DARNIUS.png

Carta de Serveis

CICLE INICIAL CICLE MITJA CICLE SUPERIOR 1R ESO 3R ESO 4T ESO BATXILLERAT ALTRES 2N ESO

 • YOUTUBE, SEXISME I RELACIONS DESIGUALS (IC)

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:  3r i 4t ESO, i BATX.
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Identificar missatges estereotipats, violents i vexatoris dels v铆deos musicals m茅s vistos de YouTube. Recon猫ixer l鈥檈xist猫ncia de la masculinitat tradicional que mostren aquests v铆deos. Identificar les caracter铆stiques d鈥檃quests estereotips i avaluar les conseq眉猫ncies negatives que poden tenir per l鈥檃utoestima. Adonar-se del missatge ocult de les lletres de les can莽ons, aix铆 com veure com la majoria d鈥檃questes transmeten t貌pics de l鈥檃mor rom脿ntic i relacions poc igualit脿ries.

   DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Visionat dels v铆deos m茅s vistos del canal youtube i la m煤sica que consumeixen nois i noies actualment i ens preguntarem: si els agrada, si els enganxa la m煤sica, quines sensacions els transmet, si s'hi senten identificats/des.... per despr茅s passar a treballar el missatge que transmet la can莽貌, identificar el seus estereotips i situacions de viol猫ncia de g猫nere...

  DURACI脫: 60 minuts per貌 es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
  CONTACTE:  Cristina Vila: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. /Mireia Selva: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

  ORGANItZA: Igualtat Creativa
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 60 鈧 per 60 minuts
 • (DES)CONECTA@S (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE SUPERIOR DE PRIM脌RIA
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫+ GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 PRESENCIAL O EN L脥NIA
  OBJECTIUS: Afavorir un 煤s saludable de les tecnologies destacant les potencialitats d'aquestes i els riscos d'utilitzar-les inadequadament. Desenvolupar habilitats socials i personals per limitar la vulnerabilitat davant els mals usos de les Tecnologies de la relaci贸, informaci贸 i comunicaci贸 (TRIC). Treballar alguns factors de risc com ara la impulsivitat i la autoestima. En la mateixa l铆nia, augmentar la percepci贸 de risc associats a l'煤s inadequat de les TRIC ( ciberassetjament, ciberseguretat, continguts inadequats per la seva edat)
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT:  (DES)CONECTAD@S 茅s un programa de promoci贸 dels bons usos de TRIC i prevenci贸 dels problemes associats amb els seus mals usos. L'objectiu general 茅s promoure usos adequats de les pantalles, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. Consta d'una exposici贸, formada per 10 panells que incorporen elements interactius, aix铆 com una guia d'activitats, dirigides a grups de preadolescents de 10 a 12 anys, aproximadament.
  DURACI脫:  1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia.
  CONTACTE:  Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS:  CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

   Recomanem fer una sessi贸 sobre bons usos de les pantalles per a mares i pares dels alumnes que facin aquesta activitat.

  COST: Gratu茂t.  ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACI脫 ESTAR脌 SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
 • CAMPANYA FEM SALUT

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: PRESENTACI脫 MATERIAL FORMATIU I DE SENSIBILITZACI脫 I DINAMITZACI脫 DEL MATEIX
  OBJECTIUS : Aportar informaci贸 vera莽 i recursos 煤tils a la poblaci贸 adolescent. Apelar a la responsabilitat davant pr貌pia salut i presa de decisions. Aglutinar en un mateix espai informaci贸 煤til i efica莽 per als i les joves. Aportar una eina m茅s per al debat sobre salut tant a tutors com a joves. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Presentaci贸 material formatiu ( llibreta) i de sensibilitzaci贸 que ens interpel路len als joves. Es parteix d'un joc interactiu on s'introdueixen els temes  que es proposen a la llibreta i que permeten debatre sobre ells. Es poden continuar desenvolupant el treball dels temes a les tutories. Es treballa: habits saludables, gesti贸 emocional, imatge i autoestima, alimentaci贸 i nutrici贸, esport, primers auxilis, sexualitat, viol猫ncies masclistes, consums, addicions a pantalles.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 972 67 37 28
  ORGANIZA: Oficina Jove de l'Alt Empord脿

  OBSERVACIONS: Es tracta d'aportar informaci贸  global de diferents problem脿tiques i situacions vulnerables associades amb l'adolesc猫ncia, aix铆 com informaci贸 煤til i els recursos necessaris per afrontar-los des d'una perspectiva saludable i de responsabilitat.  Cal que l'alumnat disposi de wifi i un dispositiu per a connectar-se a internet. Si hi ha halgun tema que es valora tractar-lo amb m茅s intensitat, cal que ho comuniqui pr猫viament a l'organitzaci贸. L'activitat es pot fer on-line en situacions en confinament, tot i que 茅s recomanable fer-la presencialment.

  COST: Gratu茂t. subvencionat per els ajuntaments i el consell comarcal
 • C脌NNABIS...COM HO VIUS? (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 GUIADA+ 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS DE TREBALL: Informar sobre el c脿nnabis: efectes, riscos i aspectes relacionats. Treballar possibles situacions relacionades amb la subst脿ncia que es poden trobar els i les joves. Identificar i analitzar cr铆ticament els principals factors que influeixen en les decisions dels i de les joves de fumar " porros". Potenciar la capacitat cr铆tica i afavorir la presa de decisions aut貌nomes i individuals. Trencar t貌pics i creences err貌nies sobre el c脿nnabis. Analitzar i reflexionar sobre la publicitat i les t猫cniques de m脿rqueting sobre aquesta subst脿ncia.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: " C脿nnabis, com ho vius?" 茅s un programa de prevenci贸 universal de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies que t茅 com a objectiu informar sobre les conseq眉猫ncies de l麓煤s del cannabis. Cont茅 una exposici贸 en format c貌mic per tal de potenciar la reflexi贸 a partir de les situacions properes als destinataris. Es tracta de crear , a partir de la visita de l'exposici贸, un espai de debat i discussi贸 que fomenti la reflexi贸 i l'脿nalisi de les situacions que viuen els i les joves en relaci贸 amb el consum de cannabis. Aquest programa pret茅n posar a l'abast elements informatius i educatius que, ajudin a orientar actituds i conductes , i a q眉estionar cr铆tcament aspectes de la representaci贸 social del consum de c脿nnabis, que no es corresponen amb un plantejament objectiu. 
  DURACI脫: 1 HORA DE VISITA EXPOSICI脫 + 1 HORA D'ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA D'APLIACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA.  http://www.pdsweb.org/cannabis-com-ho-vius/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • COEDUCANT DES DE L'ESCOLA

