BASCARA.png

Carta de Serveis

1R ESO 3R ESO 2N ESO

 • V脥DEOS DEL YOUTUBE, SEXISME I RELACIONS DESIGUALS

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:  3r i 4t ESO, i BATX.
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Identificar missatges estereotipats , violents i vexatoris dels v铆deos musicals m茅s vistos del youtube. Recon猫ixer l'exist猫ncia de la masculinitat tradicional que mostren aquests v铆deos. Identificar les caracter铆stiques d'aquests estereotips i avaluar les conseq眉猫ncies negatives que poden tenir per l'autoestima. Adonar-se del missatge ocult de les lletres de les can莽ons, aix铆 com veure com la majoria de lletres de can莽ons sobre l'amor trasmeten t貌pics de l'amor rom脿ntic i relacions poc igualit脿ries.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Visionat dels v铆deos m茅s vistos del canal youtube i la m煤sica que consumeixen nois i noies actualment i ens preguntarem: si els agrada, si els enganxa la m煤sica, quines sensacions els transmet, si s'hi senten identificats/des.... per despr茅s passar a treballar el missatge que transmet la can莽貌, identificar el seus estereotips i situacions de viol猫ncia de g猫nere...
  DURACI脫: 1:30 hores.
  CONTACTE: Igualtat creativa ( Cristina vila) 607062831
  ORGANItZA: Igualtat Creativa
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 60 鈧
 • A M脌 O A M脌QUINA

   脌REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle superior, 1R ESO i 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: VISITA/TALLER
  OBJECTIUS: t茅 com a objectiu treballar de manera did脿ctica i pr脿ctica els conceptes de separaci贸 dels residus, la valoritzaci贸 material, el compostatge i els seus avantatges.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Podeu consultar el contingut de l'activitat al http://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx
  DURACI脫: 3 hores
  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal Alt Empord脿
  OBSERVACIONS: Aquesta activitat es porta a terme durant el curs escolar, sempre i quan es sol路liciti amb antelaci贸.
   El transport dels alumnes va a c脿rrec de l'escola.
  COST:El transport fins al CTR ser脿 a c脿rrec de cada escola. Els monitors s贸n a c脿rrec del Consell Comarcal.
 • AFECTIVITAT. RELACIONS T脪XIQUES I COMPORTAMENTS AGRESSIUS

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:1R, 2N, 3R, 4t ESO, Batxillerat , Cicles Formatius
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS: Entendre el concepte d'afectivitat. Identificar els mites de l'afectivitat rom脿ntica com a components t貌xics de les relacions interpersonals. Gestionar les emocions dins les relacions afectives.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Exposici贸 te貌rico-pr脿ctica i din脿miques. L'activitat ser脿 impartida per t猫cnics/ques voluntaris/es de Creu Roja Joventut formats en la tem脿tica.
  DURACI脫: 2  HORES 
  CONTACTE: Mar Marc茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i/o Elena Jimenez Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Telf.972 22 22 22ORGANIZA: Creu Roja Joventut
  OBSERVACIONS:Aula o sala 脿mplia que disposi d'equipament audiovisual (PC+Projector). L'activitat est脿 pensada per a grup-classe i s'ofereix un taller per curs  i centre educatiu.
  COST: gratu茂t
 • ALIMENTACI脫

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:1R, 2N, 3R, 4t ESO, Batxillerat 
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS: Treballar l'alimentaci贸 saludable i h脿bits esportius saludables. El concepte d'autoestima i els transtorns de conducta aliment脿ria. La influ猫ncia dels mitjans de comunicaci贸 en la imatge i la ind煤stria aliment脿ria
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Exposici贸 te貌rico-pr脿ctica i din脿miques. L'activitat ser脿 impartida per t猫cnics/ques voluntaris/es de Creu Roja Joventut formats en la tem脿tica.
  DURACI脫: 2  HORES 
  CONTACTE: Rosa Cuf铆 Astor 972 22 22 22 o b茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Creu Roja Joventut
  OBSERVACIONS:Aula o sala 脿mplia que disposi d'equipament audiovisual (PC+Projector).
  COST: gratu茂t
 • ALIMENTACI脫 I TCA

  脌REA: EDUCACI脫 PER A LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:1R, 2N, 3R, 4t ESO, Batxillerat  i Cicles Formatius
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS: Treballar l'Alimentaci贸 Saludable i h脿bits esportius saludables. Treballar el concepte d'autoestima i els trastorns de conducta alimentaria. Analitzar la influ猫ncia dels mitjans de comunicaci贸 en la imatge i la ind煤stria aliment脿ria.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Exposici贸 te貌rico-pr脿ctica i din脿miques. L'activitat ser脿 impartida per t猫cnics/ques voluntaris/es de Creu Roja Joventut formats en la tem脿tica.
  DURACI脫: 2  HORES 
  CONTACTE: Mar Marc茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i/o Elena Jimenez Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Telf.972 22 22 22
  ORGANIZA: Creu Roja Joventut
  OBSERVACIONS:Aula o sala 脿mplia que disposi d'equipament audiovisual (PC+Projector). L'activitat est脿 pensada per grup-classe i s'ofereix un taller per curs i centre educatiu.
  COST: gratu茂t
 • CAMPANYA FEM SALUT

