ORDIS.png

Carta de Serveis

 

No obriu ni respongueu missatges de m貌bil o correus electr貌nics que us semblin sospitosos (desconfieu-ne encara que imitin el logotip o les senyes d'identitat d鈥檜na empresa, d'un organisme oficial o d'una entitat banc脿ria). Alguns indicis per detectar missatges fraudulents s贸n:

 

 1. No en coneixeu el remitent.
 2. Contenen arxius adjunts comprimits o executables (acabats en .exe).
 3. Estan mal redactats, s贸n en lleng眉es estrangeres o b茅 el text sembla una traducci贸 autom脿tica.
 4. Els enlla莽os (si n鈥檋i ha) apunten cap a una adre莽a diferent a la que indica el text.
 5. Us demanen dades personals o banc脿ries.

Vigileu amb els arxius adjunts i amb els enlla莽os que us arribin de remitents desconeguts. Podrien apuntar cap a p脿gines fraudulentes per captar les vostres dades personals 鈥揺l que s鈥檃nomena phishing o pesca de dades鈥 o per instal路lar-vos programes maliciosos en el tel猫fon o en l鈥檕rdinador.

No faciliteu dades banc脿ries (n煤mero de compte, claus d鈥檃cc茅s) o dades personals (tel猫fon, adre莽a, DNI) per correu electr貌nic o en formularis web d'origen poc clar.

Descarregueu les aplicacions m貌bils nom茅s en les botigues oficials.

Eviteu connectar-vos a xarxes Wi-Fi obertes (sense contrasenya) de les quals no en conegueu el propietari.

Instal路leu, tant a l鈥檕rdinador com al m貌bil o la tauleta, un programa de protecci贸 per a virus, correu brossa, etc.

Si penseu que podeu ser v铆ctimes d'un delicte relacionat amb la navegaci贸 per internet, en qualsevol de les seves possibilitats, denuncieu-ho a la comissaria dels Mossos d鈥橢squadra m茅s propera. Per a qualsevol aclariment podeu escriure a l'adre莽a electr貌nica Aquesta adre莽a de correu-e est脿 protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

I si compreu per internet...

 • Escolliu un comer莽 electr貌nic segur i de confian莽a. Abans de comprar-hi, feu aquestes comprovacions:
 1. Mireu que disposi d鈥檜n web m铆nimament acurat amb dades de contacte, informaci贸 suficient sobre els productes i condicions totalment clares pel que fa als sistemes de pagament i d鈥檈nviament.
 2. Busqueu a la xarxa l鈥opini贸 d鈥檃ltres consumidors sobre aquella empresa.
 3. Compareu preus i si detecteu difer猫ncies molt grans, desconfieu-ne, ja que podria tractar-se d鈥檜n cas de falsificaci贸 o d鈥檜n intent d鈥檈stafa.
 4. L鈥檃dre莽a de la p脿gina ha de canviar d鈥檋ttp a https i en la part inferior del navegador ha d鈥檃par猫ixer el dibuix d鈥檜n cadenat tancat.
 5. Si compreu entrades per a espectacles o concerts, feu-ho nom茅s en els portals dels distribu茂dors oficials.
 • No accediu a botigues virtuals des d鈥檈nlla莽os que us arribin per missatge o per correu electr貌nic. 脡s m茅s segur escriure directament l'adre莽a en el navegador.
 • Tamb茅 podeu guardar en els vostres favorits del navegador les adreces dels comer莽os electr貌nics que useu amb m茅s freq眉猫ncia. Aix铆 evitareu accedir per error en dominis fraudulents que pretenen simular els originals usant noms semblants.
 • Eviteu fer compres des d'ordinadors p煤blics i xarxes Wi-Fi obertes (sense contrasenya).
 • Tingueu en compte que si compreu en botigues virtuals amb seu fora de la Uni贸 Europea i teniu cap problema, la situaci贸 podria ser m茅s complexa i dif铆cil de resoldre.
 

Preguntes freq眉ents

He rebut un correu electr貌nic relacionat, aparentment, amb la declaraci贸 de la renda en el qual em demanen el n煤mero de compte bancari. He de facilitar-lo?

No! Desconfieu de correus sospitosos (mal redactats, amb arxius adjunts o enlla莽os a p脿gines no oficials) en el quals us demanin dades personals, encara que imitin logotips d鈥檕rganismes oficials, entitats banc脿ries, etc. 脡s preferible que els elimineu directament.

Tot navegant per internet he arribat a una p脿gina en la qual em demanen que introdueixi el meu n煤mero de tel猫fon per poder continuar consultant-ne el contingut. 脡s segur que faciliti aquesta dada?

No 茅s segur. No faciliteu en cap cas dades personals (adre莽a, tel猫fon, etc.) o claus d鈥檃cc茅s als vostres serveis bancaris per internet o per correu electr貌nic.

Vull fer una compra per internet en un lloc web que he trobat per casualitat, per貌 no veig que s鈥檌ndiqui cap dada de contacte de l鈥檈mpresa ni es detallin clarament les condicions de pagament i d鈥檈nviament. Hi puc comprar amb tranquil路litat?

脡s recomanable comprar nom茅s en botigues virtuals de la vostra confian莽a o de les quals en tingueu alguna refer猫ncia. Podeu tenir indicis que un comer莽 electr貌nic 茅s segur quan hi hagi dades de contacte, informaci贸 suficient sobre els productes i les condicions de compra i d鈥檈nviament, l鈥檃dre莽a canvi茂 d鈥檋ttp a https o trobeu opinions positives a la xarxa sobre aquella empresa.

He trobat una oferta molt interessant a internet per貌 la persona venedora em demana que faci el pagament amb una transfer猫ncia banc脿ria. 脡s un mitj脿 de pagament segur?

No. 脡s preferible fer els pagaments a internet amb mitjans m茅s segurs com ara les targetes de prepagament que es poden carregar amb imports exactes o passarel路les de pagament segur (Paypal, per exemple).

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

R脿tio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Lloc de prestaci贸

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electr貌nic

Horari d'atenci贸:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquesta web utilitza cookies t猫cniques i anal铆tiques (pr貌pies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o b茅 rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a m茅s informaci贸 pot consultar la Pol铆tica de Cookies.