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: cicle inicial i CICLE MITJ脌
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Con猫ixer els estereotips de g猫nere que fomenten alguns jocs i joguines i mostrar nens i nenes jugant tot tipus de jocs. Aprendre a valorar els jocs i les joguines que promouen actituds i comportaments de cooperaci贸, d'amistat, de respecte, de relacions d'igualtat. Conscienciar i implicar a les criatures i a les seves fam铆lies de la import脿ncia de joguines no sexistes.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Cada nen i nena portar脿 alguna joguina i ens preguntarem si creuen que hi ha joguines de nens i de nenes,quines els agraden i quines no els agraden i proposarem canvis de joguines i de rols. Ens explicaran com hi juguen i qu猫 aprenen de cada joguina. Aix铆 es crear脿 una botiga de joguines i un cat脿leg de joguines ( amb fotografies, dibuixos), que q眉estioni les que tenen car脿cter sexista. El cat脿leg arribar脿 a les fam铆lies per tal que coneguin qu猫 s贸n les joguines sexistes i ho tinguin en compte quan en vulguin comprar alguna.
  DURACI脫: 1 hora.
  CONTACTE: Igualtat creativa ( Cristina vila) 607062831
  ORGANItZA: Igualtat Creativa www. igualtatcreativa.com
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 50 鈧
 • COMEN脟A EL JOC

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACI脫
  OBJECTIUS : Conscienciar sobre la responsabilitat penal a partir dels 14 anys
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Situar al jove en les normes que regeixen la societat, sobretot el codi penal i fer-los con猫ixer que als 14 anys perden la impunitat penal. Conscienciar als joves sobre les conseq眉猫ncies que els seus actes poden tenir des del punt de vista penal. Instar als joves a ser reflexius sobre el fet de prendre  bones decisions, ser cr铆tics i de posicionar-se davant diferents situacions.
  DURACI脫: 1 hora o 1:30h.
  CONTACTE: Oficina de Relacions amb la Comunitat 972 54 18 00 o b茅 607 071 864
  ORGANIZA: Mossos d'Esquadra de Figueres
  OBSERVACIONS: Per qualsevol dubte i/o informaci贸:

  Comissaria Mossos d'Esquadra
  Adre莽a: C/ Ter s /n
  Tel猫fon: 972541800
  Fax: 972675705
  A/E: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  COST: Gratu茂ta
 • CONCURS CARTELLS DIA MUNDIAL SENSE TABAC (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres.
  TIPUS D' ACTIVITAT:  CONCURS PRESENCIAL O EN L脥NIA.
  OBJECTIUS: Animar a l'alumnat que ja hagi comen莽at a experimentar amb el tabac a abandonar-ne el consum. Implicar l'alumnat en la realitzaci贸 d'una activitat creativa conjunta relacionada amb la prevenci贸 del consum de tabac. Contribuir a desnormalitzar el consum de tabac entre la poblaci贸 adolescent.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT:  El 31 de maig de cada any la Organitzaci贸 Mundial de la Salut celebra el dia Mundial sense Tabac, amb l'objectiu d'assenyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar pol铆tiques eficaces de reducci贸 d'aquest consum. La sensibilitzaci贸 de la poblaci贸 respecte dels efectes nocius del consum de tabac 茅s fonamental per aconseguir aquest objectiu. Disseny de cartells en relaci贸 al lema del Dia Mundial sense Tabac, 31 de Maig, i confeccionar amb els guanyadors un calendari escolar.
  El guanyador/a del concurs rebr脿 un premi valorat en 100 鈧, i el centre al qual pertany i rebr脿 materials educatius per un valor aproximat de 300 鈧.
  DURACI脫: LA CONVOCAT脪RIA ES REALITZA AL MES DE MAR脟 I EL CONCURS ES REALITZA EL MES DE MAIG
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Es far脿 difusi贸 comunicant el lema del concurs de cartells un mes abans a cada centre. Aquesta activitat tamb茅 s'oferta a PQPI i els Cicles Formatius de Grau Mitj脿.
  COST: Gratu茂t
 • DROGUES...I QU脠? (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER + GUIA AMB 5 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Facilitar informaci贸 i sensibilitzar sobre els principals riscos de consum de drogues. Promoure  entre els i les joves l'esperit cr铆tic  davant les condicions de producci贸 i de distribuci贸 de drogues. Millorar el repertori d'habilitats per adoptar comportaments adequats davant les situacions de risc.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT:Drogues....i qu猫?茅s un programa universal i selectiu de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies  que constitueix una proposta preventiva sobre el consum de diferents drogues adre莽ada als joves de m茅s de 16 anys.L'exposici贸 consta de 10 plafons que alerten sobre alguns dels principals riscos del consum de coca茂na,alcohol, cannabis...alhora que busquen fomentar entre els i les actituds que sovint l'envolten. Tamb茅 tracten sobre les condicions de producci贸 i distribuci贸, questionen la suposada "normalitat" del consum, promouen l'autonomia personal en la presa de decisions, adverteixen sobre el risc de depend猫ncia i d'altres problemes ( incl貌s risc d'accidents), i informen sobre les vies d'acc茅s als serveis d'atenci贸 per a les persones que ho necessitin. Com a contraposici贸, l'exposici贸 planteja paral路lelismes entre aspectes relacionats amb les drogues i les situacions quotidianes, fomentant l'an脿lisi cr铆tica d'altres q眉estions.
  DURACI脫: 1 hora visita exposici贸 + 1 hora D'ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA  A L'AULA O EN L脥NIA. Podeu consultar m茅s informaci贸  a http://www.pdsweb.org/drogues-i-que/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • ECO-COMPETENTS

  脌REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 
  TIPUS D' ACTIVITAT: PROGRAMA D'EDUCACI脫 AMBIENTAL
  OBJECTIUS : Incorpora aquelles l铆nies de treball de l'anterior programa i pret茅n ampliar tem脿tiques, propostes i tipus de participants per fer-nos a tots una mica m茅s coneixedors del medi ambient per poder actuar per a protegir-lo.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: podreu consultar el contingut de l'activitat a https://educacio.mediambient-altemporda.org/Programa.aspx
  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿
  OBSERVACIONS: 
  COST: gratu茂t
 • EL PROC脡S DE DOL EN EL NEN/A: DOL I ESCOLA

  脌REA: ALTRES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: PROFESSORAT DE CICLE INICIAL I MITJ脌
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
  OBJECTIUS DE TREBALL: Aproparnos a la comprensi贸 de les experi猫ncies dels infants i adolescents  respecte a la mort i al dol per tal de poderlos acompanyar en la p猫rdua d'un 茅sser estimat.
   
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Xerrada dirigida a mestres on s'aportaran diferents descripcions  per comprendre la forma en que els infants i adolescents  pensen i senten sobre la mort i com viuen el proc猫s de dol davant la p猫rdua d'un 茅sser estimat. S'aportaran explicacions que ens ajudin a entendre el paper de l'escola davant el proc茅s de dol d'un infant i/o adolescent.
  DURACI脫: 2 hores
  CONTACTE: Sandra Montero- Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANITZA: Associaci贸 Servei de Suport al Dol de Girona
  OBSERVACIONS: 脡s necessari un espai ampli i acollidor amb ordinador amb connexi贸 a internet i projector a l'aula.  M脿xim 20 persones
   
  COST:80 euros
 • EL PROC脡S DE DOL EN EL NEN/A: DOL I FAM脥LIA

  脌REA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: ASSOCIACIONS DE MARES I PARES D'ALUMNES
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
  OBJECTIUS DE TREBALL: Aproparnos a la comprensi贸 de les experi猫ncies dels infants i adolescents  respecte a la mort i al dol per tal de poderlos acompanyar en la p猫rdua d'un 茅sser estimat.
   
