NAVATA.png

Carta de Serveis

4T ESO

 • YOUTUBE, SEXISME I RELACIONS DESIGUALS (IC)

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT:  3r i 4t ESO, i BATX.
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Identificar missatges estereotipats, violents i vexatoris dels v铆deos musicals m茅s vistos de YouTube. Recon猫ixer l鈥檈xist猫ncia de la masculinitat tradicional que mostren aquests v铆deos. Identificar les caracter铆stiques d鈥檃quests estereotips i avaluar les conseq眉猫ncies negatives que poden tenir per l鈥檃utoestima. Adonar-se del missatge ocult de les lletres de les can莽ons, aix铆 com veure com la majoria d鈥檃questes transmeten t貌pics de l鈥檃mor rom脿ntic i relacions poc igualit脿ries.

   DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Visionat dels v铆deos m茅s vistos del canal youtube i la m煤sica que consumeixen nois i noies actualment i ens preguntarem: si els agrada, si els enganxa la m煤sica, quines sensacions els transmet, si s'hi senten identificats/des.... per despr茅s passar a treballar el missatge que transmet la can莽貌, identificar el seus estereotips i situacions de viol猫ncia de g猫nere...

  DURACI脫: 60 minuts per貌 es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
  CONTACTE:  Cristina Vila: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. /Mireia Selva: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

  ORGANItZA: Igualtat Creativa
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 60 鈧 per 60 minuts
 • C脌NNABIS...COM HO VIUS? (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 GUIADA+ 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS DE TREBALL: Informar sobre el c脿nnabis: efectes, riscos i aspectes relacionats. Treballar possibles situacions relacionades amb la subst脿ncia que es poden trobar els i les joves. Identificar i analitzar cr铆ticament els principals factors que influeixen en les decisions dels i de les joves de fumar " porros". Potenciar la capacitat cr铆tica i afavorir la presa de decisions aut貌nomes i individuals. Trencar t貌pics i creences err貌nies sobre el c脿nnabis. Analitzar i reflexionar sobre la publicitat i les t猫cniques de m脿rqueting sobre aquesta subst脿ncia.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: " C脿nnabis, com ho vius?" 茅s un programa de prevenci贸 universal de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies que t茅 com a objectiu informar sobre les conseq眉猫ncies de l麓煤s del cannabis. Cont茅 una exposici贸 en format c貌mic per tal de potenciar la reflexi贸 a partir de les situacions properes als destinataris. Es tracta de crear , a partir de la visita de l'exposici贸, un espai de debat i discussi贸 que fomenti la reflexi贸 i l'脿nalisi de les situacions que viuen els i les joves en relaci贸 amb el consum de cannabis. Aquest programa pret茅n posar a l'abast elements informatius i educatius que, ajudin a orientar actituds i conductes , i a q眉estionar cr铆tcament aspectes de la representaci贸 social del consum de c脿nnabis, que no es corresponen amb un plantejament objectiu. 
  DURACI脫: 1 HORA DE VISITA EXPOSICI脫 + 1 HORA D'ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA D'APLIACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA.  http://www.pdsweb.org/cannabis-com-ho-vius/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • CONCURS CARTELLS DIA MUNDIAL SENSE TABAC (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres.
  TIPUS D' ACTIVITAT:  CONCURS PRESENCIAL O EN L脥NIA.
  OBJECTIUS: Animar a l'alumnat que ja hagi comen莽at a experimentar amb el tabac a abandonar-ne el consum. Implicar l'alumnat en la realitzaci贸 d'una activitat creativa conjunta relacionada amb la prevenci贸 del consum de tabac. Contribuir a desnormalitzar el consum de tabac entre la poblaci贸 adolescent.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT:  El 31 de maig de cada any la Organitzaci贸 Mundial de la Salut celebra el dia Mundial sense Tabac, amb l'objectiu d'assenyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar pol铆tiques eficaces de reducci贸 d'aquest consum. La sensibilitzaci贸 de la poblaci贸 respecte dels efectes nocius del consum de tabac 茅s fonamental per aconseguir aquest objectiu. Disseny de cartells en relaci贸 al lema del Dia Mundial sense Tabac, 31 de Maig, i confeccionar amb els guanyadors un calendari escolar.
  El guanyador/a del concurs rebr脿 un premi valorat en 100 鈧, i el centre al qual pertany i rebr脿 materials educatius per un valor aproximat de 300 鈧.
  DURACI脫: LA CONVOCAT脪RIA ES REALITZA AL MES DE MAR脟 I EL CONCURS ES REALITZA EL MES DE MAIG
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Es far脿 difusi贸 comunicant el lema del concurs de cartells un mes abans a cada centre. Aquesta activitat tamb茅 s'oferta a PQPI i els Cicles Formatius de Grau Mitj脿.
  COST: Gratu茂t
 • EL PUNT D鈥橧NFORMACI脫 JUVENIL I ELS SERVEIS DE JOVENTUT A L鈥橝LT EMPORD脌

