ELFAR.png

Carta de Serveis

consultes de consum presencials o telefòniques

cal concretar cita prèvia al telèfon 972 50 30 88 (dilluns, dimecres i dijous de 9h a 13:30h)

 

Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta per via electrònica

ho podeu fer al següent enllaç:

http://consum.gencat.cat/ca/consultes-i-reclamacions/

 

  Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta presencialment al registre

ho podeu fer al següent enllaç:

https://citaprevia.gestorn.com/altemporda/

 

No obriu ni respongueu missatges de mòbil o correus electrònics que us semblin sospitosos (desconfieu-ne encara que imitin el logotip o les senyes d'identitat d’una empresa, d'un organisme oficial o d'una entitat bancària). Alguns indicis per detectar missatges fraudulents són:

 

  1. No en coneixeu el remitent.
  2. Contenen arxius adjunts comprimits o executables (acabats en .exe).
  3. Estan mal redactats, són en llengües estrangeres o bé el text sembla una traducció automàtica.
  4. Els enllaços (si n’hi ha) apunten cap a una adreça diferent a la que indica el text.
  5. Us demanen dades personals o bancàries.

Vigileu amb els arxius adjunts i amb els enllaços que us arribin de remitents desconeguts. Podrien apuntar cap a pàgines fraudulentes per captar les vostres dades personals –el que s’anomena phishing o pesca de dades– o per instal·lar-vos programes maliciosos en el telèfon o en l’ordinador.

No faciliteu dades bancàries (número de compte, claus d’accés) o dades personals (telèfon, adreça, DNI) per correu electrònic o en formularis web d'origen poc clar.

Descarregueu les aplicacions mòbils només en les botigues oficials.

Eviteu connectar-vos a xarxes Wi-Fi obertes (sense contrasenya) de les quals no en conegueu el propietari.

Instal·leu, tant a l’ordinador com al mòbil o la tauleta, un programa de protecció per a virus, correu brossa, etc.

Si penseu que podeu ser víctimes d'un delicte relacionat amb la navegació per internet, en qualsevol de les seves possibilitats, denuncieu-ho a la comissaria dels Mossos d’Esquadra més propera. Per a qualsevol aclariment podeu escriure a l'adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

I si compreu per internet...

  • Escolliu un comerç electrònic segur i de confiança. Abans de comprar-hi, feu aquestes comprovacions:
  1. Mireu que disposi d’un web mínimament acurat amb dades de contacte, informació suficient sobre els productes i condicions totalment clares pel que fa als sistemes de pagament i d’enviament.
  2. Busqueu a la xarxa l’opinió d’altres consumidors sobre aquella empresa.
  3. Compareu preus i si detecteu diferències molt grans, desconfieu-ne, ja que podria tractar-se d’un cas de falsificació o d’un intent d’estafa.
  4. L’adreça de la pàgina ha de canviar d’http a https i en la part inferior del navegador ha d’aparèixer el dibuix d’un cadenat tancat.
  5. Si compreu entrades per a espectacles o concerts, feu-ho només en els portals dels distribuïdors oficials.
  • No accediu a botigues virtuals des d’enllaços que us arribin per missatge o per correu electrònic. És més segur escriure directament l'adreça en el navegador.
  • També podeu guardar en els vostres favorits del navegador les adreces dels comerços electrònics que useu amb més freqüència. Així evitareu accedir per error en dominis fraudulents que pretenen simular els originals usant noms semblants.
  • Eviteu fer compres des d'ordinadors públics i xarxes Wi-Fi obertes (sense contrasenya).
  • Tingueu en compte que si compreu en botigues virtuals amb seu fora de la Unió Europea i teniu cap problema, la situació podria ser més complexa i difícil de resoldre.
 

Preguntes freqüents

He rebut un correu electrònic relacionat, aparentment, amb la declaració de la renda en el qual em demanen el número de compte bancari. He de facilitar-lo?

No! Desconfieu de correus sospitosos (mal redactats, amb arxius adjunts o enllaços a pàgines no oficials) en el quals us demanin dades personals, encara que imitin logotips d’organismes oficials, entitats bancàries, etc. És preferible que els elimineu directament.

Tot navegant per internet he arribat a una pàgina en la qual em demanen que introdueixi el meu número de telèfon per poder continuar consultant-ne el contingut. És segur que faciliti aquesta dada?

No és segur. No faciliteu en cap cas dades personals (adreça, telèfon, etc.) o claus d’accés als vostres serveis bancaris per internet o per correu electrònic.

Vull fer una compra per internet en un lloc web que he trobat per casualitat, però no veig que s’indiqui cap dada de contacte de l’empresa ni es detallin clarament les condicions de pagament i d’enviament. Hi puc comprar amb tranquil·litat?

És recomanable comprar només en botigues virtuals de la vostra confiança o de les quals en tingueu alguna referència. Podeu tenir indicis que un comerç electrònic és segur quan hi hagi dades de contacte, informació suficient sobre els productes i les condicions de compra i d’enviament, l’adreça canviï d’http a https o trobeu opinions positives a la xarxa sobre aquella empresa.

He trobat una oferta molt interessant a internet però la persona venedora em demana que faci el pagament amb una transferència bancària. És un mitjà de pagament segur?

No. És preferible fer els pagaments a internet amb mitjans més segurs com ara les targetes de prepagament que es poden carregar amb imports exactes o passarel·les de pagament segur (Paypal, per exemple).

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electrònic

Horari d'atenció:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.