NAVATA.png

Carta de Serveis

consultes de consum presencials o telefòniques

cal concretar cita prèvia al telèfon 972 50 30 88 (dilluns, dimecres i dijous de 9h a 13:30h)

 

Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta per via electrònica

ho podeu fer al següent enllaç:

http://consum.gencat.cat/ca/consultes-i-reclamacions/

 

  Per presentar una reclamació, denúncia, queixa o consulta presencialment al registre

ho podeu fer al següent enllaç:

https://citaprevia.gestorn.com/altemporda/

El Consell Comarcal i l'Agència Catalana del Consum recomana a les persones usuàries que puguin estar afectades per les cancel·lacions o pels grans retards dels vols com a conseqüència d'una circumstància extraordinària (huracà, tempestes tropicals, vagues, grans nevades, núvol de cendres, casos greus d'inestabilitat política ...), que no podien haver-se evitat fins i tot si s'haguessin pres totes les mesures raonables,

que abans d'anar a l'aeroport contactin amb:
·La seva companyia aèria i s'informin.
·La seva agència de viatges si el seu vol forma part d'un viatge combinat.


Cancel·lació:
Si la companyia aèria cancel·la un vol per circumstàncies extraordinàries (huracà, tempestes tropicals, vagues, grans nevades, núvol de cendres ...) , els passatgers afectats no tenen dret a rebre una compensació econòmica addicional. No obstant això, recordem que sí tenen els drets següents:
-Dret a escollir entre la devolució de l'import del bitllet o un mitjà de transport alternatiu.
-Dret d'assistència: rebre gratuïtament menjar i beguda suficients en funció dels temps que calgui esperar la sortida del vol alternatiu ofert, allotjament en un hotel quan calgui (inclosos els desplaçaments), així com mitjans de comunicació (2 trucades telefòniques, tèlex o missatges de fax o correus electrònics).
-Dret d'informació: la companyia aèria que cancel·li el vol ha de proporcionar a cadascun dels passatgers afectats la informació sobre com evoluciona la situació, així com un imprès on s'indiquin les normes en matèria de compensació i assistència. Es proporcionaran per escrit les dades de contacte de l'organisme nacional responsable del compliment del Reglament.                            

Gran retard:
Si com a conseqüència d'una circumstància extraordinària (huracà, tempestes tropicals, vagues, grans nevades, núvol de cendres, casos greus d'inestabilitat política ...) els passatgers han patit un gran retard de 2 hores o més, no tenen dret a rebre una compensació econòmica addicional però la companyia aèria està obligada a oferir menjar i beguda suficients, allotjament en un hotel quan sigui precís (inclosos el desplaçaments), així com facilitar mitjans de comunicació si preveu un retard:
·de 2 hores o més per a vols de 1.500 km o menys,
·de 3 hores o mes per a vols més llargs efectuats dins de la UE i per a altres vols d'entre 1.500 i 3.500 km,
·de 4 hores o més per a vols de més de 3.500 km efectuats fora de la UE.
Quan el retard sigui de 5 hores o més, podeu desistir del vol i la companyia us haurà d'oferir la devolució de l'import del bitllet en el termini de 7 dies (junt amb un bitllet gratuït de tornada al primer punt de partida, si procedeix).

En qualsevol cas, a partir d'un retard de 2 hores, la companyia aèria també ha de complir amb l'obligació d'informació i proporcionar a cadascun dels passatgers afectats la informació sobre com evoluciona la situació, així com un imprès on s'indiquin les normes en matèria de compensació i assistència. Es proporcionaran per escrit les dades de contacte de l'organisme nacional responsable del compliment del Reglament.

En tots els casos, us recomanem que conserveu tota la documentació del vol (reserva, bitllet, targeta d'embarcament, contracte i publicitat).

Atenció: si el vostre vol té connexió amb una altra companyia aèria, contacteu amb aquesta segona companyia aèria perquè tingui en compte la circumstància extraordinària que us impedeix volar i arribar a l'hora per tal que no perdeu el dret a la devolució de l'import del vol amb el que havíeu d'enllaçar.

Si no es respecten els vostres drets, comuniqueu els fets a la companyia aèria demanant els fulls oficials de reclamació/denúncia a fi de deixar constància escrita. L'empresa us ha de donar una resposta com abans millor i, en qualsevol cas, en el termini d'1 MES des que heu presentat la queixa o reclamació.

Per a més informació sobre la situació dels aeroports podeu trucar a:
AENA a través dels telèfons 902 404 704 i (+34) 91 321 10 00.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Lloc de prestació

c/ Nou 48
17600 Figueres
Tel. 972503088
Fax. 972505681
correu electrònic

Horari d'atenció:
Dilluns, Dimecres i Dijous
De 9h a 13.30h.

Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.