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: , 3r ESO ,4r ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA i DIN脌MIQUES DE GRUP
  OBJECTIUS DE LA FEINA: Aproximar als joves a l'oferta d'oci i lleure, aix铆 com tots els serveis i recursos que ofereix l'Oficina Jove de l'Alt Empord脿. Alhora es presentaran les activitats , tallers, espais i sortides comarcals de la temporada. Per acabar es recolliran propostes per a futures activitats.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Es realitzaran din脿miques de grup, jocs i xerrades amb el recolzament de mitjans audiovisuals per tal de presentar els recursos i serveis en mat猫ria de joventut municipal i comarcal. Es busca que sigui un espai dist猫s i participatiu.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Alexis Sanchez- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANItZA: Oficina Jove de l'Alt Empord脿  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Es pot fer una visita guiada al Servei Comarcal de Joventut o als diferents punts d'informaci贸 juvenil municipals.
  Grups de 20 a 30 alumnes
  COST: Gratu茂t
 • 脡S IMPORTANT SER GUAP@? (IC)

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: Cicle superior de prim脿ria i instituts (ESO i Batxillerat)
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Analitzar els estereotips de g猫nere transmesos en els mitjans de comunicaci贸 i veure els continguts simb貌lics que porten i les seves conseq眉猫ncies. Aprendre a llegir imatges de la publicitat sobre els est脿ndards de bellesa corporal que regulen l'aparen莽a f铆sica, com si fossin normes. Con猫ixer la influ猫ncia d'aquestes imatges i dels " cossos models" en el desenvolupament de la identitat de g猫nere. Promoure una actitud cr铆tica davant les imatges corporals que es mostren en els mitjans. Construir una identitat personal amb autoestima f铆sica i emocional.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: A trav茅s de la reflexi贸 i el debat (de forma molt participada) es treballa el culte al cos i el valor que es diposita en la bellesa i com aquest porta a la mainada i a la gent jove a fixar-se des de la primera inf脿ncia en el seu cos. Aquest fet s鈥檃ccentua molt m茅s en les persones socialitzades com a dones ja que esdev茅 un eix central del model de feminitat. Quines repercussions sobre la salut i la nostra vida di脿ria t茅 la pressi贸 per seguir els c脿nons de bellesa? En parlem de forma cr铆tica i amena
  DURACI脫: 60 minuts per貌 es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
  CONTACTE: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANItZA: Igualtat Creativa www. igualtatcreativa.com
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 60 鈧  l鈥檋ora
 • ESCOLA DE CONSUM DE CATALUNYA (Secund脿ria)

  脌REA: CONSUM
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX, Altres.
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER
  OBJECTIUS DE LA FEINA: L鈥橢scola del Consum de Catalunya 茅s un servei p煤blic gratu茂t creat per l鈥橝g猫ncia Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya. El seu objecitu 茅s afavorir la pres猫ncia de l鈥檈ducaci贸 del consum dins l鈥櫭爉bit educatiu catal脿, posant al servei de la ciutadania una diversitat d鈥檃ctivitats i oferint-li assessorament en mat猫ria d鈥檈ducaci贸 del consum.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Hi ha dos tipus de tallers:

  Globals: tallers que, a partir d鈥檜n tema quotidi脿, tracten diferents conceptes relacionats amb el consum d鈥檜na forma glogal i insideixen sobretot en continguts actitudinals.

