AVINYONET.png

Carta de Serveis

consultes de consum presencials o telefòniques

cal concretar cita prèvia al telèfon 972 50 30 88 (dilluns, dimecres i dijous de 9h a 13:30h)

 

Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta per via electrònica

ho podeu fer al següent enllaç:

http://consum.gencat.cat/ca/consultes-i-reclamacions/

 

  Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta presencialment al registre

ho podeu fer al següent enllaç:

https://citaprevia.gestorn.com/altemporda/

Novetats sobre la garantia legal dels productes i els serveis i continguts digitals comprats o contractats a partir de l’1 de gener de 2022.


garanties.jpg 191393041

  • Les empreses venedores de productes nous responen dels possibles defectes d'origen o de fabricació –manques de conformitat–, durant els 3 anys posteriors a la data de lliurament.
  • Els serveis digitals (com ara subscripcions a serveis de reproducció de continguts audiovisuals per internet, serveis d'emmagatzematge en el núvol, etc.) i els continguts digitals (per exemple, arxius de música, videojocs, etc. descarregats digitalment), tenen una garantia legal de 2 anys des de la data de subministrament.
  • En els productes de segona mà, l'empresa i el consumidor poden pactar el termini de garantia, però en cap cas no pot ser inferior a 1 any.
  • Els defectes que apareguin durant els 2 primers anys en productes nous –o 1 any en el cas de productes de segona mà–, s’entén que són d’origen, és a dir, que ja existien en el moment del lliurament, excepte que l’empresa pugui demostrar que el defecte no és de fabricació.
  • Si un producte és defectuós, podeu triar entre la reparació o la substitució per un de nou, llevat que la solució escollida sigui impossible o si els costos que se'n deriven són desproporcionats en comparació amb el remei alternatiu. La reparació o la substitució dins del període de garantia no poden comportar-vos cap despesa, i s’han de fer en un termini raonable i sense provocar-vos inconvenients significatius.
  • L’empresa venedora respon durant 1 any del mal funcionament d’un producte reparat o substituït en garantia, sempre que la causa de la manca de conformitat sigui la mateixa causa inicial.
  • Si la reparació o la substitució no resolen el problema, podeu optar per una rebaixa del preu o la devolució del producte.

Garantia dels productes comprats abans de l’1 de gener de 2022:

  • L’establiment venedor respon dels possibles defectes d'origen o de fabricació –manques de conformitat– dels productes nous durant els 2 anys posteriors a la compra o a la data de lliurament.
  • En el cas de productes de segona mà, podeu pactar amb la persona venedora un termini de garantia més curt, però sempre serà, com a mínim, d’1 any des de la data de lliurament.
  • Els defectes que apareguin durant els 6 primers mesos (tant en productes nous com de segona mà), s’entén que són d’origen –és a dir, que ja existien en el moment del lliurament–, excepte que l’empresari pugui demostrar que el defecte ha estat provocat per un mal ús.
  • Quan un producte sigui defectuós, en primer lloc teniu dret a triar entre la reparació o la substitució per un de nou, excepte que alguna d'aquestes opcions resulti desproporcionada (és a dir, que generi al venedor unes despeses poc raonables comparades amb l'altra opció) o bé sigui impossible de complir.
  • La reparació dels productes en garantia ha de ser completament gratuïta i s’ha de fer en un termini raonable i sense inconvenients per al consumidor (mentre duri la reparació, se suspèn el còmput del termini de dos anys).
  • La reparació té una garantia de 6 mesos.
  • En el cas de la substitucióno s’inicia un nou termini de garantia, sinó que es torna a activar el còmput del termini pendent de la garantia del producte original.
  • Si la reparació o la substitució no resolen el problema, podeu optar per la devolució del producte i el reton dels diners o, si el defecte no té gaire importància, quedar-vos-el amb una rebaixa del preu que vau pagar inicialment.
  • A partir dels 6 mesos des de la compra –i fins als 2 anys –, l’empresa pot demanar que proveu que el defecte era d’origen i que no es deu a un mal ús o, simplement, al pas del temps. En aquets cas, sovint cal fer un peritatge del producte.
  • A banda de la garantia legal, els establiments us poden oferir una garantia comercial que n’ampliï la cobertura.
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electrònic

Horari d'atenció:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.