DARNIUS.png

Carta de Serveis

CICLE SUPERIOR

 • (DES)CONECTA@S (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE SUPERIOR DE PRIM脌RIA
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫+ GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 PRESENCIAL O EN L脥NIA
  OBJECTIUS: Afavorir un 煤s saludable de les tecnologies destacant les potencialitats d'aquestes i els riscos d'utilitzar-les inadequadament. Desenvolupar habilitats socials i personals per limitar la vulnerabilitat davant els mals usos de les Tecnologies de la relaci贸, informaci贸 i comunicaci贸 (TRIC). Treballar alguns factors de risc com ara la impulsivitat i la autoestima. En la mateixa l铆nia, augmentar la percepci贸 de risc associats a l'煤s inadequat de les TRIC ( ciberassetjament, ciberseguretat, continguts inadequats per la seva edat)
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT:  (DES)CONECTAD@S 茅s un programa de promoci贸 dels bons usos de TRIC i prevenci贸 dels problemes associats amb els seus mals usos. L'objectiu general 茅s promoure usos adequats de les pantalles, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. Consta d'una exposici贸, formada per 10 panells que incorporen elements interactius, aix铆 com una guia d'activitats, dirigides a grups de preadolescents de 10 a 12 anys, aproximadament.
  DURACI脫:  1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia.
  CONTACTE:  Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS:  CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

   Recomanem fer una sessi贸 sobre bons usos de les pantalles per a mares i pares dels alumnes que facin aquesta activitat.

  COST: Gratu茂t.  ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACI脫 ESTAR脌 SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
 • ECO-COMPETENTS

  脌REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 
  TIPUS D' ACTIVITAT: PROGRAMA D'EDUCACI脫 AMBIENTAL
  OBJECTIUS : Incorpora aquelles l铆nies de treball de l'anterior programa i pret茅n ampliar tem脿tiques, propostes i tipus de participants per fer-nos a tots una mica m茅s coneixedors del medi ambient per poder actuar per a protegir-lo.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: podreu consultar el contingut de l'activitat a https://educacio.mediambient-altemporda.org/Programa.aspx
  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿
  OBSERVACIONS: 
  COST: gratu茂t
 • 脡S IMPORTANT SER GUAP@? (IC)

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle superior de prim脿ria i instituts (ESO i Batxillerat)
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Analitzar els estereotips de g猫nere transmesos en els mitjans de comunicaci贸 i veure els continguts simb貌lics que porten i les seves conseq眉猫ncies. Aprendre a llegir imatges de la publicitat sobre els est脿ndards de bellesa corporal que regulen l'aparen莽a f铆sica, com si fossin normes. Con猫ixer la influ猫ncia d'aquestes imatges i dels " cossos models" en el desenvolupament de la identitat de g猫nere. Promoure una actitud cr铆tica davant les imatges corporals que es mostren en els mitjans. Construir una identitat personal amb autoestima f铆sica i emocional.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: A trav茅s de la reflexi贸 i el debat (de forma molt participada) es treballa el culte al cos i el valor que es diposita en la bellesa i com aquest porta a la mainada i a la gent jove a fixar-se des de la primera inf脿ncia en el seu cos. Aquest fet s鈥檃ccentua molt m茅s en les persones socialitzades com a dones ja que esdev茅 un eix central del model de feminitat. Quines repercussions sobre la salut i la nostra vida di脿ria t茅 la pressi贸 per seguir els c脿nons de bellesa? En parlem de forma cr铆tica i amena
  DURACI脫: 60 minuts per貌 es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
  CONTACTE: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANItZA: Igualtat Creativa www. igualtatcreativa.com
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 60 鈧  l鈥檋ora
 • ESCOLA DE CONSUM DE CATALUNYA(Prim脿ria)