  Espec铆fics: tallers en qu猫 es tracten temes concrets relacionats amb el consum.

  DURACI脫: 2h (m铆nim 2 activitats dia)
  CONTACTE: http://consum.gencat.cat/ca/lagencia/escola-del-consum-de-catalunya/docencia/eso-batxillerat-i-cicles-formatius/

   Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o b茅 93 5516551 /93 551 65 54

  ORGANIZA: Ag猫ncia Catalana del Consum
  OBSERVACIONS: Aquesta activitat es pot dur a la seu de l'Escola de Consum de Catalunya o al vostre centre.
  COST:Activitat grau茂ta
 • FEBRE DEL DIVENDRES NIT (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4t ESO, Batxillerat, Cicles Formatiu
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER +GUIA AMB PROPOSTA DE 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. D'APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Afavorir el proc茅s de reflexi贸 cr铆tica sobre actituds i conductes de risc relacionades amb el consum d'alcohol i altres drogues, la conducci贸 de vehicles i la sexualitat. Estimular l'adopci贸 de conductes de disminuci贸 dels riscos. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: FEBRE DEL DIVENDRES NIT 茅s un programa universal de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies que proposa als seus visitants participar en una sortida nocturna simulada, i 茅ssers protagonistes de diversos jocs de rol que els enfronta a situacions on s贸n presents l'alcohol i altres drogues, la conducci贸 de vehicles i les relacions sexuals. El seu objectiu 茅s fer els i les joves m茅s conscients de les seves actituds i conductes i afavorir l'adopci贸 de decisions aut貌nomes i responsables. Aquest programa utilitza estrat猫gies per a treballar els determinants personals, pensats per emprar una metodologia interactiva i estructurada  que inclou l'an脿lisi de situacions de grup, discussi贸 i debats estructurats, modelatge, role -playing, 煤s de feedback...
  DURACI脫:  1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia. M茅s informaci贸:  http://www.pdsweb.org/febre-del-divendres-nit/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives
  OBSERVACIONS:  Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • JOVES ACTIUS A LA UNI脫 EUROPEA

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4rt ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
  OBJECTIUS DE TREBALL: Adquirir coneixements b脿sics de la Uni贸 Europea.Explicar com ser actius a la Uni贸 Europea. Donar a con猫ixer el programa Erasmus+ i altres eines, idiomes i oportunitats. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Explicar als joves com poden i han de ser actius en el marc de la Uni贸 Europea assumint que 茅s el seu espai com煤. Per tant, han de tenir uns coneixements b脿sics de la hist貌ria i les institucions de la Uni贸 Europea, i quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Especialment s'introduir脿 el programa Erasmus + i ALTRES, en base a l'actual estrat猫gia Europa 2020, incidint en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i compet猫ncies, i assumir el concepte de mobilitat al llarg de la vida acad猫mica, professional i laboral. Facilitar les dades de contacte del Centre Europa Direct Girona, com la seva finestra de proximitat de la UE a les comarques Gironines.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Joan Salellas- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Maria Jos茅 Navarro Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  ORGANITZA: Centre Europe Direct Girona  i 脌rea de Joventut  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Cal ordinador amb connexi贸 a internet i projector a l'aula. AQUESTA ACTIVITAT S'HA DE SOL路LICITAR COM A DATA M脌XIMA EL 15 DE SETEMBRE. Hi ha un l铆mit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criterirs de prioritzaci贸 en el cas que no es puguin atendre totes les sol路licituds.
  Grups de 20 a 30 alumnes
  COST: Gratu茂ta
 • MEDITACI脫 A LES AULES