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: PRESENTACI脫 MATERIAL FORMATIU I DE SENSIBILITZACI脫 I DINAMITZACI脫 DEL MATEIX
  OBJECTIUS : Aportar informaci贸 vera莽 i recursos 煤tils a la poblaci贸 adolescent. Apelar a la responsabilitat davant pr貌pia salut i presa de decisions. Aglutinar en un mateix espai informaci贸 煤til i efica莽 per als i les joves. Aportar una eina m茅s per al debat sobre salut tant a tutors com a joves. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Presentaci贸 material formatiu ( llibreta) i de sensibilitzaci贸 que ens interpel路len als joves. Es parteix d'un joc interactiu on s'introdueixen els temes  que es proposen a la llibreta i que permeten debatre sobre ells. Es poden continuar desenvolupant el treball dels temes a les tutories. Es treballa: habits saludables, gesti贸 emocional, imatge i autoestima, alimentaci贸 i nutrici贸, esport, primers auxilis, sexualitat, viol猫ncies masclistes, consums, addicions a pantalles.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 972 67 37 28
  ORGANIZA: Oficina Jove de l'Alt Empord脿

  OBSERVACIONS: Es tracta d'aportar informaci贸  global de diferents problem脿tiques i situacions vulnerables associades amb l'adolesc猫ncia, aix铆 com informaci贸 煤til i els recursos necessaris per afrontar-los des d'una perspectiva saludable i de responsabilitat.  Cal que l'alumnat disposi de wifi i un dispositiu per a connectar-se a internet. Si hi ha halgun tema que es valora tractar-lo amb m茅s intensitat, cal que ho comuniqui pr猫viament a l'organitzaci贸. L'activitat es pot fer on-line en situacions en confinament, tot i que 茅s recomanable fer-la presencialment.

  COST: Gratu茂t. subvencionat per els ajuntaments i el consell comarcal
 • C脌NNABIS...COM HO VIUS?

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 GUIADA+ 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS DE TREBALL: Informar sobre el c脿nnabis: efectes, riscos i aspectes relacionats. Treballar possibles situacions relacionades amb la subst脿ncia que es poden trobar els i les joves. Identificar i analitzar cr铆ticament els principals factors que influeixen en les decisions dels i de les joves de fumar " porros". Potenciar la capacitat cr铆tica i afavorir la presa de decisions aut貌nomes i individuals. Trencar t貌pics i creences err貌nies sobre el c脿nnabis. Analitzar i reflexionar sobre la publicitat i les t猫cniques de m脿rqueting sobre aquesta subst脿ncia.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: El programa " C脿nnabis, com ho vius?" 茅s un programa de prevenci贸 universal de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies que t茅 com a objectiu informar sobre les conseq眉猫ncies de l麓煤s del cannabis. Cont茅 una exposici贸 en format c貌mic per tal de potenciar la reflexi贸 a partir de les situacions properes als destinataris. Es tracta de crear , a partir de la visita de l'exposici贸, un espai de debat i discussi贸 que fomenti la reflexi贸 i l'脿nalisi de les situacions que viuen els i les joves en relaci贸 amb el consum de cannabis. Aquest programa pret茅n posar a l'abast elements informatius i educatius que, ajudin a orientar actituds i conductes , i a q眉estionar cr铆tcament aspectes de la representaci贸 social del consum de c脿nnabis, que no es corresponen amb un plantejament objectiu. 
  DURACI脫: 1 HORA DE VISITA EXPOSICI脫 + 1 HORA D'ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA D'APLIACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA. http://www.pdsweb.org/cannabis-com-ho-vius/
  CONTACTE: Coordinaci贸 dels Serveis d'Intervenci贸 Socioeducativa  972 67 70 50
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita a l'exposici贸, cal fer-la en grup de m脿xim 25 persones.  
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • COMEN脟A EL JOC

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACI脫
  OBJECTIUS : Conscienciar sobre la responsabilitat penal a partir dels 14 anys
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Situar al jove en les normes que regeixen la societat, sobretot el codi penal i fer-los con猫ixer que als 14 anys perden la impunitat penal. Conscienciar als joves sobre les conseq眉猫ncies que els seus actes poden tenir des del punt de vista penal. Instar als joves a ser reflexius sobre el fet de prendre  bones decisions, ser cr铆tics i de posicionar-se davant diferents situacions.
  DURACI脫: 1 hora o 1:30h.
  CONTACTE: Oficina de Relacions amb la Comunitat 972 54 18 00 o b茅 607 071 864
  ORGANIZA: Mossos d'Esquadra de Figueres
  OBSERVACIONS: Per qualsevol dubte i/o informaci贸:

  Comissaria Mossos d'Esquadra
  Adre莽a: C/ Ter s /n
  Tel猫fon: 972541800
  Fax: 972675705
  A/E: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  COST: Gratu茂ta
 • CONCURS CARTELLS DIA MUNDIAL SENSE TABAC

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres.
  TIPUS D' ACTIVITAT: CONCURS
  OBJECTIUS: Animar a l'alumnat que ja hagi comen莽at a experimentar amb el tabac a abandonar-ne el consum. Implicar l'alumnat en la realitzaci贸 d'una activitat creativa conjunta relacionada amb la prevenci贸 del consum de tabac. Contribuir a desnormalitzar el consum de tabac entre la poblaci贸 adolescent.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT:  El 31 de maig de cada any la Organitzaci贸 Mundial de la Salut celebra el dia Mundial sense Tabac, amb l'objectiu d'assenyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar pol铆tiques eficaces de reducci贸 d'aquest consum. La sensibilitzaci贸 de la poblaci贸 respecte dels efectes nocius del consum de tabac 茅s fonamental per aconseguir aquest objectiu. Disseny de cartells en relaci贸 al lema del Dia Mundial sense Tabac, 31 de Maig, i confeccionar amb els guanyadors un calendari escolar.
  El guanyador/a del concurs rebr脿 un premi valorat en 100 鈧, i el centre al qual pertany i rebr脿 materials educatius per un valor aproximat de 300 鈧.
  DURACI脫: LA CONVOCAT脪RIA ES REALITZA AL MES DE MAR脟 I EL CONCURS ES REALITZA EL MES DE MAIG
  CONTACTE: Coordinaci贸 Serveis Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50 
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Es far脿 difusi贸 comunicant el lema del concurs de cartells un mes abans a cada centre.Aquesta activitat tamb茅 s'oferta a PQPI i els Cicles Formatius de Grau Mitj脿.
  COST: Gratu茂t
 • DIVERSITAT SEXUAL I DISCRIMINACI脫 PER IDENTITAT, ORIENTACI脫 I/O EXPRESSI脫 SEXUAL