  脌REA: CONSUM
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle Inicial, Cicle Mitj脿, Cicle Superior
  TIPUS D' ACTIVITAT:  TALLER
  OBJECTIUS : L'Escola del Consum de Catalunya 茅s un servei p煤blic creat per l'Ag猫ncia Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu 茅s afavorir la pres猫ncia de l'educaci贸 del consum dins l'脿mbit educatiu catal脿, posant al servei de la ciutadania una diversitat d'activitats i oferint-li un assessorament en mat猫ria d'educaci贸 del consum.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: La din脿mica general dels tallers parteix sempre d'una presentaci贸, la realitzaci贸 del taller i una aplicaci贸 final, en que es fa una s铆ntesi de continguts m茅s rellevants dels tallers.
  DURACI脫: 1:30 hores. 
  CONTACTE: http://consum.gencat.cat/ca/lagencia/escola-del-consum-de-catalunya/docencia/educacio-primaria/
   o b茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o b茅 93 5516551 /93 551 65 54
  ORGANIZA: Ag猫ncia Catalana del Consum
  OBSERVACIONS: 
  COST: Gratu茂ta
 • INTERNET SEGURA

  脌REA: INNOVACI脫 I NOVES TECNOLOGIES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle Superior, 1R ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACI脫
  OBJECTIUS : Resoluci贸 de dubtes a alumnes i pares relacionats amb el m贸n d鈥 Internet, i ajudar a fer-ne bon 煤s.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Avantatges i desavantatges d鈥 Internet.
  Continguts nocius i il.legals, Xarxes Socials
  Aspectes a tenir en compte (contrasenya, virus, xats...) Consells per a infants, pares i contactes d鈥檃juda i suport
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Oficina de Relacions amb la Comunitat 972 54 18 00 o b茅 607 071 864
  ORGANIZA: Mossos d'Esquadra de Figueres
  OBSERVACIONS: Per qualsevol dubte i/o informaci贸:

  Comissaria Mossos d'Esquadra
  Adre莽a: C/ Ter s /n
  Tel猫fon: 972541800
  Fax: 972675705
  A/E: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  COST: Gratu茂ta
 • JO S脫C RAR: RESPONSABLE, AUTONOM@, RESPECTUOS@

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 6猫 de PRIM脌RIA  I 1r ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 PRESENCIAL O EN LINIA.
  OBJECTIUS DE LA FEINA: Facilitar el desenvolupament d'una activitat educativa que estimuli una an脿lisi cr铆tica de les actituds i les conductes personals i de grup relacionades amb els valors socials i la conviv猫ncia. Estimular la reflexi贸 al voltant dels valors socials i de la seva implicaci贸 en relaci贸 a un mateix , els altres i la societat. Promoure entre els adolescents una presa de consci猫ncia sobre el sentit i la import脿ncia dels valors socials. Afavorir la realitzaci贸 d'activitats ( debats, xerrades,col路loquis, etc..) adre莽ades a adolescents i joves relacionades amb els drets i les obligacions , el respecte, la conviv猫ncia, la solidaritat,etc...
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: JO S脫C RAR 茅s un programa universal de prevenci贸 de conductes addictives dissenyat per facilitar el desenvolupament d'una acci贸 educativa  al voltant de la conviv猫ncia i dels valors socials. El t铆tol d'aquesta proposta cerca un apropament al m贸n adolescent, fent 煤s d'una expressi贸 que fa refer猫ncia a una viv猫ncia molt pr貌pia d'aquesta etapa de la vida: el fet de sentir-se rars i rares pels canvis f铆sics i psicol貌gics i per la cerca d'una identitat nova que marqui l'abandonament  de la inf脿ncia. Alhora l'expressi贸 RAR vol evocar tres conceptes clau en la transici贸 de l'adolescent a l'adult. RESPONSABILITAT, AUTONOMIA I RESPECTE.
   