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: CICLE INICIAL, CICLE MITJ脌 I CICLE SUPERIOR, 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO  I BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: PROGRAMA DE MEDITACI脫 PER A PROFESSORAT I ALUMNAT
  OBJECTIUS : Activitat per instaurar la meditaci贸 a les aules, utilitzant el Mar i el seu poder relaxant com a fil conductor de les sessions. Es faria primer un treball amb mestres i professors perqu猫 puguin integrar les eines i sentir-se en calma dins seu, abans de fer un treball  juntament amb els mestres/ professors i alumnes, perqu猫 junts puguin aprendre a relaxar-se i instaurar la calma uns instants previs a l'inici de les classes. PER AL PERSONAL DOCENT: Aprendre a pr茅mer el " bot贸 de pausa" i sortir del funcionament mental en pilot autom脿tic. Desperten els 5 sentits per ser m茅s receptius al que ens envolta. Prendre consci猫ncia de com estem i com ens sentim per poder acceptar i abra莽ar les nostres emocions. PER A INFANTS I JOVES: Posar atenci贸 en l'atenci贸, la prespencia i benevol猫ncia. Ajudar a identificar recursos personals. Aportar eines perqu猫 puguin accedir a les seves emocions  per tal de regular-les millor. Fer que els infants i joves esdevinguin experts en el seu propi funcionament, ajudant-los a afrontar l'etapa vital de l'adolesc猫ncia de manera m茅s serena , amb menys patiment.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: El material pedag貌gic associat a l'activitat 茅s simple, pragm脿tic i complet ( manual, fitxes exercicis, audios i gravacions de sons de mar). L'enfocament 茅s l煤dic i accessible per als m茅s petits mitjan莽ant jocs, contes i activitats corporals, respiraci贸 i moviment i l'expressi贸 de les emocions. Les sessions estan dissenyades per donar als participants eines f脿cils i pr脿ctiques en la vida quotidiana . Aprenen a estar m茅s presents, a alentir el seu ritme i alliberar-se de l'estr茅s, a millorar la qualitat del son, a respirar plenament, a sentir m茅s alegria.Si 茅s possible, es farien una o varies sessions vora mar, per sentir tots els beneficis de la pres猫ncia del mar.
  DURACI脫: Programa complert de Mindfulness : 8 sessions amb docents previes i entre 6-8 sessions amb infants i joves a l'aula. Les sessions amb docents tenen una durada de 1 HORA i 30 minuts sessions amb nens/es i joves. 
  CONTACTE: Val茅rie 679 017 285 
  ORGANIZA: Associaci贸 Som Mar - Llan莽脿  - Per m茅s informaci贸 podeu contactar amb  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  OBSERVACIONS:  Les sessions amb docents poden ser presencials o on line  a trav茅s de la plataforma Zoom, amb gravacions de sons de mar. Si es fan on-line nom茅s s'ofereixen les activitats per docents, i s'explicar脿 com implementar lo apr猫s i lo viscut amb els alumnes a l'aula.
  COST:  1 sessi贸 conjunta docents/alumnes: 55 鈧. PROGRAMA COMPLERT MINDFULNESS: 400 鈧
 • MINDFULLNESS VORA MAR ( ED. SECUND脌RIA)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1R ESO, 2N ESO, 3R ESO, 4T ESO  I BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER VIVENCIAL
  OBJECTIUS : Aprendre a tranquilitzar-se. Sentir i apreciar la calma. Viure el mar d'una manera diferent. Entendre com funciona l'estr茅s i quines conseq眉猫ncies f铆siques i emocionals t茅. Aprendre a regular l'estr茅s i les emocions. Mobilitzar amb efic脿cia els propis recursos i coneixements. Millorar la salut f铆sica i mental gr脿cies al mar. Desenvolupar les compet猫ncies emocionals. Millorar la confian莽a amb un mateix i les relacions amb els altres i amb la natura.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Aquesta activitat vol intriduir progressivament els nens i les nenes ( a partir dels 4-5 anys) a la pr脿ctica de la meditaci贸 i l'atenci贸 plena mitjan莽ant el moviment i la consci猫ncia corporal, la interacci贸 amb la natura, i m茅s espec铆ficament amb el mar. Mitjan莽ant la dansa, el dibuix, els moviments lents, prendrem m茅s consci猫ncia dels nostres cossos i d'on neix el moviment, fins arribar a la quietud i l'escolta dels sons relaxants del mar. 
  DURACI脫: 1H  
  CONTACTE: Val茅rie 679 017 285 
  ORGANIZA: Associaci贸 Som Mar - Llan莽脿  - Per m茅s informaci贸 podeu contactar amb  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  OBSERVACIONS:  Es duu a terme l'activitat a Llan莽脿 en el marc d'una sortida escolar. Si no fos possible, aquesta activitat tamb茅 es pot realitzar en el context aula amb gravacions de sons de mar. Es possible fer aquesta activitat en l铆nia a trav茅s de la plataforma Zoom
  COST: 55 鈧 per taller.
 • OPORTUNITATS DE MOBILITAT INTERNACIONAL (OJ)