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:1R, 2N, 3R, 4t ESO, Batxillerat  i Cicles Formatius
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS: Con猫ixer les diferents identitats, orientacions i expressions sexuals. Fomentar el respecte per la diversitat sexual per tal d'evitar l'homof貌bia, la transf貌bia i bif貌bia.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Exposici贸 te貌rico-pr脿ctica i din脿miques. L'activitat ser脿 impartida per t猫cnics/ques voluntaris/es de Creu Roja Joventut formats en la tem脿tica.
  DURACI脫: 2  HORES 
  CONTACTE: Mar Marc茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i/o Elena Jimenez Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Telf.972 22 22 22
  ORGANIZA: Creu Roja Joventut
  OBSERVACIONS:Aula o sala 脿mplia que disposi d'equipament audiovisual (PC+Projector). L'activitat est脿 pensada per grup-classe i s'ofereix un taller per curs i centre educatiu.
  COST: gratu茂t
 • DROGUES I ALTRES ADDICCIONS

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:1R, 2N, 3R, 4t ESO, Batxillerat  i Cicles Formatius
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS: Treballar conceptes generals, tipus de drogues i altres addicions ( joc on-line, apostes). Treballar habilitats individuals , pressi贸 de grup i alternatives d'oci saludable. Con猫ixer la reducci贸 de riscos d'algunes drogues.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Exposici贸 te貌rico-pr脿ctica i din脿miques. L'activitat ser脿 impartida per t猫cnics/ques voluntaris/es de Creu Roja Joventut formats en la tem脿tica.
  DURACI脫: 2  HORES 
  CONTACTE: Mar Marc茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Telf.972 22 22 22
  ORGANIZA: Creu Roja Joventut
  OBSERVACIONS:Aula o sala 脿mplia que disposi d'equipament audiovisual (PC+Projector). L'activitat est脿 pensada per grup classe i s'ofereix un taller per curs i centre.
  COST: gratu茂t
 • EL PUNT D鈥橧NFORMACI脫 JUVENIL I ELS SERVEIS DE JOVENTUT A L鈥橝LT EMPORD脌

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: , 3r ESO ,4r ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA i DIN脌MIQUES DE GRUP
  OBJECTIUS DE LA FEINA: Aproximar als joves a l'oferta d'oci i lleure, aix铆 com tots els serveis i recursos que ofereix l'Oficina Jove de l'Alt Empord脿. Alhora es presentaran les activitats , tallers, espais i sortides comarcals de la temporada. Per acabar es recolliran propostes per a futures activitats.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Es realitzaran din脿miques de grup, jocs i xerrades amb el recolzament de mitjans audiovisuals per tal de presentar els recursos i serveis en mat猫ria de joventut municipal i comarcal. Es busca que sigui un espai dist猫s i participatiu.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Alexis Sanchez- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANItZA: Oficina Jove de l'Alt Empord脿  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Es pot fer una visita guiada al Servei Comarcal de Joventut o als diferents punts d'informaci贸 juvenil municipals.
  Grups de 20 a 30 alumnes
  COST: Gratu茂t
 • ESCOLA DE CONSUM DE CATALUNYA (1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres)

  脌REA: CONSUM
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres.
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER
  OBJECTIUS DE LA FEINA: L'Escola del Consum de Catalunya (ECC) 茅s un servei p煤blic creat per l'Ag猫ncia Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu 茅s afavorir la pres猫ncia de l'educaci贸 del consum dins l'脿mbit educatiu catal脿, posant al servei de la ciutadania una diversitat d'activitats i oferint-li un assessorament en mat猫ria d'educaci贸 del consum.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Hi ha dos tipus de tallers: Uns de caire m茅s GLOBAL ( tallers que, a partir d'un tema quotidi脿, tracten diferents conceptes relacionats amb el consum d'una forma global i que incideixen sobretot en continguts actitudinals) i ESPEC脥FICS ( tallers en que es tracten temes concrets relacionats amb el consum).
  DURACI脫: 4:30 hores. 
  CONTACTE: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o b茅 93 5516551 /93 551 65 54
  ORGANIZA: Ag猫ncia Catalana del Consum
  http://consum.gencat.cat/ca/lagencia/escola-del-consum-de-catalunya/docencia/eso-batxillerat-i-cicles-formatius/
  OBSERVACIONS: Aquesta activitat es pot dur a terme directament a les depend猫ncies de l'Institut o b茅 a la seu de l'Escola de Consum de Catalunya.
  COST: Gratu茂ta
 • ESCOMBRARIES : LES GRANS DESCONEGUDES

