CISTELLA.png

Carta de Serveis

consultes de consum presencials o telefòniques

cal concretar cita prèvia al telèfon 972 50 30 88 (dilluns, dimecres i dijous de 9h a 13:30h)

 

Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta per via electrònica

ho podeu fer al següent enllaç:

http://consum.gencat.cat/ca/consultes-i-reclamacions/

 

  Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta presencialment al registre

ho podeu fer al següent enllaç:

https://citaprevia.gestorn.com/altemporda/

Si rebeu ofertes per telèfon, no us precipiteu a l’hora d’acceptar-les i, sobretot, no faciliteu dades personals ni bancàries si no n’esteu convençuts de voler contractar

 

Arran de les pujades del preu de l'electricitat en el mercat majorista, les empreses que comercialitzen llum i gas han intensificat les seves ofertes amb trucades comercials que ofereixen canvis de tarifa –de la tarifa amb preu regulat a tarifes de mercat lliure, per exemple– o, fins i tot, canvis de companyia.

Per evitar la contractació de serveis no desitjats o canvis de comercialitzadora de llum o gas sense el vostre consentiment exprés, des de l’Agència Catalana del Consum us fem les recomanacions següents:

  • Les empreses no poden oferir-vos productes o serveis per mitjà de trucades o missatges telefònics sense la vostra acceptació. Si rebeu trucades no desitjades, podeu oposar-vos a continuar rebent-les –dret d’oposició al tractament de les vostres dades personals amb finalitats comercials–.
  • No us precipiteu a l’hora d’acceptar les ofertes que us puguin fer; demaneu que us les facilitin per escrit per estudiar-les amb calma. Podeu consultar el comparador d'ofertes d'energia de la CNMC.
  • No faciliteu les vostres dades bancàries, ni dades personals o factures anteriors, si no n’esteu ben segurs i convençuts de voler contractar.
  • Abans de decidir-vos, compareu preus i serveis.
  • Tingueu en compte que per poder gaudir del bo social (tarifa elèctrica més econòmica), cal que estigueu acollits a la tarifa de preu regulat o PVPC (Preu Voluntari per al Petit Consumidor), amb preus fixats pel Govern.
  • Si us ofereixen canviar de subministrador, abans reviseu si teniu algun compromís de permanència amb la companyia actual, ja que us podrien cobrar una penalització, o serveis addicionals associats al contracte –per exemple, el manteniment de caldera–.
  • Si decidiu acceptar una oferta, cal que posteriorment la confirmeu per escrit en paper, per correu electrònic, amb un missatge SMS, etc.
  • Guardeu una còpia de l’oferta i del contracte. Si la contractació s’ha fet per telèfon, teniu 14 dies per anul·lar-ho –és el que s’anomena dret de desistiment–.

En cas de desavinença amb l’empresa, adreceu-vos-hi per qualsevol canal que us permeti conservar-ne una prova (fulls oficials de reclamació, formulari web, correu electrònic, trucada amb un número d’incidència, etc.). Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, podeu contactar amb el servei públic de consum que us correspongui segons el vostre municipi.

Per a més informació consulteu l’apartat sobre com reclamar.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electrònic

Horari d'atenció:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.