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO I BATXILLERAT
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA / PRESENTACI脫
  OBJECTIUS :  Coneixements b脿sics de les diferents opcions de mobilitat 
  Programa Erasmus + i altres

  Eines, idiomes i oportunitats

  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Xerrada on explicarem les diferents opcions de mobilitat que hi han, i els donarem la informaci贸 per a poder cercar l'oportunitat que els permeti tenir una experi猫ncia a l'estranger.

  Hi ha un ampli ventall de possibilitats de fer una estada a un altre pa铆s; estudis, feina, pr脿ctiques laborals, voluntariat, turisme alternatiu etc... Totes elles els permetran millorar la formaci贸 en idiomes i viure una experi猫ncia molt enriquidora i inoblidable.

   Tenim diferents eines i presentacions, com una eines que l'ajudaran a con猫ixer les diferents opcions i tamb茅 els tr脿mits necessaris que caldr脿 tenir en compte abans de marxar.

  DURACI脫. 60 minuts . Es necessita una aula amb suport per connexi贸 a Internet i projector

  CONTACTE: Joan Salellas i Maria Jos茅 Navarro Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: 脌rea de Joventut
  OBSERVACIONS: INSCRIPCIONS  

  Oficina Jove de Figueres/Alt Empord脿

  Tel.:972673728    A/e: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  https://www.empordajove.cat/mobilitat-internacional

   
  COST: Gratu茂ta
 • PER AMOR, NO TOT S'HI VAL (IC)

  脌REA: G脠NERE I PREVENCI脫 DE LA VIOL脠NCIA
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4t ESO i BATX
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
  OBJECTIUS : Analitzar de forma cr铆tica els t貌pics sobre l'amor i les relacions de parella. Veure com ens influencien els mites a l'hora de viure les primeres relacions de parella. Con猫ixer els indicadors d'ab煤s. Aprendre a recon猫ixer les nostres necessitats, a estimar-nos, a respectar-nos, a saber qu猫 volem i saber com volem que sigui la nostra relaci贸 de parella. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Un taller basat en el v铆deo creat per Canvia el conte 鈥淟a Bella surt del conte鈥, on parlarem dels mites de l鈥檃mor rom脿ntic, de les expectatives que tenim en les primeres relacions afectives i sexuals i la seva relaci贸 amb la viol猫ncia. Aprendrem eines per detectar diferents manifestacions de viol猫ncia: f铆sica, psicol貌gica o sexual. I, finalment, posarem en pr脿ctica models que ens permetin establir relacions des del bon tracte.
  DURACI脫: 60 minuts per貌 es recomana, per tal de poder aprofundir en els continguts, que tingui una durada de 90 o 120 minuts.
  CONTACTE: Cristina Vila: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Mireia Selva: Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANItZA: Igualtat Creativa
  OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no m茅s de 25-30 alumnes per grup.
  COST: 60 鈧  per 60 minuts.
 • POSA'T A PROVA. ELS PROCESSOS DE SELECCI脫