  脌REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle Mitj脿, Cicle Superior,1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADES DIVULGATIVES
  OBJECTIUS : Sensibilitzar la societat, comen莽ant per als infants i joves, per fomentar la correcta gesti贸 dels residus.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: El contingut d'aquesta activitat la podeu consultar a  http://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx
  DURACI脫: 1:30 h
  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿
  OBSERVACIONS: El centre sol路licitant ha d鈥檈star en un municipi de l鈥橝lt Empord脿 en el qual el Consell Comarcal hi faci la recollida selectiva.
  COST: En cas d鈥檈scoles adherides al programa Re-paper consultar 脿rea. En cas d鈥檈scoles no adherides: 60 鈧
 • FEMINISME I G脠NERE

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:1R, 2N, 3R, 4t ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS: Introduir els conceptes de G猫nere i Feminisme. Prendre consci猫ncia de com ens afecta el sistema sexe/g猫nere.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Exposici贸 te貌rico-pr脿ctica i din脿miques. L'activitat ser脿 impartida per t猫cnics/ques voluntaris/es de Creu Roja Joventut formats en la tem脿tica.
  DURACI脫: 2  HORES 
  CONTACTE: Mar Marc茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i/o Elena Jimenez Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Telf.972 22 22 22
  ORGANIZA: Creu Roja Joventut
  OBSERVACIONS:Aula o sala 脿mplia que disposi d'equipament audiovisual (PC+Projector). L'activitat est脿 pensada per grup-classe. Oferim un taller per curs i per centre.
  COST: gratu茂t
 • INFOSEX ALS INSTITUTS

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO, BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLERS A L'AULA
  OBJECTIUS : Aconseguir que les persones adolescents aprenguin a con猫ixer-se, acceptar-se i a expressar la sexualitat de manera que siguin felices i gaudeixin. Donar informaci贸 vera莽 i fiables sobre diferents aspectes del fet sexual hum脿. Donar valor a la diversitat i celebrar-la. Fomentar l'autonomia per a que les persones adolescents puguin prendre decisions sobre la seva sexualitat, les seves relacions i la seva salut. Generar preguntes i curiositat envers el fet sexual hum脿 i la pr貌pia sexualitat.S'ofereixen els seg眉ents tallers : CONCEPTES B脌SICS, CANVIS EN L'ADOLESC脠NCIA, SEXUALITAT EN L'ERA DIGITAL, PORNOGRAFIA: FANTASIA I PR脌CTIQUES SEXUALS, DIVERSITAT EN LA SEXUALITAT, DIVERSITATS LGBTIAQ*, BON TRACTE I MALTRACTAMENT. AMOR ROM脌NTIC, INDICADORS DE VIOL脠NCIA, SALUT SEXUAL I REPRODUCTIVA, EINES PER A LA SALUT
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Els tallers que s'ofereixen a l'aula s贸n part del servei InfoSex. Es poden seguir de forma presencial  a l'Oficina Jove , a alguns espais joves i a les xarxes socials. Es plantegen dues sessions per  nivell: 1R ESO ( Conceptes b脿sics i canvis en l'adolesc猫ncia); 2N ESO ( Sexualitat en l'era digital i Pornografia); 3R ESO ( Diversitat en la sexualitat i diversitats LGBTIAQ*); 4T ESO ( Bon tracte i maltractament. Amor Rom脿ntic, Indicadors de Viol猫ncia) i 1R BAT ( Salut Sexual i Reproductiva, Eines per a la Salut).
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 972 67 37 28
  ORGANIZA: Oficina Jove de l'Alt Empord脿, a trav茅s de l'entitat Gaudir-nos.

  OBSERVACIONS: TERMINI PER SOL路LICITAR ELS TALLERS AMB SUBVENCI脫 28 OCTUBRE 2022

  COST: 70 鈧 per sessi贸. Es podr脿 subvencionar una part del cost. Les sol路licituds s'atendran per ordre d'arribada. Poseu-vos en contacte amb nosaltres per saber diferents opcions de cost 972 67 37 28.
 • INTERNET SEGURA

  脌REA: INNOVACI脫 I NOVES TECNOLOGIES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle Superior, 1R ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACI脫
  OBJECTIUS : Resoluci贸 de dubtes a alumnes i pares relacionats amb el m贸n d鈥 Internet, i ajudar a fer-ne bon 煤s.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Avantatges i desavantatges d鈥 Internet.
  Continguts nocius i il.legals, Xarxes Socials
  Aspectes a tenir en compte (contrasenya, virus, xats...) Consells per a infants, pares i contactes d鈥檃juda i suport
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Oficina de Relacions amb la Comunitat 972 54 18 00 o b茅 607 071 864
  ORGANIZA: Mossos d'Esquadra de Figueres
  OBSERVACIONS: Per qualsevol dubte i/o informaci贸:

  Comissaria Mossos d'Esquadra
  Adre莽a: C/ Ter s /n
  Tel猫fon: 972541800
  Fax: 972675705
  A/E: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  COST: Gratu茂ta
 • JO S脫C RAR: RESPONSABLE, AUTONOM@, RESPECTUOS@

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 6猫 de PRIM脌RIA  I 1r ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 PRESENCIAL O EN LINIA.
  OBJECTIUS DE LA FEINA: Facilitar el desenvolupament d'una activitat educativa que estimuli una an脿lisi cr铆tica de les actituds i les conductes personals i de grup relacionades amb els valors socials i la conviv猫ncia. Estimular la reflexi贸 al voltant dels valors socials i de la seva implicaci贸 en relaci贸 a un mateix , els altres i la societat. Promoure entre els adolescents una presa de consci猫ncia sobre el sentit i la import脿ncia dels valors socials. Afavorir la realitzaci贸 d'activitats ( debats, xerrades,col路loquis, etc..) adre莽ades a adolescents i joves relacionades amb els drets i les obligacions , el respecte, la conviv猫ncia, la solidaritat,etc...
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: JO S脫C RAR 茅s un programa universal de prevenci贸 de conductes addictives dissenyat per facilitar el desenvolupament d'una acci贸 educativa  al voltant de la conviv猫ncia i dels valors socials. El t铆tol d'aquesta proposta cerca un apropament al m贸n adolescent, fent 煤s d'una expressi贸 que fa refer猫ncia a una viv猫ncia molt pr貌pia d'aquesta etapa de la vida: el fet de sentir-se rars i rares pels canvis f铆sics i psicol貌gics i per la cerca d'una identitat nova que marqui l'abandonament  de la inf脿ncia. Alhora l'expressi贸 RAR vol evocar tres conceptes clau en la transici贸 de l'adolescent a l'adult. RESPONSABILITAT, AUTONOMIA I RESPECTE.
   
