ELPORT.png

Carta de Serveis

Per poder utilitzar el servei cal concertar cita pr猫via al tel猫fon 972 50 30 88

 
Quins s贸n els meus drets b脿sics com a persona consumidora?
  • Dret a la protecci贸 contra els riscos que puguin afectar la meva salut o seguretat.
  • Dret a la protecci贸 dels meus leg铆tims interessos econ貌mics i socials.
  • Dret a la informaci贸 i l鈥檈ducaci贸 en mat猫ria de consum. En concret, dret a la informaci贸 correcta sobre els diferents productes o serveis, per tal de facilitar-ne l鈥櫭簊, el consum o el gaudi adequats.
  • Dret a la representaci贸, la consulta i la participaci贸 en el procediment d鈥檈laboraci贸 de la normativa que m鈥檃fecti directament com a persona consumidora.
  • Dret a la protecci贸 jur铆dica i a la reparaci贸 dels danys i perjudicis soferts.
  • Drets ling眉铆stics.

Com els puc exercir?

Informant-me
La informaci贸 pr猫via 茅s b脿sica abans de realitzar qualsevol acte de consum i ens ajudar脿 a evitar conflictes i a defensar millor els nostres drets.

Reclamant
Si vull obtenir una compensaci贸 econ貌mica o la reparaci贸 dels danys i perjudicis soferts, un cop sorgit el conflicte de consum.

Denunciant
Si vull que l鈥橝dministraci贸 intervingui per tal d鈥檈vitar un perjudici general, davant d鈥檜na conducta que considero que infringeix la normativa de consum.

Presentant una queixa
Si vull posar el fet en coneixement de l鈥檃dministraci贸, davant d鈥檜na conducta que no infringeix la normativa de consum, per貌 que considero que hauria de canviar per tal de ser millor at猫s com a  persona consumidora.

Com m鈥檃judaran a exercir-los els serveis de consum?

Donant-me informaci贸
Els serveis de consum m鈥檌nformaran sobre tots aquells temes que m鈥檃fecten com a persona consumidora, com ara les garanties en la compra-venda, l鈥檋abitatge, els serveis de telefonia, l鈥檈tiquetatge, els subministraments b脿sics, la publicitat enganyosa, la reparaci贸 de b茅ns, etc...

Amb la mediaci贸
Un cop sorgit el conflicte, els serveis de consum m鈥檃judaran a obtenir una compensaci贸 econ貌mica o la reparaci贸 dels danys i perjudicis soferts duent a terme una mediaci贸, que 茅s un procediment senzill, r脿pid i gratu茂t a trav茅s del qual les parts arriben per elles mateixes a un acord per tal de trobar una soluci贸 amistosa al conflicte.

Amb l鈥檃rbitratge
L鈥檃rbitratge 茅s un sistema extrajudicial i voluntari que permet resoldre, amb car脿cter vinculant i executiu i de manera r脿pida i gratu茂ta, els conflictes de consum.

Amb la inspecci贸
La inspecci贸 de consum investiga les possibles infraccions comeses per les empreses en mat猫ria de disciplina de mercat i de defensa de les persones consumidores i usu脿ries.

Imposant sancions

Si es comprova que l鈥檈mpresa ha com猫s una infracci贸 en mat猫ria de disciplina de mercat i de defensa de les persones consumidores i usu脿ries, se li pot imposar una multa.

 

 

 

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Lloc de prestaci贸

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electr貌nic

Horari d'atenci贸:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.