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Xerrada dirigida a fam铆lies on es reflexionar脿 sobre aspectes relacionats amb la vida i la mort, i el dolor de la p猫rdua. Es proporcionar脿 informaci贸 sobre el proc茅s de dol amb en els infants segons la seva edat i les estrat猫gies per saber com acompanyar-los en el seu proc茅s en el s铆 de la fam铆lia.
  DURACI脫: 2 hores
  CONTACTE: Sandra Montero- Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANITZA: Associaci贸 Servei de Suport al Dol de Girona
  OBSERVACIONS: 脡s necessari un espai ampli i acollidor amb ordinador amb connexi贸 a internet i projector a l'aula. 
  Grups de 20 -30  persones 
  COST:80 euros
 • EL PUNT D鈥橧NFORMACI脫 JUVENIL I ELS SERVEIS DE JOVENTUT A L鈥橝LT EMPORD脌

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: , 3r ESO ,4r ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA i DIN脌MIQUES DE GRUP
  OBJECTIUS DE LA FEINA: Aproximar als joves a l'oferta d'oci i lleure, aix铆 com tots els serveis i recursos que ofereix l'Oficina Jove de l'Alt Empord脿. Alhora es presentaran les activitats , tallers, espais i sortides comarcals de la temporada. Per acabar es recolliran propostes per a futures activitats.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Es realitzaran din脿miques de grup, jocs i xerrades amb el recolzament de mitjans audiovisuals per tal de presentar els recursos i serveis en mat猫ria de joventut municipal i comarcal. Es busca que sigui un espai dist猫s i participatiu.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Alexis Sanchez- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANItZA: Oficina Jove de l'Alt Empord脿  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Es pot fer una visita guiada al Servei Comarcal de Joventut o als diferents punts d'informaci贸 juvenil municipals.
  Grups de 20 a 30 alumnes
  COST: Gratu茂t
 • 脡S IMPORTANT SER GUAP@? (IC)

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle superior de prim脿ria i instituts (ESO i Batxillerat)
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Analitzar els estereotips de g猫nere transmesos en els mitjans de comunicaci贸 i veure els continguts simb貌lics que porten i les seves conseq眉猫ncies. Aprendre a llegir imatges de la publicitat sobre els est脿ndards de bellesa corporal que regulen l'aparen莽a f铆sica, com si fossin normes. Con猫ixer la influ猫ncia d'aquestes imatges i dels " cossos models" en el desenvolupament de la identitat de g猫nere. Promoure una actitud cr铆tica davant les imatges corporals que es mostren en els mitjans. Construir una identitat personal amb autoestima f铆sica i emocional.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: A trav茅s de la reflexi贸 i el debat (de forma molt participada) es treballa el culte al cos i el valor que es diposita en la bellesa i com aquest porta a la mainada i a la gent jove a fixar-se des de la primera inf脿ncia en el seu cos. Aquest fet s鈥檃ccentua molt m茅s en les persones socialitzades com a dones ja que esdev茅 un eix central del model de feminitat. Quines repercussions sobre la salut i la nostra vida di脿ria t茅 la pressi贸 per seguir els c脿nons de bellesa? En parlem de forma cr铆tica i amena
  DURACI脫: 60 minuts per貌 es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
  CONTACTE: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANItZA: Igualtat Creativa www. igualtatcreativa.com
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 60 鈧  l鈥檋ora
 • ESCOLA DE CONSUM DE CATALUNYA (Secund脿ria)

  脌REA: CONSUM
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres.
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER
  OBJECTIUS DE LA FEINA: L鈥橢scola del Consum de Catalunya 茅s un servei p煤blic gratu茂t creat per l鈥橝g猫ncia Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya. El seu objecitu 茅s afavorir la pres猫ncia de l鈥檈ducaci贸 del consum dins l鈥櫭爉bit educatiu catal脿, posant al servei de la ciutadania una diversitat d鈥檃ctivitats i oferint-li assessorament en mat猫ria d鈥檈ducaci贸 del consum.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Hi ha dos tipus de tallers:

  Globals: tallers que, a partir d鈥檜n tema quotidi脿, tracten diferents conceptes relacionats amb el consum d鈥檜na forma glogal i insideixen sobretot en continguts actitudinals.

  Espec铆fics: tallers en qu猫 es tracten temes concrets relacionats amb el consum.

  DURACI脫: 2h (m铆nim 2 activitats dia)
  CONTACTE: http://consum.gencat.cat/ca/lagencia/escola-del-consum-de-catalunya/docencia/eso-batxillerat-i-cicles-formatius/

   Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o b茅 93 5516551 /93 551 65 54

  ORGANIZA: Ag猫ncia Catalana del Consum
  OBSERVACIONS: Aquesta activitat es pot dur a la seu de l'Escola de Consum de Catalunya o al vostre centre.
  COST:Activitat grau茂ta
 • ESCOLA DE CONSUM DE CATALUNYA(Prim脿ria)

  脌REA: CONSUM
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle Inicial, Cicle Mitj脿, Cicle Superior
  TIPUS D' ACTIVITAT:  TALLER
  OBJECTIUS : L'Escola del Consum de Catalunya 茅s un servei p煤blic creat per l'Ag猫ncia Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu 茅s afavorir la pres猫ncia de l'educaci贸 del consum dins l'脿mbit educatiu catal脿, posant al servei de la ciutadania una diversitat d'activitats i oferint-li un assessorament en mat猫ria d'educaci贸 del consum.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: La din脿mica general dels tallers parteix sempre d'una presentaci贸, la realitzaci贸 del taller i una aplicaci贸 final, en que es fa una s铆ntesi de continguts m茅s rellevants dels tallers.
  DURACI脫: 1:30 hores. 
  CONTACTE: http://consum.gencat.cat/ca/lagencia/escola-del-consum-de-catalunya/docencia/educacio-primaria/
   o b茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o b茅 93 5516551 /93 551 65 54
  ORGANIZA: Ag猫ncia Catalana del Consum
  OBSERVACIONS: 
  COST: Gratu茂ta
 • FEBRE DEL DIVENDRES NIT (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4t ESO, Batxillerat, Cicles Formatiu
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER +GUIA AMB PROPOSTA DE 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Afavorir el proc茅s de reflexi贸 cr铆tica sobre actituds i conductes de risc relacionades amb el consum d'alcohol i altres drogues, la conducci贸 de vehicles i la sexualitat. Estimular l'adopci贸 de conductes de disminuci贸 dels riscos. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: FEBRE DEL DIVENDRES NIT 茅s un programa universal de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies que proposa als seus visitants participar en una sortida nocturna simulada, i 茅ssers protagonistes de diversos jocs de rol que els enfronta a situacions on s贸n presents l'alcohol i altres drogues, la conducci贸 de vehicles i les relacions sexuals. El seu objectiu 茅s fer els i les joves m茅s conscients de les seves actituds i conductes i afavorir l'adopci贸 de decisions aut貌nomes i responsables. Aquest programa utilitza estrat猫gies per a treballar els determinants personals, pensats per emprar una metodologia interactiva i estructurada  que inclou l'an脿lisi de situacions de grup, discussi贸 i debats estructurats, modelatge, role -playing, 煤s de feedback...
  DURACI脫:  1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia. M茅s informaci贸:  http://www.pdsweb.org/febre-del-divendres-nit/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS:  Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • INTERNET SEGURA

