobre els seus aspectes positius i negatius. 
    DURACIÓ: 1: 30 H  D'APLICACIÓ  A L'AULA O EN LÍNIA
    CONTACTE: Coordinació dels Serveis d'Intervenció Socioeducativa 972 67 70 50
    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives
    OBSERVACIONS:  RECOMANEM AQUESTA ACTIVITAT PER A MARES I PARES D'ALUMNAT DE 6È DE PRIMÀRIA I 1R I 2N D'ESO, ELS FILLS DELS QUALS HAGIN FET EL PROGRAMA " ON- OFF" A L'AULA.
    COST: gratuït. els tallers estan pensats per grup-classe i la realització estarà subjecte al volum de la demanda
  • QUÈ EN SABEM DE LA UNIÓ EUROPEA?

    ÀREA: JOVENTUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4rt ESO, BTX
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER
    OBJECTIUS DE TREBALL: Adquirir coneixements bàsics de la Unió Europea.Explicar com ser actius a la Unió Europea. Donar a conèixer el programa Erasmus+ i altres eines, idiomes i oportunitats.
     
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: A través del joc Passaparaula introduir de forma amena i participativa uns coneixements bàsics de la història i les institucions de la Unió Europea, quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Es farà esment al programa Erasmus+, incidint sobretot en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i competències i assumir el concepte de mobilitat al llarg de la seva vida acadèmica, professional i laboral. Durant el joc s'introduiran tots aquells conceptes clau amb l'objectiu que sàpiquen accedir als serveis i recursos per participar, treballar, estudiar i viatjar a Europa.
    DURACIÓ: 1 hora
    CONTACTE: Joan Salellas- 972 67 37 28 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
    ORGANITZA: Centre Europe Direct Girona  i Àrea de Joventut  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    OBSERVACIONS: Cal ordinador amb connexió a internet i projector a l'aula. AQUESTA ACTIVITAT S'HA DE SOL·LICITAR COM A DATA MÀXIMA EL 15 DE SETEMBRE. Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criterirs de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.
    Grups de 20 a 30 alumnes. POSSIBILITAT DE SER RECURS EDUCATIU EN LÍNIA ( ZOOM, MEET GOOGLE, JITSI) I JOC EUROPASSAPARAULA ( KAHOOT)
    COST: Gratuïta
  • QUI TRENCA EL CICLE

    ÀREA: EDUCACIÓ AMBIENTAL
    CURS AL QUAL VA DESTINAT:  Cicle Superior
    TIPUS D' ACTIVITAT:VISITA AL CTR I TALLERS RELACIONATS AMB PLANTA DE COMPOSTATGE
    OBJECTIUS : OBJECTIU DE TREBALL ÉS  L'ECONOMIA CIRCULAR, COM A NOU PARADIGMA BÀSIC D'APLICACIÓ EN L'ÀMBIT DE LA GESTIÓ DE RESIDUS. ES PROPOSA TRACTAR EL CICLE DE LA MATÈRIA I LA SEVA RELACIÓ AMB LA SEPARACIÓ  DE RESIDUS AMB LA FINALITAT D'OBTENIR COMPOST: LA SEVA IMPORTÀNCIA, AVANTATGES I USOS.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Visita+ treball en subgrups dels diferents tallers. proposta de conclusions. activitat de tarda i conclusions i tornada al centre escolar
    DURACIÓ: DE 9H A 16H
    CONTACTE: Àrea de Medi Ambient del CCAE –972 50 30 88 Ext. 352
    ORGANIZA: Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà
    OBSERVACIONS: Per obtenir més informació podeu consultar l'activitat a la web: https://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx?N=231 o bé  https://ctr.residus-altemporda.org/visites.aspx
    COST: Gratuït
  • SEX O NO SEX (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS
    TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICIÓ + GUIA AMB  6 ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES. APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA
    OBJECTIUS : Contribuir a promoure entre els i les joves una consciència crítica davant les conductes sexuals de risc, generant un estat d'opinió favorable a la promoció d'hàbits saludables i a la salut. Facilitar informació i sensibilitzar sobre els riscos i conseqüències de les infeccions de transmissió sexual. Reflexionar sobre les relacions i l'afectivitat. Proporcionar una visió positiva de la sexualitat on la cerca de benestar i salut física i emocional és primordial. Entendre les diferents maneres de viure la sexualitat i desenvolupar coneixement i tolerància cap a la diversitat per evitar prejudicis i discriminacions. Desfer mites i tòpics sobre la sexualitat que interrompen la vivència d’una sexualitat sana i agradable. Prevenir situacions d’abús i falta de consentiment ple dins la sexualitat.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: SEX O NO SEX és un programa universal d'educació afectiva-sexual i de prevenció de les infeccions de transmissió sexual- ITS- VIH Sida. Posa a l'abast elements informatius i educatius que, defugint de plantejaments moralistes, ajudin a orientar actituds i facilitar estratègies per a la promoció d'hàbits saludables i la prevenció de conductes de risc. Per tal de fer-ho més motivador i profitós, l'exposició s'ha actualitzat la versió, oferint un enfocament de promoció de la salut amb una visió positiva, inclusiva i desenfadada de la sexualitat, dotant-la de perspectiva de gènere i incorporar-hi elements de prevenció de conductes masclistes, tot combinant panells informatius amb d'altres que inclouen components de reflexió al voltant de diferents aspectes sobre la sexualitat i l'afectivitat.
    DURACIÓ: 1 hora visita exposició + 1 hora D'ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA  A L'AULA O EN LÍNIA. Podeu consultar més informació  a http://www.pdsweb.org/sex-o-no-sex/
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposició per a grup màxim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
    COST: GRATUÏT. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realització estarà subjecte al volum de la demanda.
  • SIDA: QUÈ CAL SABER-NE?