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4T ESO I BATX- PFI/PTT/-CFGM-ESCOLES D'ADULTS, ESPAIS JOVES I ENTITATS DEL 3R SECTOR
  TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER I DIN脌MICA
  OBJECTIUS: Experimentar i reflexionar sobre els processos de selecci贸 d epersonal m茅s comuns avui dia: la din脿mica de Grup i l'Entrevista de Feina. Reflexionar sobre les habilitats, actituds m茅s valorades i necess脿ries per afrontar amb 猫xit un proc茅s de selecci贸. Reflexionar sobre les nostres actituds, rols i habilitats. 
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: En aquest Taller-Din脿mica ens posarem a prova a partir de dues de les t猫cniques de selecci贸 m茅s habituals avui en dia, com s贸n: l'entrevista de feina individual i la din脿mica de grup per entendre, no nom茅s el funcionament i objectius d'aquestes, sin贸 tamb茅 com poder millorar amb les nostres actituds, habilitats i capacitats per poder-les afrontar amb m茅s seguretat a la vida real. 
   
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: 脌rea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿. Servei de Treball Jove 
  OBSERVACIONS: Per l'execuci贸 d'aquest taller es necessita una aula convencional amb ordinador, projector i altaveus. 
  COST: Gratu茂t 
 • QU脠 EN SABEM DE LA UNI脫 EUROPEA?

  脌REA: JOVENTUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3r i 4rt ESO, BTX
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA/TALLER
  OBJECTIUS DE TREBALL: Adquirir coneixements b脿sics de la Uni贸 Europea.Explicar com ser actius a la Uni贸 Europea. Donar a con猫ixer el programa Erasmus+ i altres eines, idiomes i oportunitats.
   
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: A trav茅s del joc Passaparaula introduir de forma amena i participativa uns coneixements b脿sics de la hist貌ria i les institucions de la Uni贸 Europea, quines eines i oportunitats tenen al seu abast. Es far脿 esment al programa Erasmus+, incidint sobretot en la necessitat de parlar idiomes, adquirir noves capacitats i compet猫ncies i assumir el concepte de mobilitat al llarg de la seva vida acad猫mica, professional i laboral. Durant el joc s'introduiran tots aquells conceptes clau amb l'objectiu que s脿piquen accedir als serveis i recursos per participar, treballar, estudiar i viatjar a Europa.
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Joan Salellas- 972 67 37 28 o Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  ORGANITZA: Centre Europe Direct Girona  i 脌rea de Joventut  Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  OBSERVACIONS: Cal ordinador amb connexi贸 a internet i projector a l'aula. AQUESTA ACTIVITAT S'HA DE SOL路LICITAR COM A DATA M脌XIMA EL 15 DE SETEMBRE. Hi ha un l铆mit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s'establiran uns criterirs de prioritzaci贸 en el cas que no es puguin atendre totes les sol路licituds.
  Grups de 20 a 30 alumnes. POSSIBILITAT DE SER RECURS EDUCATIU EN L脥NIA ( ZOOM, MEET GOOGLE, JITSI) I JOC EUROPASSAPARAULA ( KAHOOT)
  COST: Gratu茂ta
 • SEX O NO SEX (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 + GUIA AMB  6 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA
  OBJECTIUS : Contribuir a promoure entre els i les joves una consci猫ncia cr铆tica davant les conductes sexuals de risc, generant un estat d'opini贸 favorable a la promoci贸 d'h脿bits saludables i a la salut. Facilitar informaci贸 i sensibilitzar sobre els riscos i conseq眉猫ncies de les infeccions de transmissi贸 sexual. Reflexionar sobre les relacions i l'afectivitat. Proporcionar una visi贸 positiva de la sexualitat on la cerca de benestar i salut f铆sica i emocional 茅s primordial. Entendre les diferents maneres de viure la sexualitat i desenvolupar coneixement i toler脿ncia cap a la diversitat per evitar prejudicis i discriminacions. Desfer mites i t貌pics sobre la sexualitat que interrompen la viv猫ncia d鈥檜na sexualitat sana i agradable. Prevenir situacions d鈥檃b煤s i falta de consentiment ple dins la sexualitat.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: SEX O NO SEX 茅s un programa universal d'educaci贸 afectiva-sexual i de prevenci贸 de les infeccions de transmissi贸 sexual- ITS- VIH Sida. Posa a l'abast elements informatius i educatius que, defugint de plantejaments moralistes, ajudin a orientar actituds i facilitar estrat猫gies per a la promoci贸 d'h脿bits saludables i la prevenci贸 de conductes de risc. Per tal de fer-ho m茅s motivador i profit贸s, l'exposici贸 s'ha actualitzat la versi贸, oferint un enfocament de promoci贸 de la salut amb una visi贸 positiva, inclusiva i desenfadada de la sexualitat, dotant-la de perspectiva de g猫nere i incorporar-hi elements de prevenci贸 de conductes masclistes, tot combinant panells informatius amb d'altres que inclouen components de reflexi贸 al voltant de diferents aspectes sobre la sexualitat i l'afectivitat.
  DURACI脫: 1 hora visita exposici贸 + 1 hora D'ACTIVITAT COMPLEMENT脌RIA  A L'AULA O EN L脥NIA. Podeu consultar m茅s informaci贸  a http://www.pdsweb.org/sex-o-no-sex/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. Els tallers estan pensats per grup- classe i la realitzaci贸 estar脿 subjecte al volum de la demanda.
 • SIDA: QU脠 CAL SABER-NE?