  脌REA: INNOVACI脫 I NOVES TECNOLOGIES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle Superior, 1R ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACI脫
  OBJECTIUS : Resoluci贸 de dubtes a alumnes i pares relacionats amb el m贸n d鈥 Internet, i ajudar a fer-ne bon 煤s.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Avantatges i desavantatges d鈥 Internet.
  Continguts nocius i il.legals, Xarxes Socials
  Aspectes a tenir en compte (contrasenya, virus, xats...) Consells per a infants, pares i contactes d鈥檃juda i suport
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Oficina de Relacions amb la Comunitat 972 54 18 00 o b茅 607 071 864
  ORGANIZA: Mossos d'Esquadra de Figueres
  OBSERVACIONS: Per qualsevol dubte i/o informaci贸:

  Comissaria Mossos d'Esquadra
  Adre莽a: C/ Ter s /n
  Tel猫fon: 972541800
  Fax: 972675705
  A/E: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  COST: Gratu茂ta
 • JO S脫C RAR: RESPONSABLE, AUTONOM@, RESPECTUOS@

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 6猫 de PRIM脌RIA  I 1r ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 PRESENCIAL O EN LINIA.
  OBJECTIUS DE LA FEINA: Facilitar el desenvolupament d'una activitat educativa que estimuli una an脿lisi cr铆tica de les actituds i les conductes personals i de grup relacionades amb els valors socials i la conviv猫ncia. Estimular la reflexi贸 al voltant dels valors socials i de la seva implicaci贸 en relaci贸 a un mateix , els altres i la societat. Promoure entre els adolescents una presa de consci猫ncia sobre el sentit i la import脿ncia dels valors socials. Afavorir la realitzaci贸 d'activitats ( debats, xerrades,col路loquis, etc..) adre莽ades a adolescents i joves relacionades amb els drets i les obligacions , el respecte, la conviv猫ncia, la solidaritat,etc...
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: JO S脫C RAR 茅s un programa universal de prevenci贸 de conductes addictives dissenyat per facilitar el desenvolupament d'una acci贸 educativa  al voltant de la conviv猫ncia i dels valors socials. El t铆tol d'aquesta proposta cerca un apropament al m贸n adolescent, fent 煤s d'una expressi贸 que fa refer猫ncia a una viv猫ncia molt pr貌pia d'aquesta etapa de la vida: el fet de sentir-se rars i rares pels canvis f铆sics i psicol貌gics i per la cerca d'una identitat nova que marqui l'abandonament  de la inf脿ncia. Alhora l'expressi贸 RAR vol evocar tres conceptes clau en la transici贸 de l'adolescent a l'adult. RESPONSABILITAT, AUTONOMIA I RESPECTE.
   
  DURACI脫: 1 HORA VISITA EXPOSICI脫+ 1HORA ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA A L'AULA O EN L脥NIA.http://www.pdsweb.org/jo-soc-rar/
  CONTACTE: Coordinaci贸 dels Serveis d'Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50 
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per un m脿xim de 25 persones. cal intentar fer en un dia el m脿xim d'activitats. Recomanem fer una sessi贸 sobre bons usos de pantalles als pares i mares de l'alumnat que faci AQUESTA ACTIVITAT.
  COST: GRATU脧T.Els tallers estan pensats per grup- classe i la seva realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • JOVES ACTIUS A LA UNI脫 EUROPEA

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4rt ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
  OBJECTIUS DE TREBALL: Adquirir coneixements b脿sics de la Uni贸 Europea.Explicar com ser actius a la Uni贸 Europea. Donar a con猫ixer el programa Erasmus+ i altres eines, idiomes i oportunitats. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Explicar als joves com poden i han de ser actius en el marc de la Uni贸 Europea assumint que 茅s el seu espai com煤. Per tant, han de tenir uns coneixements b脿sics de la hist貌ria i les institucions de la Uni贸 Europea, i quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Especialment s'introduir脿 el programa Erasmus + i ALTRES, en base a l'actual estrat猫gia Europa 2020, incidint en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i compet猫ncies, i assumir el concepte de mobilitat al llarg de la vida acad猫mica, professional i laboral. Facilitar les dades de contacte del Centre Europa Direct Girona, com la seva finestra de proximitat de la UE a les comarques Gironines.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Joan Salellas- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Maria Jos茅 Navarro Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  ORGANITZA: Centre Europe Direct Girona  i 脌rea de Joventut  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Cal ordinador amb connexi贸 a internet i projector a l'aula. AQUESTA ACTIVITAT S'HA DE SOL路LICITAR COM A DATA M脌XIMA EL 15 DE SETEMBRE. Hi ha un l铆mit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criterirs de prioritzaci贸 en el cas que no es puguin atendre totes les sol路licituds.
  Grups de 20 a 30 alumnes
  COST: Gratu茂ta
 • MARXA M脡S SEGURA

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 2N DE BATXILLERAT
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER + GUIA DID脌CTIVA AMB 3 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES PER FER A L'AULA
  OBJECTIUS:Identificar les begudes alcoh貌liques i els seus principals efectes sobre la conducci贸. Sensibilitzar sobre l'alt risc que suposa beure i conduir. Identificar i valorar les conductes segures i de risc en relaci贸 amb l'alcohol i la conducci贸. Prendre consci猫ncia del paper de les influ猫ncies externes com a element condicionat de la conducta en relaci贸 amb la conducci贸 sota efectes de l'alcohol.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Marxa m茅s segura 茅s un programa universal de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies que constitueix una proposta educativa orientada a evitar la conducci贸 sota els efectes de l'alcohol. El programa consta de tres sessions adre莽ades a millorar els coneixements dels i les joves sobre l'alcohol i els seus efectes  sobre la conducci贸, a promoure la reflexi贸 i la presa de consci猫ncia sobre els riscos  i les conseq眉猫ncies  de beure alcohol i conduir, i afavorir l'adopci贸 de comportaments m茅s segurs.
  CONTACTE: Coordinaci贸 Serveis Internvenci贸 Socioeducativa al 972 67 70 50
  ORGANIZA: Pla Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS: Visita a l'exposici贸 en grup classe m脿xim 25 persones.CAL INTENTAR FER EN EL MATEIX DIA, EL M脌XIM D'ACTIVITATS. ELS CENTRES EDUCATIUS DE FIGUERES  HEU DE SOLICITAR LES ACTIVITATS PER LA VIA QUE DESIGNI L'AJUNTAMENT DE FIGUERES.
  COST: Els tallers estan pensats per grup- classe i tenen un cost de 30鈧 per taller.
 • MEDITACI脫 A LES AULES

