ELFAR.png

Carta de Serveis

consultes de consum presencials o telefòniques

cal concretar cita prèvia al telèfon 972 50 30 88 (dilluns, dimecres i dijous de 9h a 13:30h)

 

Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta per via electrònica

ho podeu fer al següent enllaç:

http://consum.gencat.cat/ca/consultes-i-reclamacions/

 

  Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta presencialment al registre

ho podeu fer al següent enllaç:

https://citaprevia.gestorn.com/altemporda/

Clínica dental

Si teniu contractats tractaments dentals en les clíniques iDental de Barcelona, Girona i Tarragona, tancades sense avís previ, i heu pagat la totalitat o una part de l'import del servei sense que us l’hagin prestat completament:

 

  • Recopileu tota la documentació de què disposeu (publicitat, pressupost, contractes, factures...) i presenteu una denúncia als Mossos d'Esquadra.
  • Si heu finançat el pagament amb un crèdit al consum vinculat a la prestació del servei:

Dirigiu-vos a l'entitat financera que us ha concedit el préstec, aportant la denúncia als Mossos d’Esquadra, per demanar l'anul·lació dels càrrecs pendents de pagament, ja que s’ha produït un incompliment del contracte.

Si no atenen la vostra sol·licitud, demaneu el full oficial de queixa, reclamació i denúncia. L’entitat financera té 1 mes per contestar-vos. Si la resposta és insatisfactòria, presenteu la reclamació a l’oficina de consum del vostre municipi o a l’ACC: trobeu la vostra oficina.

  • Si heu fet el pagament amb targeta de crèdit, contacteu amb la vostra entitat financera per informar-vos de la possibilitat d’anul·lar els càrrecs. En cas que no sigui possible haureu d’adreçar-vos a la via judicial.
  • Si vau pagar els tractaments al comptat, també haureu de recórrer a la via judicial.

 Recordeu:

  • Si requeriu alguna intervenció immediata (retirada de punts, infecció, dolor agut...) podeu anar al vostre Centre d’Atenció Primària per tal que el metge de capçalera adopti les mesures adients.
  • En cas que us hagueu adreçat a un altre odontòleg, demaneu-li un informe de l'estat dels tractaments que vàreu contractar amb iDental.

Si no us el faciliten en el termini d’1 mes, podeu denunciar els fets a l’Agencia Española de Protección de Datos, atès que teniu el dret d’accés a les vostres dades personals.

  • Per demanar danys i perjudicis podeu adreçar-vos a la via judicial. Informeu-vos-en en els Serveis d'Orientació Jurídica que, si correspon, també us tramitaran els beneficis de la justícia gratuïta.
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (Reunió Agència amb ASNEF.pdf)Reunió Agència amb ASNEF.pdf[ ]38 kB

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electrònic

Horari d'atenció:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.