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4rt ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
    OBJECTIUS: Informar de les MTS, i donar pautes de comportament saludable i de prevenció en situacions de risc entre els i les adolescents

    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: La xerrada a càrrec d’un professional d’ACAS Alt Empordà es farà dins de l’horari escolar, al centre, i anirà acompanyada de material audiovisual, díptics i d’un qüestionari que enviarà ACAS al centre per a omplir-lo abans de la xerrada i copsar l’opinió i els comportaments dels i les adolescents del centre
    DURACIÓ: 1 hora
    CONTACTE: Ascensió Martínez 972 67 21 67 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Oficina Comarcal de Joventut i l’Associació Comunitària Anti-Sida (ACAS)
    OBSERVACIONS: L’activitat està pensada per al grup classe (20-28 alumnes)
    COST: 25€.
  • SORTIM (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R I 4T ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: VISITA GUIADA + GUIA DIDÀCTIVA AMB 4 ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES. APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA.
    OBJECTIUS: Millorar la informació dels i les joves en relació amb l'alcohol. Augmentar la percepció de risc associada al consum d'alcohol. Analitzar críticament les actituds sexistes en el context d'oci nocturn. Reflexionar sobre conductes de risc vinculades al consum d'alcohol. Reduir els riscos associats al consum d'alcohol en l'oci nocturn.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Sortim és un programa de prevenció de les drogodependències dissenyat com a una eina per fomentar la reflexió entorn del consum d'alcohol des de diversos àmbits i espais juvenils, tant en el context escolar com comunitari.  L'exposició que proposa el programa s'orienta al treball amb joves consumidors o no d'alcohol, amb la finalitat de reflexionar sobre el consum i les conductes de risc relacionades amb aquesta substància, i aborda de manera respectuosa i crítica aspectes com al violència en l'oci nocturn. 
    dURADA: 1 hora visita exposició i 1 hora activitat complementària a l'aula o en línia.  Més informació:http://www.pdsweb.org/sortim/
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposició per a grup màxim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
    COST: GRATUÏT. ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACIÓ ESTARÀ SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
  • SOTA PRESSIÓ (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R I 2N ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER/DINÀMICA DE GRUP D'APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA
    OBJECTIUS : Comprendre el concepte de pressió de grup i mostrar com superar-lo fent ús de l'assertivitat i de diferents tècniques de comunicació. Reflexionar sobre els processos de presa de decisions en situacions de grup i la influència en l'inici i el manteniment del consum de drogues. Identificar diferents situacions de pressió, tant de grup com individuals. Reflexionar sobre qüestions sobre l'aprofitament del temps d'oci o el consum de drogues.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: 

    SOTA PRESSIÓ és un programa universal de prevenció de les drogodependències dissenyat per facilitar el treball educatiu amb els grups d'adolescents al voltant de la pressió de grup, l'assertivitat i la presa de decisions. Les pressions dels amics i amigues són un dels factors sovint implicat en el consum de drogues i en altres conductes problemàtiques o de risc durant l'adolescència. Aquest programa proposa diverses activitats, que partint de situacions properes faciliten treballar alguns aspectes de la vida en grup. La finalitat és provocar la reflexió dels participants en relació amb la seva manera de prendre decisions dins el grup d'iguals.

    DURACIÓ: 1 hora visita exposició i 1 hora activitat complementària a l'aula o en línia.  Més informació: http://www.pdsweb.org/sota-pressio/
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives
    OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposició per a grup màxim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
    COST: GRATUÏT. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realització estarà subjecte al volum de la demanda.
  • T'HO EMPASSES TOT? (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r i 2r ESO
    TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICIÓ GUIADA + GUIA AMB PROPOSTA DE 4 ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES I ORIENTACIONS PER A LES FAMÍLIES. APLICACIÓ A L'AULA O EN LÍNIA
    OBJECTIUS: Millorar la informació dels i les adolescents amb relació a l'alcohol. Augmentar la percepció de risc associada al consum d'alcohol. Analitzar críticament els tòpics i les falses creences habituals amb relació a l'alcohol. Augmentar el grau de consciència sobre les conseqüències negatives del consum abusiu d'alcohol. Afavorir una posició crítica envers els missatges publicitaris sobre les begudes alcohòliques.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: T'HO EMPASSES TOT? és un programa universal per a facilitar la reflexió sobre el consum d'alcohol des de l'àmbit educatiu. S'orienta a treballar amb menors que no consumeixen begudes alcohòliques, posant al seu abast elements informatius i educatius que ajudin a orientar actituds i conductes, i a qüestionar críticament els aspectes de la representació social del seu consum que no es corresponen amb un plantejament objectiu. Alhora, el programa té en compte la realitat epidemiològica de l'abast del consum d'alcohol entre els i les adolescents.