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE INICIAL, CICLE MITJ脌 I CICLE SUPERIOR, 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO  I BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: PROGRAMA DE MEDITACI脫 PER A PROFESSORAT I ALUMNAT
  OBJECTIUS : Activitat per instaurar la meditaci贸 a les aules, utilitzant el Mar i el seu poder relaxant com a fil conductor de les sessions. Es faria primer un treball amb mestres i professors perqu猫 puguin integrar les eines i sentir-se en calma dins seu, abans de fer un treball  juntament amb els mestres/ professors i alumnes, perqu猫 junts puguin aprendre a relaxar-se i instaurar la calma uns instants previs a l'inici de les classes. PER AL PERSONAL DOCENT: Aprendre a pr茅mer el " bot贸 de pausa" i sortir del funcionament mental en pilot autom脿tic. Desperten els 5 sentits per ser m茅s receptius al que ens envolta. Prendre consci猫ncia de com estem i com ens sentim per poder acceptar i abra莽ar les nostres emocions. PER A INFANTS I JOVES: Posar atenci贸 en l'atenci贸, la prespencia i benevol猫ncia. Ajudar a identificar recursos personals. Aportar eines perqu猫 puguin accedir a les seves emocions  per tal de regular-les millor. Fer que els infants i joves esdevinguin experts en el seu propi funcionament, ajudant-los a afrontar l'etapa vital de l'adolesc猫ncia de manera m茅s serena , amb menys patiment.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: El material pedag貌gic associat a l'activitat 茅s simple, pragm脿tic i complet ( manual, fitxes exercicis, audios i gravacions de sons de mar). L'enfocament 茅s l煤dic i accessible per als m茅s petits mitjan莽ant jocs, contes i activitats corporals, respiraci贸 i moviment i l'expressi贸 de les emocions. Les sessions estan dissenyades per donar als participants eines f脿cils i pr脿ctiques en la vida quotidiana . Aprenen a estar m茅s presents, a alentir el seu ritme i alliberar-se de l'estr茅s, a millorar la qualitat del son, a respirar plenament, a sentir m茅s alegria.Si 茅s possible, es farien una o varies sessions vora mar, per sentir tots els beneficis de la pres猫ncia del mar.
  DURACI脫: Programa complert de Mindfulness : 8 sessions amb docents previes i entre 6-8 sessions amb infants i joves a l'aula. Les sessions amb docents tenen una durada de 1 HORA i 30 minuts sessions amb nens/es i joves. 
  CONTACTE: Val茅rie 679 017 285 
  ORGANIZA: Associaci贸 Som Mar - Llan莽脿  - Per m茅s informaci贸 podeu contactar amb  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  OBSERVACIONS:  Les sessions amb docents poden ser presencials o on line  a trav茅s de la plataforma Zoom, amb gravacions de sons de mar. Si es fan on-line nom茅s s'ofereixen les activitats per docents, i s'explicar脿 com implementar lo apr猫s i lo viscut amb els alumnes a l'aula.
  COST:  1 sessi贸 conjunta docents/alumnes: 55 鈧. PROGRAMA COMPLERT MINDFULNESS: 400 鈧
 • MINDFULLNESS VORA MAR ( ED. PRIM脌RIA)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE INICIAL, CICLE MITJ脌 I CICLE SUPERIOR D'EDUACI脫 PRIM脌RIA
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER VIVENCIAL
  OBJECTIUS : Aprendre a tranquilitzar-se. Sentir i apreciar la calma. Viure el mar d'una manera diferent. Entendre com funciona l'estr茅s i quines conseq眉猫ncies f铆siques i emocionals t茅. Aprendre a regular l'estr茅s i les emocions. Mobilitzar amb efic脿cia els propis recursos i coneixements. Millorar la salut f铆sica i mental gr脿cies al mar. Desenvolupar les compet猫ncies emocionals. Millorar la confian莽a amb un mateix i les relacions amb els altres i amb la natura.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat vol intriduir progressivament els nens i les nenes ( a partir dels 4-5 anys) a la pr脿ctica de la meditaci贸 i l'atenci贸 plena mitjan莽ant el moviment i la consci猫ncia corporal, la interacci贸 amb la natura, i m茅s espec铆ficament amb el mar. Mitjan莽ant la dansa, el dibuix, els moviments lents, prendrem m茅s consci猫ncia dels nostres cossos i d'on neix el moviment, fins arribar a la quietud i l'escolta dels sons relaxants del mar. 
  DURACI脫: 1H  
  CONTACTE: Val茅rie 679 017 285 
  ORGANIZA: Associaci贸 Som Mar - Llan莽脿  - Per m茅s informaci贸 podeu contactar amb  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  OBSERVACIONS:  Es duu a terme l'activitat a Llan莽脿 en el marc d'una sortida escolar. Si no fos possible, aquesta activitat tamb茅 es pot realitzar en el context aula amb gravacions de sons de mar. Es possible fer aquesta activitat en l铆nia a trav茅s de la plataforma Zoom
  COST: 55 鈧 per taller.
 • MINDFULLNESS VORA MAR ( ED. SECUND脌RIA)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO  I BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER VIVENCIAL
  OBJECTIUS : Aprendre a tranquilitzar-se. Sentir i apreciar la calma. Viure el mar d'una manera diferent. Entendre com funciona l'estr茅s i quines conseq眉猫ncies f铆siques i emocionals t茅. Aprendre a regular l'estr茅s i les emocions. Mobilitzar amb efic脿cia els propis recursos i coneixements. Millorar la salut f铆sica i mental gr脿cies al mar. Desenvolupar les compet猫ncies emocionals. Millorar la confian莽a amb un mateix i les relacions amb els altres i amb la natura.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat vol intriduir progressivament els nens i les nenes ( a partir dels 4-5 anys) a la pr脿ctica de la meditaci贸 i l'atenci贸 plena mitjan莽ant el moviment i la consci猫ncia corporal, la interacci贸 amb la natura, i m茅s espec铆ficament amb el mar. Mitjan莽ant la dansa, el dibuix, els moviments lents, prendrem m茅s consci猫ncia dels nostres cossos i d'on neix el moviment, fins arribar a la quietud i l'escolta dels sons relaxants del mar. 
  DURACI脫: 1H  
  CONTACTE: Val茅rie 679 017 285 
  ORGANIZA: Associaci贸 Som Mar - Llan莽脿  - Per m茅s informaci贸 podeu contactar amb  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  OBSERVACIONS:  Es duu a terme l'activitat a Llan莽脿 en el marc d'una sortida escolar. Si no fos possible, aquesta activitat tamb茅 es pot realitzar en el context aula amb gravacions de sons de mar. Es possible fer aquesta activitat en l铆nia a trav茅s de la plataforma Zoom
  COST: 55 鈧 per taller.
 • MONEO: FAM脥LIA-PROGRAMA DE PREVENCI脫 DE LES ADDICIONS SOBRE DROGUES I PANTALLES (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: MARES I PARES AMB FILLS I FILLES PRE-ADOLESCENTS, ENTRE 9-13 ANYS.
  TIPUS D' ACTIVITAT: 3 SESSIONS FORMATIVES I D'ENTRENAMENT D'HABILITATS PARENTALS D鈥橝PLICACI脫 PRESENCIAL O EN L脥NIA.
  OBJECTIUS: Modificar els factors de risc i de protecci贸 mitjan莽ant l'augment dels coneixements sobre drogues per part de les fam铆lies, la millora de les seves habilitats educatives i la clarificaci贸 de la posici贸 familiar en relaci贸 a les conductes addictives.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Moneo 茅s un programa universal d鈥檈ducaci贸 familiar per a la prevenci贸 de les drogodepend猫ncies adre莽at a pares i mares de nois/es preadolescents i centrat en l'entrenament d'habilitats educatives. Alguns dels principals factors de risc i factors de protecci贸 per al consum de drogues , l' 煤s abusiu de les pantalles i altres conductes problem脿tiques en la inf脿ncia i l'adolesc猫ncia es troben dins l'entorn familiar. El programa pret茅n enfortir l'entorn familiar millorant les compet猫ncies educatives de les fam铆lies. 
  DURACI脫:  3 sessions de 90 minuts presencial o en l铆nia.  M茅s informaci贸: http://www.pdsweb.org/moneo/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS:  Les sessions del programa es duran a terme durant 4 setmanes consecutives.