  DURACI脫: 1 HORA VISITA EXPOSICI脫+ 1HORA ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA A L'AULA O EN L脥NIA.http://www.pdsweb.org/jo-soc-rar/
  CONTACTE: Coordinaci贸 dels Serveis d'Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50 
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per un m脿xim de 25 persones. cal intentar fer en un dia el m脿xim d'activitats. Recomanem fer una sessi贸 sobre bons usos de pantalles als pares i mares de l'alumnat que faci AQUESTA ACTIVITAT.
  COST: GRATU脧T.Els tallers estan pensats per grup- classe i la seva realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • MINDFULLNESS VORA MAR ( ED. PRIM脌RIA)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE INICIAL, CICLE MITJ脌 I CICLE SUPERIOR D'EDUACI脫 PRIM脌RIA
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER VIVENCIAL
  OBJECTIUS : Aprendre a tranquilitzar-se. Sentir i apreciar la calma. Viure el mar d'una manera diferent. Entendre com funciona l'estr茅s i quines conseq眉猫ncies f铆siques i emocionals t茅. Aprendre a regular l'estr茅s i les emocions. Mobilitzar amb efic脿cia els propis recursos i coneixements. Millorar la salut f铆sica i mental gr脿cies al mar. Desenvolupar les compet猫ncies emocionals. Millorar la confian莽a amb un mateix i les relacions amb els altres i amb la natura.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat vol intriduir progressivament els nens i les nenes ( a partir dels 4-5 anys) a la pr脿ctica de la meditaci贸 i l'atenci贸 plena mitjan莽ant el moviment i la consci猫ncia corporal, la interacci贸 amb la natura, i m茅s espec铆ficament amb el mar. Mitjan莽ant la dansa, el dibuix, els moviments lents, prendrem m茅s consci猫ncia dels nostres cossos i d'on neix el moviment, fins arribar a la quietud i l'escolta dels sons relaxants del mar. 
  DURACI脫: 1H  
  CONTACTE: Val茅rie 679 017 285 
  ORGANIZA: Associaci贸 Som Mar - Llan莽脿  - Per m茅s informaci贸 podeu contactar amb  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  OBSERVACIONS:  Es duu a terme l'activitat a Llan莽脿 en el marc d'una sortida escolar. Si no fos possible, aquesta activitat tamb茅 es pot realitzar en el context aula amb gravacions de sons de mar. Es possible fer aquesta activitat en l铆nia a trav茅s de la plataforma Zoom
  COST: 55 鈧 per taller.
 • PROMOCI脫 DELS BONS USOS DE PANTALLES EN FAM脥LIA

  脌REA: INNOVACI脫 I NOVES TECNOLOGIES
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: PARES I MARES AMB FILLS I FILLES QUE CURSIN 6脠  DE PRIM脌RIA I 1R ESO I 2N ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA + GUIA D'ACTIVITATS D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Augmentar els conceixements de les fam铆lies sobre els principals riscos i usos de les pantalles, millorar les compet猫ncies  educatives dels pares i mares per refor莽ar la seva posici贸 familiar respecte els usos de les TIC a casa, dotant-los d'un espai de reflexi贸 o orientaci贸 sobre la tem脿tica.  
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: ON-OFF 茅s un programa de promoci贸 dels bons usos de les tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸 (TIC) i prevenci贸 dels problemes associats amb el seu mal 煤s. El seu objectiu general 茅s promoure un 煤s saludable de les 鈥減antalles鈥, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. 
  DURACI脫: 1: 30 H  D'APLICACI脫  A L'AULA O EN L脥NIA
  CONTACTE: Coordinaci贸 dels Serveis d'Intervenci贸 Socioeducativa 972 67 70 50
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS:  RECOMANEM AQUESTA ACTIVITAT PER A MARES I PARES D'ALUMNAT DE 6脠 DE PRIM脌RIA I 1R I 2N D'ESO, ELS FILLS DELS QUALS HAGIN FET EL PROGRAMA " ON- OFF" A L'AULA.
  COST: gratu茂t. els tallers estan pensats per grup-classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda
 • QUI TRENCA EL CICLE

  脌REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:  Cicle Superior
  TIPUS D' ACTIVITAT:VISITA AL CTR I TALLERS RELACIONATS AMB PLANTA DE COMPOSTATGE
  OBJECTIUS : OBJECTIU DE TREBALL 脡S  L'ECONOMIA CIRCULAR, COM A NOU PARADIGMA B脌SIC D'APLICACI脫 EN L'脌MBIT DE LA GESTI脫 DE RESIDUS. ES PROPOSA TRACTAR EL CICLE DE LA MAT脠RIA I LA SEVA RELACI脫 AMB LA SEPARACI脫  DE RESIDUS AMB LA FINALITAT D'OBTENIR COMPOST: LA SEVA IMPORT脌NCIA, AVANTATGES I USOS.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Visita+ treball en subgrups dels diferents tallers. proposta de conclusions. activitat de tarda i conclusions i tornada al centre escolar
  DURACI脫: DE 9H A 16H
  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿
  OBSERVACIONS: Per obtenir m茅s informaci贸 podeu consultar l'activitat a la web: https://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx?N=231 o b茅  https://ctr.residus-altemporda.org/visites.aspx
  COST: Gratu茂t
Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.