     

    DURACIÓ:1 HORA+ 1 HORA aCTIVITAT COMPLEMENTÀRIA  A L'AULA O EN LINIA.  Més informació: http://www.pdsweb.org/tho-empasses-tot/
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de Conductes Addictives.
    OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposició per a grup màxim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
    COST: GRATUÏT. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realització estarà subjecte al volum de la demanda.
  • TRIC-TRICKS PANTALLES (PDS)

    ÀREA: EDUCACIÓ PER A LA SALUT
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R i 4t ESO.
    TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICIÓ + GUIA D’ACTIVITATS D’APLICACIÓ PRESENCIAL O EN LÍNIA.
    OBJECTIUS: Promoure l'ús saludable de les TRIC (Tecnologies de la Relació, Informació i Comunicació) i destacar-ne les potencialitats. Augmentar la percepció de risc associat a usos problemàtics de les TRIC. Desenvolupar habilitats i capacitats personals per limitar la vulnerabilitat davant de certes pràctiques a través de les TRIC. Augmentar la consciència sobre la importància de les qüestions relacionades amb el sexting, el sexpreading i la ciberviolència.
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: 

    TRIC TRICKS és un programa de promoció i prevenció dels riscos associats a la utilització.L’objectiu general és promoure usos adequats de les pantalles, tot afavorint la reflexió sobre els seus aspectes positius i negatius. Consta d’una exposició, formada per 10 panells que incorporen elements interactius, així com una guia d’activitats, dirigides a grups d’adolescents de 14 a 16 anys aproximadament.  

    DURACIÓ:  1 hora visita exposició i 1 hora activitat complementària a l'aula o en línia.
    CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o béAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenció de conductes addictives.
    OBSERVACIONS:  CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL MÀXIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de figueres  heu de sol·licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

    Recomanem fer una sessió sobre bons usos de les pantalles per a mares i pares dels alumnes que facin aquesta activitat.

    COST: gratuït.  ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACIÓ ESTARÀ SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
  • TUTORITZACIÓ DE TREBALLS DE RECERCA

    àREA: EDUCACIÓ AMBIENTAL

    CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX.

    TIPUS D' ACTIVITAT: ASSESSORAMENT

    OBJECTIUS: Motivar i fer del treball una experiència enriquidora per a l´alumne. 
    Orientar tècnicament obtinguent un major aprofundiment en la matèria. 
    Ser un intercanvi beneficiós tant per l´alumne com per l´Àrea de Medi Ambient.

    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Podeu consultar el contingut de  l'activitat a http://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx

    DURACIÓ: Suport puntual durant tota l'elaboració del document.

    CONTACTE: Àrea de Medi Ambient del CCAE –972 50 30 88 Ext. 352
    ORGANIZA: Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

    OBSERVACIONS: Per a la realització d´aquests treballs cal enviar una sol·licitud de tutorització, que us podreu descarregar en format .pdf, omplert pel centre d´educació, en el qual s’hi especificaran les dades corresponents a la pràctica: dades de l’estudiant, hores de tutorització externa que sol·licita, breu descripció de les tasques i dades del tutor extern. I enviar-lo a l´Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l´Alt Empordà.

    COST: La tutorització dels treballs de recerca és gratuïta.

  • VIURE EL DOL DES DE L'ESCOLA

    ÀREA: ALTRES
    CURS AL QUAL VA DESTINAT: PROFESSORAT DE CENTR EDUCATIU
    TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA-TALLER
    OBJECTIUS DE TREBALL: Aproparnos a la comprensió de les experiències dels infants i adolescents  respecte a la mort i al dol per tal de poderlos acompanyar en la pèrdua d'un ésser estimat.
     
    DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat estarà formada per dues parts: Primer ens aproparem a partir de diferents descripcions  per comprendre la forma en que els infants i adolescents  pensen i senten sobre la mort i com viuen el procès de dol davant la pèrdua d'un ésser estimat. S'aportaran explicacions que ens ajudin a entendre el paper de l'escola davant el procés de dol d'un infant i/o adolescent. I la segona part anirà dirigida a proporcionar als educadors pautes, orientacions pràctiques i propostes didàctiques  que l'ajudin a viure les situacions de pèrdua. Amb tot això estarem aportant maneres sobre com integrar el tema de la mort en l'educació i de com reaccionar davant el dol infantil per a poder-los oferir un bon acompanyament.
    DURACIÓ: 4 hores
    CONTACTE: Sandra Montero- Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
    ORGANITZA: Associació Servei de Suport al Dol de Girona
    OBSERVACIONS: És necessari un espai amb cadires i taules i projector a l'aula.  Màxim 20 persones
     
    COST: 140 euros
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.