  Destinada a mares i pares, AMPES. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

  COST: GRATU脧T. ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUPS I LA REALITZACI脫 ESTAR脌 SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
 • ON-OFF (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO, 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Promoure un 煤s saludable de les tecnologies destacant els seus aspectes positius i les alternatives d'oci incompatibles amb el seu 煤s inadequat o abusiu. Augmentar la consci猫ncia sobre la import脿ncia de les q眉estions relacionades amb la privacitat i les TIC. Treballar alguns riscos a la xarxa com la petjada digital i el ciberassetjament. Augmentar la percepci贸 de risc associada a l'煤s abusiu o inadequat de les TIC (internet, videojocs, m貌bil). Facilitar a educadors i educadores la realitzaci贸 d'activitats educatives amb adolescents per promoure un 煤s saludable de les TIC i prevenir-ne un mal 煤s i problemes associats.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: ON-OFF 茅s un programa de promoci贸 dels bons usos de les tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸 (TIC) i prevenci贸 dels problemes associats amb el seu mal 煤s. El seu objectiu general 茅s promoure un 煤s saludable de les 鈥減antalles鈥, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. 
  DURACI脫: 1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia. M茅s informaci贸:  http://www.pdsweb.org/on-off/
  CONTACTE:  Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS:  Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

  Recomanem fer una sessi贸 sobre bons usos de les pantalles per al mares i pares de l鈥檃lumnat que faci aquesta activitat.

  COST: gratu茂t. els tallers estan pensats per grup-classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda
 • OPORTUNITATS DE MOBILITAT INTERNACIONAL (OJ)

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO I BATXILLERAT
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACI脫
  OBJECTIUS :  Coneixements b脿sics de les diferents opcions de mobilitat 
  Programa Erasmus + i altres

  Eines, idiomes i oportunitats

  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Xerrada on explicarem les diferents opcions de mobilitat que hi han, i els donarem la informaci贸 per a poder cercar l'oportunitat que els permeti tenir una experi猫ncia a l'estranger.

  Hi ha un ampli ventall de possibilitats de fer una estada a un altre pa铆s; estudis, feina, pr脿ctiques laborals, voluntariat, turisme alternatiu etc... Totes elles els permetran millorar la formaci贸 en idiomes i viure una experi猫ncia molt enriquidora i inoblidable.

   Tenim diferents eines i presentacions, com una eines que l'ajudaran a con猫ixer les diferents opcions i tamb茅 els tr脿mits necessaris que caldr脿 tenir en compte abans de marxar.

  DURACI脫. 60 minuts . Es necessita una aula amb suport per connexi贸 a Internet i projector

  CONTACTE: Joan Salellas i Maria Jos茅 Navarro Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: 脌rea de Joventut
  OBSERVACIONS: INSCRIPCIONS  

  Oficina Jove de Figueres/Alt Empord脿

  Tel.:972673728    A/e: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  https://www.empordajove.cat/mobilitat-internacional

   
  COST: Gratu茂ta
 • PER AMOR, NO TOT S'HI VAL (IC)

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO i BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Analitzar de forma cr铆tica els t貌pics sobre l'amor i les relacions de parella. Veure com ens influencien els mites a l'hora de viure les primeres relacions de parella. Con猫ixer els indicadors d'ab煤s. Aprendre a recon猫ixer les nostres necessitats, a estimar-nos, a respectar-nos, a saber qu猫 volem i saber com volem que sigui la nostra relaci贸 de parella. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Un taller basat en el v铆deo creat per Canvia el conte 鈥淟a Bella surt del conte鈥, on parlarem dels mites de l鈥檃mor rom脿ntic, de les expectatives que tenim en les primeres relacions afectives i sexuals i la seva relaci贸 amb la viol猫ncia. Aprendrem eines per detectar diferents manifestacions de viol猫ncia: f铆sica, psicol貌gica o sexual. I, finalment, posarem en pr脿ctica models que ens permetin establir relacions des del bon tracte.
  DURACI脫: 60 minuts per貌 es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
  CONTACTE: Cristina Vila: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Mireia Selva: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANItZA: Igualtat Creativa
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 60 鈧  per 60 minuts.
 • POSA'T A PROVA. ELS PROCESSOS DE SELECCI脫

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4T ESO I BATX- PFI/PTT/-CFGM-ESCOLES D'ADULTS, ESPAIS JOVES I ENTITATS DEL 3R SECTOR
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER I DIN脌MICA
  OBJECTIUS: Experimentar i reflexionar sobre els processos de selecci贸 d epersonal m茅s comuns avui dia: la din脿mica de Grup i l'Entrevista de Feina. Reflexionar sobre les habilitats, actituds m茅s valorades i necess脿ries per afrontar amb 猫xit un proc茅s de selecci贸. Reflexionar sobre les nostres actituds, rols i habilitats. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: En aquest Taller-Din脿mica ens posarem a prova a partir de dues de les t猫cniques de selecci贸 m茅s habituals avui en dia, com s贸n: l'entrevista de feina individual i la din脿mica de grup per entendre, no nom茅s el funcionament i objectius d'aquestes, sin贸 tamb茅 com poder millorar amb les nostres actituds, habilitats i capacitats per poder-les afrontar amb m茅s seguretat a la vida real. 
   
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: 脌rea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿. Servei de Treball Jove 
  OBSERVACIONS: Per l'execuci贸 d'aquest taller es necessita una aula convencional amb ordinador, projector i altaveus. 
  COST: Gratu茂t 
 • PROMOCI脫 DELS BONS USOS DE PANTALLES EN FAM脥LIA

  脌REA: INNOVACI脫 I NOVES TECNOLOGIES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: PARES I MARES AMB FILLS I FILLES QUE CURSIN 6脠  DE PRIM脌RIA I 1R ESO I 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Augmentar els conceixements de les fam铆lies sobre els principals riscos i usos de les pantalles, millorar les compet猫ncies  educatives dels pares i mares per refor莽ar la seva posici贸 familiar respecte els usos de les TIC a casa, dotant-los d'un espai de reflexi贸 o orientaci贸 sobre la tem脿tica.  
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: ON-OFF 茅s un programa de promoci贸 dels bons usos de les tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸 (TIC) i prevenci贸 dels problemes associats amb el seu mal 煤s. El seu objectiu general 茅s promoure un 煤s saludable de les 鈥減antalles鈥, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. 
  DURACI脫: 1: 30 H  D'APLICACI脫  A L'AULA O EN L脥NIA
  CONTACTE: Coordinaci贸 dels Serveis d'Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS:  RECOMANEM AQUESTA ACTIVITAT PER A MARES I PARES D'ALUMNAT DE 6脠 DE PRIM脌RIA I 1R I 2N D'ESO, ELS FILLS DELS QUALS HAGIN FET EL PROGRAMA " ON- OFF" A L'AULA.
  COST: gratu茂t. els tallers estan pensats per grup-classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda
 • QU脠 EN SABEM DE LA UNI脫 EUROPEA?