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 4rt ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: XERRADA
  OBJECTIUS: Informar de les MTS, i donar pautes de comportament saludable i de prevenci贸 en situacions de risc entre els i les adolescents

  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: La xerrada a c脿rrec d鈥檜n professional d鈥橝CAS Alt Empord脿 es far脿 dins de l鈥檋orari escolar, al centre, i anir脿 acompanyada de material audiovisual, d铆ptics i d鈥檜n q眉estionari que enviar脿 ACAS al centre per a omplir-lo abans de la xerrada i copsar l鈥檕pini贸 i els comportaments dels i les adolescents del centre
  DURACI脫: 1 hora
  CONTACTE: Ascensi贸 Mart铆nez 972 67 21 67 Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Oficina Comarcal de Joventut i l鈥橝ssociaci贸 Comunit脿ria Anti-Sida (ACAS)
  OBSERVACIONS: L鈥檃ctivitat est脿 pensada per al grup classe (20-28 alumnes)
  COST: 25鈧.
 • SORTIM (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R I 4T ESO
  TIPUS D' ACTIVITAT: VISITA GUIADA + GUIA DID脌CTIVA AMB 4 ACTIVITATS COMPLEMENT脌RIES. APLICACI脫 A L'AULA O EN L脥NIA.
  OBJECTIUS: Millorar la informaci贸 dels i les joves en relaci贸 amb l'alcohol. Augmentar la percepci贸 de risc associada al consum d'alcohol. Analitzar cr铆ticament les actituds sexistes en el context d'oci nocturn. Reflexionar sobre conductes de risc vinculades al consum d'alcohol. Reduir els riscos associats al consum d'alcohol en l'oci nocturn.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Sortim 茅s un programa de prevenci贸 de les drogodepend猫ncies dissenyat com a una eina per fomentar la reflexi贸 entorn del consum d'alcohol des de diversos 脿mbits i espais juvenils, tant en el context escolar com comunitari.  L'exposici贸 que proposa el programa s'orienta al treball amb joves consumidors o no d'alcohol, amb la finalitat de reflexionar sobre el consum i les conductes de risc relacionades amb aquesta subst脿ncia, i aborda de manera respectuosa i cr铆tica aspectes com al viol猫ncia en l'oci nocturn. 
  dURADA: 1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia.  M茅s informaci贸:http://www.pdsweb.org/sortim/
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de Conductes Addictives.
  OBSERVACIONS: Visita presencial a l'exposici贸 per a grup m脿xim de 25 persones. CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de Figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.
  COST: GRATU脧T. ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACI脫 ESTAR脌 SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
 • TRIC-TRICKS PANTALLES (PDS)