  DURACI脫: 1 HORA VISITA EXPOSICI脫+ 1HORA ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA A L'AULA O EN L脥NIA.http://www.pdsweb.org/jo-soc-rar/
  CONTACTE: Coordinaci贸 dels Serveis d'Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50 
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per un m脿xim de 25 persones. cal intentar fer en un dia el m脿xim d'activitats. Recomanem fer una sessi贸 sobre bons usos de pantalles als pares i mares de l'alumnat que faci AQUESTA ACTIVITAT.
  COST: GRATU脧T.Els tallers estan pensats per grup- classe i la seva realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • JOVES ACTIUS A LA UNI脫 EUROPEA

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4rt ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
  OBJECTIUS DE TREBALL: Adquirir coneixements b脿sics de la Uni贸 Europea.Explicar com ser actius a la Uni贸 Europea. Donar a con猫ixer el programa Erasmus+ i altres eines, idiomes i oportunitats. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Explicar als joves com poden i han de ser actius en el marc de la Uni贸 Europea assumint que 茅s el seu espai com煤. Per tant, han de tenir uns coneixements b脿sics de la hist貌ria i les institucions de la Uni贸 Europea, i quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Especialment s'introduir脿 el programa Erasmus + i ALTRES, en base a l'actual estrat猫gia Europa 2020, incidint en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i compet猫ncies, i assumir el concepte de mobilitat al llarg de la vida acad猫mica, professional i laboral. Facilitar les dades de contacte del Centre Europa Direct Girona, com la seva finestra de proximitat de la UE a les comarques Gironines.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Joan Salellas- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Maria Jos茅 Navarro Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  ORGANITZA: Centre Europe Direct Girona  i 脌rea de Joventut  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Cal ordinador amb connexi贸 a internet i projector a l'aula. AQUESTA ACTIVITAT S'HA DE SOL路LICITAR COM A DATA M脌XIMA EL 15 DE SETEMBRE. Hi ha un l铆mit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criterirs de prioritzaci贸 en el cas que no es puguin atendre totes les sol路licituds.
  Grups de 20 a 30 alumnes
  COST: Gratu茂ta
 • MEDITACI脫 A LES AULES

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE INICIAL, CICLE MITJ脌 I CICLE SUPERIOR, 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO  I BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: PROGRAMA DE MEDITACI脫 PER A PROFESSORAT I ALUMNAT
  OBJECTIUS : Activitat per instaurar la meditaci贸 a les aules, utilitzant el Mar i el seu poder relaxant com a fil conductor de les sessions. Es faria primer un treball amb mestres i professors perqu猫 puguin integrar les eines i sentir-se en calma dins seu, abans de fer un treball  juntament amb els mestres/ professors i alumnes, perqu猫 junts puguin aprendre a relaxar-se i instaurar la calma uns instants previs a l'inici de les classes. PER AL PERSONAL DOCENT: Aprendre a pr茅mer el " bot贸 de pausa" i sortir del funcionament mental en pilot autom脿tic. Desperten els 5 sentits per ser m茅s receptius al que ens envolta. Prendre consci猫ncia de com estem i com ens sentim per poder acceptar i abra莽ar les nostres emocions. PER A INFANTS I JOVES: Posar atenci贸 en l'atenci贸, la prespencia i benevol猫ncia. Ajudar a identificar recursos personals. Aportar eines perqu猫 puguin accedir a les seves emocions  per tal de regular-les millor. Fer que els infants i joves esdevinguin experts en el seu propi funcionament, ajudant-los a afrontar l'etapa vital de l'adolesc猫ncia de manera m茅s serena , amb menys patiment.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: El material pedag貌gic associat a l'activitat 茅s simple, pragm脿tic i complet ( manual, fitxes exercicis, audios i gravacions de sons de mar). L'enfocament 茅s l煤dic i accessible per als m茅s petits mitjan莽ant jocs, contes i activitats corporals, respiraci贸 i moviment i l'expressi贸 de les emocions. Les sessions estan dissenyades per donar als participants eines f脿cils i pr脿ctiques en la vida quotidiana . Aprenen a estar m茅s presents, a alentir el seu ritme i alliberar-se de l'estr茅s, a millorar la qualitat del son, a respirar plenament, a sentir m茅s alegria.Si 茅s possible, es farien una o varies sessions vora mar, per sentir tots els beneficis de la pres猫ncia del mar.
  DURACI脫: Programa complert de Mindfulness : 8 sessions amb docents previes i entre 6-8 sessions amb infants i joves a l'aula. Les sessions amb docents tenen una durada de 1 HORA i 30 minuts sessions amb nens/es i joves. 
  CONTACTE: Val茅rie 679 017 285 
  ORGANIZA: Associaci贸 Som Mar - Llan莽脿  - Per m茅s informaci贸 podeu contactar amb  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  OBSERVACIONS:  Les sessions amb docents poden ser presencials o on line  a trav茅s de la plataforma Zoom, amb gravacions de sons de mar. Si es fan on-line nom茅s s'ofereixen les activitats per docents, i s'explicar脿 com implementar lo apr猫s i lo viscut amb els alumnes a l'aula.
  COST:  1 sessi贸 conjunta docents/alumnes: 55 鈧. PROGRAMA COMPLERT MINDFULNESS: 400 鈧
 • MINDFULLNESS VORA MAR ( ED. SECUND脌RIA)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO  I BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER VIVENCIAL
  OBJECTIUS : Aprendre a tranquilitzar-se. Sentir i apreciar la calma. Viure el mar d'una manera diferent. Entendre com funciona l'estr茅s i quines conseq眉猫ncies f铆siques i emocionals t茅. Aprendre a regular l'estr茅s i les emocions. Mobilitzar amb efic脿cia els propis recursos i coneixements. Millorar la salut f铆sica i mental gr脿cies al mar. Desenvolupar les compet猫ncies emocionals. Millorar la confian莽a amb un mateix i les relacions amb els altres i amb la natura.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat vol intriduir progressivament els nens i les nenes ( a partir dels 4-5 anys) a la pr脿ctica de la meditaci贸 i l'atenci贸 plena mitjan莽ant el moviment i la consci猫ncia corporal, la interacci贸 amb la natura, i m茅s espec铆ficament amb el mar. Mitjan莽ant la dansa, el dibuix, els moviments lents, prendrem m茅s consci猫ncia dels nostres cossos i d'on neix el moviment, fins arribar a la quietud i l'escolta dels sons relaxants del mar. 
  DURACI脫: 1H  
  CONTACTE: Val茅rie 679 017 285 
  ORGANIZA: Associaci贸 Som Mar - Llan莽脿  - Per m茅s informaci贸 podeu contactar amb  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  OBSERVACIONS:  Es duu a terme l'activitat a Llan莽脿 en el marc d'una sortida escolar. Si no fos possible, aquesta activitat tamb茅 es pot realitzar en el context aula amb gravacions de sons de mar. Es possible fer aquesta activitat en l铆nia a trav茅s de la plataforma Zoom
  COST: 55 鈧 per taller.
 • ON-OFF (1R CICLE ESO)