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4rt ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER
  OBJECTIUS DE TREBALL: Adquirir coneixements b脿sics de la Uni贸 Europea.Explicar com ser actius a la Uni贸 Europea. Donar a con猫ixer el programa Erasmus+ i altres eines, idiomes i oportunitats.
   
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: A trav茅s del joc Passaparaula introduir de forma amena i participativa uns coneixements b脿sics de la hist貌ria i les institucions de la Uni贸 Europea, quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Es far脿 esment al programa Erasmus+, incidint sobretot en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i compet猫ncies i assumir el concepte de mobilitat al llarg de la seva vida acad猫mica, professional i laboral. Durant el joc s'introduiran tots aquells conceptes clau amb l'objectiu que s脿piquen accedir als serveis i recursos per participar, treballar, estudiar i viatjar a Europa.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Joan Salellas- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  ORGANITZA: Centre Europe Direct Girona  i 脌rea de Joventut  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Cal ordinador amb connexi贸 a internet i projector a l'aula. AQUESTA ACTIVITAT S'HA DE SOL路LICITAR COM A DATA M脌XIMA EL 15 DE SETEMBRE. Hi ha un l铆mit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criterirs de prioritzaci贸 en el cas que no es puguin atendre totes les sol路licituds.
  Grups de 20 a 30 alumnes. POSSIBILITAT DE SER RECURS EDUCATIU EN L脥NIA ( ZOOM, MEET GOOGLE, JITSI) I JOC EUROPASSAPARAULA ( KAHOOT)
  COST: Gratu茂ta
 • QUI TRENCA EL CICLE

  脌REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:  Cicle Superior
  TIPUS D' ACTIVITAT:VISITA AL CTR I TALLERS RELACIONATS AMB PLANTA DE COMPOSTATGE
  OBJECTIUS : OBJECTIU DE TREBALL 脡S  L'ECONOMIA CIRCULAR, COM A NOU PARADIGMA B脌SIC D'APLICACI脫 EN L'脌MBIT DE LA GESTI脫 DE RESIDUS. ES PROPOSA TRACTAR EL CICLE DE LA MAT脠RIA I LA SEVA RELACI脫 AMB LA SEPARACI脫  DE RESIDUS AMB LA FINALITAT D'OBTENIR COMPOST: LA SEVA IMPORT脌NCIA, AVANTATGES I USOS.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Visita+ treball en subgrups dels diferents tallers. proposta de conclusions. activitat de tarda i conclusions i tornada al centre escolar
  DURACI脫: DE 9H A 16H
  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿
  OBSERVACIONS: Per obtenir m茅s informaci贸 podeu consultar l'activitat a la web: https://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx?N=231 o b茅  https://ctr.residus-altemporda.org/visites.aspx
  COST: Gratu茂t
 • SEX O NO SEX (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 + GUIA AMB  6 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Contribuir a promoure entre els i les joves una consci猫ncia cr铆tica davant les conductes sexuals de risc, generant un estat d'opini贸 favorable a la promoci贸 d'h脿bits saludables i a la salut. Facilitar informaci贸 i sensibilitzar sobre els riscos i conseq眉猫ncies de les infeccions de transmissi贸 sexual. Reflexionar sobre les relacions i l'afectivitat. Proporcionar una visi贸 positiva de la sexualitat on la cerca de benestar i salut f铆sica i emocional 茅s primordial. Entendre les diferents maneres de viure la sexualitat i desenvolupar coneixement i toler脿ncia cap a la diversitat per evitar prejudicis i discriminacions. Desfer mites i t貌pics sobre la sexualitat que interrompen la viv猫ncia d鈥檜na sexualitat sana i agradable. Prevenir situacions d鈥檃b煤s i falta de consentiment ple dins la sexualitat.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: SEX O NO SEX 茅s un programa universal d'educaci贸 afectiva-sexual i de prevenci贸 de les infeccions de transmissi贸 sexual- ITS- VIH Sida. Posa a l'abast elements informatius i educatius que, defugint de plantejaments moralistes, ajudin a orientar actituds i facilitar estrat猫gies per a la promoci贸 d'h脿bits saludables i la prevenci贸 de conductes de risc. Per tal de fer-ho m茅s motivador i profit贸s, l'exposici贸 s'ha actualitzat la versi贸, oferint un enfocament de promoci贸 de la salut amb una visi贸 positiva, inclusiva i desenfadada de la sexualitat, dotant-la de perspectiva de g猫nere i incorporar-hi elements de prevenci贸 de conductes masclistes, tot combinant panells informatius amb d'altres que inclouen components de reflexi贸 al voltant de diferents aspectes sobre la sexualitat i l'afectivitat.
  DURACI脫: 1 hora visita exposici贸 + 1 hora D'ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA  A L'AULA O EN L脥NIA. Podeu consultar m茅s informaci贸  a http://www.pdsweb.org/sex-o-no-sex/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • SIDA: QU脠 CAL SABER-NE?

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4rt ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
  OBJECTIUS: Informar de les MTS, i donar pautes de comportament saludable i de prevenci贸 en situacions de risc entre els i les adolescents

  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: La xerrada a c脿rrec d鈥檜n professional d鈥橝CAS Alt Empord脿 es far脿 dins de l鈥檋orari escolar, al centre, i anir脿 acompanyada de material audiovisual, d铆ptics i d鈥檜n q眉estionari que enviar脿 ACAS al centre per a omplir-lo abans de la xerrada i copsar l鈥檕pini贸 i els comportaments dels i les adolescents del centre
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Ascensi贸 Mart铆nez 972 67 21 67 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Oficina Comarcal de Joventut i l鈥橝ssociaci贸 Comunit脿ria Anti-Sida (ACAS)
  OBSERVACIONS: L鈥檃ctivitat est脿 pensada per al grup classe (20-28 alumnes)
  COST: 25鈧.
 • SORTIM (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R I 4T ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: VISITA GUIADA + GUIA DID脌CTIVA AMB 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA.
  OBJECTIUS: Millorar la informaci贸 dels i les joves en relaci贸 amb l'alcohol. Augmentar la percepci贸 de risc associada al consum d'alcohol. Analitzar cr铆ticament les actituds sexistes en el context d'oci nocturn. Reflexionar sobre conductes de risc vinculades al consum d'alcohol. Reduir els riscos associats al consum d'alcohol en l'oci nocturn.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Sortim 茅s un programa de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies dissenyat com a una eina per fomentar la reflexi贸 entorn del consum d'alcohol des de diversos 脿mbits i espais juvenils, tant en el context escolar com comunitari.  L'exposici贸 que proposa el programa s'orienta al treball amb joves consumidors o no d'alcohol, amb la finalitat de reflexionar sobre el consum i les conductes de risc relacionades amb aquesta subst脿ncia, i aborda de manera respectuosa i cr铆tica aspectes com al viol猫ncia en l'oci nocturn. 
  dURADA: 1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia.  M茅s informaci贸:http://www.pdsweb.org/sortim/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACI脫 ESTAR脌 SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
 • SOTA PRESSI脫 (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R I 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER/DIN脌MICA DE GRUP D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Comprendre el concepte de pressi贸 de grup i mostrar com superar-lo fent 煤s de l'assertivitat i de diferents t猫cniques de comunicaci贸. Reflexionar sobre els processos de presa de decisions en situacions de grup i la influ猫ncia en l'inici i el manteniment del consum de drogues. Identificar diferents situacions de pressi贸, tant de grup com individuals. Reflexionar sobre q眉estions sobre l'aprofitament del temps d'oci o el consum de drogues.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: 