  脌REA: EDUCACI脫 PER A LA SALUT
  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 3R i 4t ESO.
  TIPUS D' ACTIVITAT: EXPOSICI脫 + GUIA D鈥橝CTIVITATS D鈥橝PLICACI脫 PRESENCIAL O EN L脥NIA.
  OBJECTIUS: Promoure l'煤s saludable de les TRIC (Tecnologies de la Relaci贸, Informaci贸 i Comunicaci贸) i destacar-ne les potencialitats. Augmentar la percepci贸 de risc associat a usos problem脿tics de les TRIC. Desenvolupar habilitats i capacitats personals per limitar la vulnerabilitat davant de certes pr脿ctiques a trav茅s de les TRIC. Augmentar la consci猫ncia sobre la import脿ncia de les q眉estions relacionades amb el sexting, el sexpreading i la ciberviol猫ncia.
  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: 

  TRIC TRICKS 茅s un programa de promoci贸 i prevenci贸 dels riscos associats a la utilitzaci贸.L鈥檕bjectiu general 茅s promoure usos adequats de les pantalles, tot afavorint la reflexi贸 sobre els seus aspectes positius i negatius. Consta d鈥檜na exposici贸, formada per 10 panells que incorporen elements interactius, aix铆 com una guia d鈥檃ctivitats, dirigides a grups d鈥檃dolescents de 14 a 16 anys aproximadament.  

  DURACI脫:  1 hora visita exposici贸 i 1 hora activitat complement脿ria a l'aula o en l铆nia.
  CONTACTE: Luci Alvarado 972 67 70 50 o b茅Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  ORGANIZA: Programa Comarcal de Prevenci贸 de conductes addictives.
  OBSERVACIONS:  CAL INTENTAR FER EN UN DIA EL M脌XIM D'ACTIVITATS. Els centres educatius de figueres  heu de sol路licitar les activitats per la via que estableixi l'Ajuntament de Figueres.

  Recomanem fer una sessi贸 sobre bons usos de les pantalles per a mares i pares dels alumnes que facin aquesta activitat.

  COST: gratu茂t.  ELS TALLERS ESTAN PENSATS PER GRUP-CLASSE I LA REALITZACI脫 ESTAR脌 SUBJECTE AL VOLUM DE LA DEMANDA.
 • TUTORITZACI脫 DE TREBALLS DE RECERCA

  脿REA: EDUCACI脫 AMBIENTAL

  CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r ESO, 2r ESO, 3r ESO, 4r ESO, BTX.

  TIPUS D' ACTIVITAT: ASSESSORAMENT

  OBJECTIUS: Motivar i fer del treball una experi猫ncia enriquidora per a l麓alumne. 
  Orientar t猫cnicament obtinguent un major aprofundiment en la mat猫ria. 
  Ser un intercanvi benefici贸s tant per l麓alumne com per l麓脌rea de Medi Ambient.

  DESCRIPCI脫 DE L' ACTIVITAT: Podeu consultar el contingut de  l'activitat a http://educacio.mediambient-altemporda.org/CercadorActivitats.aspx

  DURACI脫: Suport puntual durant tota l'elaboraci贸 del document.

  CONTACTE: 脌rea de Medi Ambient del CCAE 鈥972 50 30 88 Ext. 352
  ORGANIZA: 脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l鈥橝lt Empord脿

  OBSERVACIONS: Per a la realitzaci贸 d麓aquests treballs cal enviar una sol路licitud de tutoritzaci贸, que us podreu descarregar en format .pdf, omplert pel centre d麓educaci贸, en el qual s鈥檋i especificaran les dades corresponents a la pr脿ctica: dades de l鈥檈studiant, hores de tutoritzaci贸 externa que sol路licita, breu descripci贸 de les tasques i dades del tutor extern. I enviar-lo a l麓脌rea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l麓Alt Empord脿.

  COST: La tutoritzaci贸 dels treballs de recerca 茅s gratu茂ta.

Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.