  脌REA: INNOVACI脫 I NOVES TECNOLOGIES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO, 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Promoure un 煤s saludable de les tecnologies destacant els seus aspectes positius i les alternatives d'oci incompatibles amb el seu 煤s inadequat o abusiu. Augmentar la percepci贸 de risc associada a l'煤s abusiu o inadequat de les TIC (internet, videojocs, m貌bil ). Augmentar la consci猫ncia sobre la import脿ncia de les q眉estions relacionades amb la privacitat i les TIC. Desenvolupar habilitats socials i personals per limitar la vulnerabilitat davant els mals usos de les TIC. Desenvolupar habilitats socials i personals per limitar la vulnerabilitat davant els mals usos de les TIC. Facilitar a educadors i t猫cnics de prevenci贸 la realitzaci贸 d'activitats educatives amb adolescents per promoure un 煤s saludable de les TIC i prevenir el seu mal 煤s i els problemes associats.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: ON-OFF 茅s un programa de promoci贸 dels bons usos de les tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸 (TIC) i prevenci贸 dels problemes associats amb el seu mal 煤s. El seu objectiu general 茅s promoure un 煤s saludable de les 鈥減antalles鈥, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. 
  DURACI脫: 1 HORA VISITA EXPOSICI脫+1 HORA ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA D'APLICACI脫  A L'AULA O EN L脥NIA http://www.pdsweb.org/on-off/
  CONTACTE: Cooridinaci贸 Servei Intervenci贸 Socioeducativa  972 67 70 50 
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS: Visita a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS.RECOMANEM FER UNA SESSI脫  EN PARAL路LEL DE BONS USOS DE LES PANTALLES ADRE脟AT A LES FAM脥LIES DE L'ALUMNAT QUE FACI AQUESTA ACTVITAT.
  COST: gratu茂t. els tallers estan pensats per grup-classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda
 • PER AMOR, NO TOT S'HI VAL

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO i BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Analitzar de forma cr铆tica els t貌pics sobre l'amor i les relacions de parella. Veure com ens influencien els mites a l'hora de viure les primeres relacions de parella. Con猫ixer els indicadors d'ab煤s ( ex: control del m貌bil). Aprendre a recon猫ixer les nostres necessitats, a estimar-nos, a respectar-nos, a saber qu猫 volem i saber com volem que sigui la nostra relaci贸 de parella. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Es faran diferents din脿miques per treballar els mites de l'amor rom脿ntic, les relacions afectives, els indicadors de les relacions abusives i els vincles equitatius. Es treballar脿 amb els joves les relacions en les parelles joves, l'afectivitat i la sexualitat, els mites de l'amor rom脿ntic, els indicadors de les relacions abusives i la import脿ncia de l'espai personal per construir relacions afectives sanes i des de la igualtat.
  DURACI脫: 2 sessions d'1 hora cada una.
  CONTACTE: Igualtat creativa ( Cristina vila) 607062831
  ORGANItZA: Igualtat Creativa
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 50 鈧  x sessi贸
 • PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA DE G脠NERE

