ORDIS.png

Carta de Serveis

El passat mes de maig, l'Agència Catalana del Consum va demanar que les entitats bancàries abandonessin l'Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) en favor de l'Euríbor, després de valorar els resultats de diversos estudis que conclouen que l'IRPH és susceptible d'estar influenciat per les entitats financeres i resulta poc representatiu del mercat hipotecari.


Com podeu saber si teniu la hipoteca referenciada a l'IRPH? Reviseu l'apartat de l'escriptura en què s'especifica el tipus d'interès (habitualment en l'apartat 3bis) o consulteu-ho a l'entitat bancària.
Com heu de reclamar? Adreceu-vos a l'entitat bancària per sol·licitar el canvi d'índex. En cas que no assoliu un acord, presenteu una reclamació per escrit a la mateixa entitat, sempre de manera que us en quedi constància. Recordeu que les entitats financeres han de disposar de fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia.
Si no rebeu una resposta satisfactòria en el termini màxim de dos mesos, les vies de resolució són:


1. Via administrativa Podeu dirigir-vos a algun d'aquests organismes que provarà de resoldre la vostra reclamació mitjançant la mediació o l'arbitratge (ambdós procediments són voluntaris i gratuïts):

· Agència Catalana del Consum

· Agència de l'Habitatge de Catalunya (Ofideute)

· Associacions de consumidors

2. Via judicial Per obtenir un primer consell orientador o per saber si teniu dret a la justícia gratuïta, podeu anar als Serveis d'Orientació Jurídica de la Generalitat.

 

 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electrònic

Horari d'atenció:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.