  SOTA PRESSI脫 茅s un programa universal de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies dissenyat per facilitar el treball educatiu amb els grups d'adolescents al voltant de la pressi贸 de grup, l'assertivitat i la presa de decisions. Les pressions dels amics i amigues s贸n un dels factors sovint implicat en el consum de drogues i en altres conductes problem脿tiques o de risc durant l'adolesc猫ncia. Aquest programa proposa diverses activitats, que partint de situacions properes faciliten treballar alguns aspectes de la vida en grup. La finalitat 茅s provocar la reflexi贸 dels participants en relaci贸 amb la seva manera de prendre decisions dins el grup d'iguals.

  DURACI脫: 1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia.  M茅s informaci贸: http://www.pdsweb.org/sota-pressio/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • T'HO EMPASSES TOT? (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r i 2r ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 GUIADA + GUIA AMB PROPOSTA DE 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES I ORIENTACIONS PER A LES FAM脥LIES. APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS: Millorar la informaci贸 dels i les adolescents amb relaci贸 a l'alcohol. Augmentar la percepci贸 de risc associada al consum d'alcohol. Analitzar cr铆ticament els t貌pics i les falses creences habituals amb relaci贸 a l'alcohol. Augmentar el grau de consci猫ncia sobre les conseq眉猫ncies negatives del consum abusiu d'alcohol. Afavorir una posici贸 cr铆tica envers els missatges publicitaris sobre les begudes alcoh貌liques.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: T'HO EMPASSES TOT? 茅s un programa universal per a facilitar la reflexi贸 sobre el consum d'alcohol des de l'脿mbit educatiu. S'orienta a treballar amb menors que no consumeixen begudes alcoh貌liques, posant al seu abast elements informatius i educatius que ajudin a orientar actituds i conductes, i a q眉estionar cr铆ticament els aspectes de la representaci贸 social del seu consum que no es corresponen amb un plantejament objectiu. Alhora, el programa t茅 en compte la realitat epidemiol貌gica de l'abast del consum d'alcohol entre els i les adolescents.

   

  DURACI脫:1 HORA+ 1 HORA aCTIVITAT COMPLEMENT脌RIA  A L'AULA O EN LINIA.  M茅s informaci贸: http://www.pdsweb.org/tho-empasses-tot/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • TRIC-TRICKS PANTALLES (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER A LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R i 4t ESO.
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 + GUIA D鈥橝CTIVITATS D鈥橝PLICACI脫 PRESENCIAL O EN L脥NIA.
  OBJECTIUS: Promoure l'煤s saludable de les TRIC (Tecnologies de la Relaci贸, Informaci贸 i Comunicaci贸) i destacar-ne les potencialitats. Augmentar la percepci贸 de risc associat a usos problem脿tics de les TRIC. Desenvolupar habilitats i capacitats personals per limitar la vulnerabilitat davant de certes pr脿ctiques a trav茅s de les TRIC. Augmentar la consci猫ncia sobre la import脿ncia de les q眉estions relacionades amb el sexting, el sexpreading i la ciberviol猫ncia.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: 

  TRIC TRICKS 茅s un programa de promoci贸 i prevenci贸 dels riscos associats a la utilitzaci贸.L鈥檕bjectiu general 茅s promoure usos adequats de les pantalles, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. Consta d鈥檜na exposici贸, formada per 10 panells que incorporen elements interactius, aix铆 com una guia d鈥檃ctivitats, dirigides a grups d鈥檃dolescents de 14 a 16 anys aproximadament.  

  DURACI脫:  1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia.
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de conductes addictives.
  OBSERVACIONS:  CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

  Recomanem fer una sessi贸 sobre bons usos de les pantalles per a mares i pares dels alumnes que facin aquesta activitat.

  COST: gratu茂t.  ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACI脫 ESTAR脌 SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
 • TUTORITZACI脫 DE TREBALLS DE RECERCA

  脿REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL

  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX.

  TIPUS D' ACTIVITAT: ASSESSORAMENT

  OBJECTIUS: Motivar i fer del treball una experi猫ncia enriquidora per a l麓alumne. 
  Orientar t猫cnicament obtinguent un major aprofundiment en la mat猫ria. 
  Ser un intercanvi benefici贸s tant per l麓alumne com per l麓脌rea de Medi Ambient.

  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Podeu consultar el contingut de  l'activitat a http://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx

  DURACI脫: Suport puntual durant tota l'elaboraci贸 del document.

  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿

  OBSERVACIONS: Per a la realitzaci贸 d麓aquests treballs cal enviar una sol路licitud de tutoritzaci贸, que us podreu descarregar en format .pdf, omplert pel centre d麓educaci贸, en el qual s鈥檋i especificaran les dades corresponents a la pr脿ctica: dades de l鈥檈studiant, hores de tutoritzaci贸 externa que sol路licita, breu descripci贸 de les tasques i dades del tutor extern. I enviar-lo a l麓脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l麓Alt Empord脿.

  COST: La tutoritzaci贸 dels treballs de recerca 茅s gratu茂ta.

 • VIURE EL DOL DES DE L'ESCOLA

  脌REA: ALTRES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: PROFESSORAT DE CENTR EDUCATIU
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA-TALLER
  OBJECTIUS DE TREBALL: Aproparnos a la comprensi贸 de les experi猫ncies dels infants i adolescents  respecte a la mort i al dol per tal de poderlos acompanyar en la p猫rdua d'un 茅sser estimat.
   
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat estar脿 formada per dues parts: Primer ens aproparem a partir de diferents descripcions  per comprendre la forma en que els infants i adolescents  pensen i senten sobre la mort i com viuen el proc猫s de dol davant la p猫rdua d'un 茅sser estimat. S'aportaran explicacions que ens ajudin a entendre el paper de l'escola davant el proc茅s de dol d'un infant i/o adolescent. I la segona part anir脿 dirigida a proporcionar als educadors pautes, orientacions pr脿ctiques i propostes did脿ctiques  que l'ajudin a viure les situacions de p猫rdua. Amb tot aix貌 estarem aportant maneres sobre com integrar el tema de la mort en l'educaci贸 i de com reaccionar davant el dol infantil per a poder-los oferir un bon acompanyament.
  DURACI脫: 4 hores
  CONTACTE: Sandra Montero- Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANITZA: Associaci贸 Servei de Suport al Dol de Girona
  OBSERVACIONS: 脡s necessari un espai amb cadires i taules i projector a l'aula.  M脿xim 20 persones
   
  COST: 140 euros
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.