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:1R, 2N, 3R, 4t ESO, Batxillerat 
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS: Potenciar l'adquisici贸 de coneixements te貌rics, habiliats socials  i capacitats sobre la viol猫ncia de g猫nere i igualtat, a trav茅s d'accions d'informaci贸 i  sensibilitzaci贸 de conflictes sense viol猫ncia. Analitzar de manera cr铆tica les bases, els valors i els models de la societat patriarcal. Dotar d'eines de coeducaci贸 i an脿lisi sota la perspectiva de g猫nere. Promoure una educaci贸 no sexista i discriminat貌ria, m茅s enll脿 de l'assignaci贸 de rols associats al g猫nere.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Exposici贸 te貌rico-pr脿ctica i din脿miques. L'activitat ser脿 impartida per t猫cnics/ques voluntaris/es de Creu Roja Joventut formats en la tem脿tica.
  DURACI脫: 2  HORES 
  CONTACTE: Mar Marc茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i/o Elena Jimenez Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Telf.972 22 22 22
  ORGANIZA: Creu Roja Joventut
  OBSERVACIONS:Aula o sala 脿mplia que disposi d'equipament audiovisual (PC+Projector). L'activitat est脿 pensada per grup-classe. Oferim un taller per curs i per centre.
  COST: gratu茂t
 • PROMOCI脫 DELS BONS USOS DE PANTALLES EN FAM脥LIA

  脌REA: INNOVACI脫 I NOVES TECNOLOGIES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: PARES I MARES AMB FILLS I FILLES QUE CURSIN 6脠  DE PRIM脌RIA I 1R ESO I 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Augmentar els conceixements de les fam铆lies sobre els principals riscos i usos de les pantalles, millorar les compet猫ncies  educatives dels pares i mares per refor莽ar la seva posici贸 familiar respecte els usos de les TIC a casa, dotant-los d'un espai de reflexi贸 o orientaci贸 sobre la tem脿tica.  
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: ON-OFF 茅s un programa de promoci贸 dels bons usos de les tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸 (TIC) i prevenci贸 dels problemes associats amb el seu mal 煤s. El seu objectiu general 茅s promoure un 煤s saludable de les 鈥減antalles鈥, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. 
  DURACI脫: 1: 30 H  D'APLICACI脫  A L'AULA O EN L脥NIA
  CONTACTE: Coordinaci贸 dels Serveis d'Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS:  RECOMANEM AQUESTA ACTIVITAT PER A MARES I PARES D'ALUMNAT DE 6脠 DE PRIM脌RIA I 1R I 2N D'ESO, ELS FILLS DELS QUALS HAGIN FET EL PROGRAMA " ON- OFF" A L'AULA.
  COST: gratu茂t. els tallers estan pensats per grup-classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda
 • QU脠 EN SABEM DE LA UNI脫 EUROPEA?

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4rt ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER
  OBJECTIUS DE TREBALL: Adquirir coneixements b脿sics de la Uni贸 Europea.Explicar com ser actius a la Uni贸 Europea. Donar a con猫ixer el programa Erasmus+ i altres eines, idiomes i oportunitats.
   
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: A trav茅s del joc Passaparaula introduir de forma amena i participativa uns coneixements b脿sics de la hist貌ria i les institucions de la Uni贸 Europea, quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Es far脿 esment al programa Erasmus+, incidint sobretot en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i compet猫ncies i assumir el concepte de mobilitat al llarg de la seva vida acad猫mica, professional i laboral. Durant el joc s'introduiran tots aquells conceptes clau amb l'objectiu que s脿piquen accedir als serveis i recursos per participar, treballar, estudiar i viatjar a Europa.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Joan Salellas- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  ORGANITZA: Centre Europe Direct Girona  i 脌rea de Joventut  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Cal ordinador amb connexi贸 a internet i projector a l'aula. AQUESTA ACTIVITAT S'HA DE SOL路LICITAR COM A DATA M脌XIMA EL 15 DE SETEMBRE. Hi ha un l铆mit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criterirs de prioritzaci贸 en el cas que no es puguin atendre totes les sol路licituds.
  Grups de 20 a 30 alumnes. POSSIBILITAT DE SER RECURS EDUCATIU EN L脥NIA ( ZOOM, MEET GOOGLE, JITSI) I JOC EUROPASSAPARAULA ( KAHOOT)
  COST: Gratu茂ta
 • SALUT SEXUAL

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:1R, 2N, 3R, 4t ESO, Batxillerat 
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS: Treballar el concepte de sexualitat, diversitat sexual i orientaci贸 sexual. Con猫ixer diferents m猫todes anticonceptius i de barrera, i les Infeccions de Transmissi贸 Sexual.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Exposici贸 te貌rico-pr脿ctica i din脿miques. L'activitat ser脿 impartida per t猫cnics/ques voluntaris/es de Creu Roja Joventut formats en la tem脿tica.
  DURACI脫: 2  HORES 
  CONTACTE: Mar Marc茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . Telf.972 22 22 22
  ORGANIZA: Creu Roja Joventut
  OBSERVACIONS:Aula o sala 脿mplia que disposi d'equipament audiovisual (PC+Projector). L'activitat est脿 pensada per grup-classe. Oferim un taller per curs i per centre.
  COST: gratu茂t
 • SORTIM

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R I 4T ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: VISITA GUIADA + GUIA DID脌CTIVA AMB 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA.
  OBJECTIUS: Millorar la informaci贸 dels i les joves en relaci贸 amb l'alcohol. Augmentar la percepci贸 de risc associada al consum d'alcohol. Analitzar cr铆ticament les actituds sexistes en el context d'oci nocturn. Reflexionar sobre conductes de risc vinculades al consum d'alcohol. Reduir els riscos associats al consum d'alcohol en l'oci nocturn.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Sortim 茅s un programa de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies dissenyat com a una eina per fomentar la reflexi贸 entorn del consum d'alcohol des de diversos 脿mbits i espais juvenils, tant en el context escolar com comunitari.  L'exposici贸 que proposa el programa s'orienta al treball amb joves consumidors o no d'alcohol, amb la finalitat de reflexionar sobre el consum i les conductes de risc relacionades amb aquesta subst脿ncia, i aborda de manera respectuosa i cr铆tica aspectes com al viol猫ncia en l'oci nocturn. 
  dURADA: 1 hora visita exposici贸+1 hora activitat complement脿ria  d'aplicaci贸 a l'aula o en l铆nia http://www.pdsweb.org/sortim/
  CONTACTE: Coordinaci贸 del Servei d'Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita a l'exposici贸 en grup classe m脿xim 25 persones.CAL INTENTAR FER EN EL MATEIX DIA, EL M脌XIM D'ACTIVITATS. 
  COST: GRATU脧T. ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACI脫 ESTAR脌 SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
 • SOTA PRESSI脫

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO I 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER/DIN脌MICA DE GRUP D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Comprendre el concepte de pressi贸 de grup i mostrar com superar-lo fent 煤s  de l'assertivitat i de diferents t猫cniques de comunicaci贸.Reflexionar sobre els processos de presa de decisions en situacions de grup i la influ猫ncia en l'inici i el manteniment del consum de drogues. Identificar diferents situacions de pressi贸, tant de grup com individuals, i adonar-se de la manera en qu猫 les intencions individuals, expl铆cites o impl铆cites, poden afectar a les decisions de grup. Reflexionar sobre q眉estions sobre l'aprofitament del temps d'oci o el consum de drogues.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Sota Pressi贸  茅s un programa universal de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies dissenyat per facilitar el treball educatiu amb els grups d'adolescents al voltant  de la pressi贸 de grup, l'assertivitat i la presa de decisions. Les pressions dels amics i companys s贸n un dels factors sovint implicat en el consum de drogues i en altres conductes problem脿tiques o de risc durant l'adolesc猫ncia. Aquest programa proposa diverses activitats, que partint de situacions properes, faciliten treballar alguns aspectes de la vida en grup. La finalitat 茅s provocar la reflexi贸 dels participants en relaci贸 a la seva manera de prendre decisions dins el grup d'iguals. Les din脿miques que es proposen reclamen una participaci贸 activa dels i les adolescents per promoure que prenguin decisions importants de la seva vida amb responsabilitat, llibertat i autonomia.
  DURACI脫: 1 HORA VISITA EXPOSICI脫 +1 HORA ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  CONTACTE: Coordinaci贸 Serveis Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50 http://www.pdsweb.org/sota-pressio/
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS: Visita a l鈥檈xposici贸: preferiblement de forma organitzada i en grups de m脿xim 25 persones. 
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • T'HO EMPASSES TOT?

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 2r ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 GUIADA + GUIA AMB PROPOSTA DE 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES I ORIENTACIONS PER A LES FAM脥LIES. APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS: Millorar la informaci贸 dels i les adolescents en relaci贸 a l'alcohol. Augmentar la percepci贸 de risc associada al consum d'alcohol. Analitzar cr铆ticament els t貌pics i les falses creences habituals en relaci贸 a l'alcohol. Augmentar el grau de consci猫ncia sobre les conseq眉猫ncies negatives del consum abusiu d'alcohol. Afavorir una posici贸 cr铆tica envers els missatges publicitaris sobre les begudes alcoh貌liques.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Programa T'Ho Empasses Tot? 茅s un programa universal per a fomentar la reflexi贸 entorn al consum d'alcohol des de l'脿mbit educatiu. S'orienta a treballar amb menors que no consumeixen alcohol, posant al seu abast elements informatius i educatius que ajudin a orientar actituds i conductes, i a q眉estionar cr铆ticament els aspectes  de la representaci贸 social del consum d'alcohol que no es corresponen amb un plantejament objectiu.  A la vegada, el programa t茅 en compte la realitat epidemiol貌gica de l'abast del consum d'alcohol ente els i les adolescents.
  DURACI脫:1 HORA+ 1 HORA aCTIVITAT COMPLEMENT脌RIA  A L'AULA O EN LINIA. http://www.pdsweb.org/tho-empasses-tot/
  CONTACTE: Coordinaci贸 dels Serveis d'Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: La visita a l'exposici贸 est脿 pensada per un grup m脿xim de 25 persones. 
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • TUTORITZACI脫 DE TREBALLS DE RECERCA

  脿REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL

  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX.

  TIPUS D' ACTIVITAT: ASSESSORAMENT

  OBJECTIUS: Motivar i fer del treball una experi猫ncia enriquidora per a l麓alumne. 
  Orientar t猫cnicament obtinguent un major aprofundiment en la mat猫ria. 
  Ser un intercanvi benefici贸s tant per l麓alumne com per l麓脌rea de Medi Ambient.

  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Podeu consultar el contingut de  l'activitat a http://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx

  DURACI脫: Suport puntual durant tota l'elaboraci贸 del document.

  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿

  OBSERVACIONS: Per a la realitzaci贸 d麓aquests treballs cal enviar una sol路licitud de tutoritzaci贸, que us podreu descarregar en format .pdf, omplert pel centre d麓educaci贸, en el qual s鈥檋i especificaran les dades corresponents a la pr脿ctica: dades de l鈥檈studiant, hores de tutoritzaci贸 externa que sol路licita, breu descripci贸 de les tasques i dades del tutor extern. I enviar-lo a l麓脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l麓Alt Empord脿.

  COST: La tutoritzaci贸 dels treballs de recerca 茅s gratu茂ta.

Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.