caenfrdees
ORDIS.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal ha obert la "Convocatòria de subvencions destinades a la col.laboració en el finançament del serveis de transport adaptat individual i col.lectiu a la comarca de l'Alt Empordà" per aquest any 2019
 
El periode de sol.licitud acaba el 15 d'octubre.
 
 
 
 
 
 
 
 
El projecte AODL comarcal de comerç s'ha posat en pràctica amb la contractació d'un Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) el desembre de 2018. L'objectiu és consolidar el comerç de proximitat amb la col·laboració dels ajuntaments de Castelló d’Empúries, Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses, amb l'incorporació de l'Escala prevista pel 2020. La iniciativa s’inscriu en les pautes descrites al Projecte de desenvolupament comercial de la comarca que es va realitzar el 2018.
 
Els sis municipis més turístics de la zona s’han implicat i col·laboraran en el projecte que consistirà en impulsar una sèrie de mesures per consolidar els comerços de proximitat com a referents de compra per a la població resident. Amb la creació d’una Taula Comarcal de Comerç, amb presència tècnica, política i de les associacions de comerciants, s’articulen tres Grups de Treball: Formació, Promoció i Urbanisme.
 
Algunes de les accions concretes són la revisió i ampliació de l’oferta formativa del sector comerç, l'acondiciament d’espais urbans per tal de fer-los més atractius o la creació de campanyes de sensibilització cap al comerç local.
 
Si visiteu els apartats de Formació, Promoció i Urbanisme hi trobareu més informació.
 
 
 
 
 

Les accions que es desenvolupen en el programa de participació juvenil i associacionisme tenen com a objectiu el foment de la ciutadania activa, la creació de l'esperit crític, la presa de decisions i l'augment de la implicació del jovent alt-empordanès en tot allò que els afecta o els interessa.

Des de l'Àrea de Joventut es creen els canals necessaris per tal d'arribar al màxim nombre de joves i per tal de fomentar-ne la participació, tant de manera col·lectiva com individual.

S'articula en tres projectes diferents: el Projecte de suport a l'associacionisme i foment de la participació i el Projecte Europa Jove.

 

Projecte de suport a l'associacionisme i foment de la participació

Té com a finalitat oferir informació i assessorament, així com la promoció de processos participatius amb els joves i amb les entitats juvenils de la comarca.

  • Informació sobre els recursos adreçats a les entitats (subvencions, cursos...)
  • Assessorament i recursos per a la realització d'activitats i creació d'entitats
  • Formació específica
  • Organització d'activitats amb les entitats

Del Projecte de suport a l'associacionisme i foment de la participació se’n deriven les següents accions:

- Reunions d'entitats de la comarca

- Trobada d'entitats juvenils

- Assessorament per crear associacions i suport per a les existents

- Alberg d'entitats

- Jornades formatives per a entitats

- Informació i orientació sobre la realització de projectes, subvencions, etc.

- Projectes d'aprenentatge servei (combinen formació i voluntariat)

- Suport a les iniciatives juvenils

 

Projecte Europa Jove

Destinat a fomentar l'intercanvi de joves del nostre territori amb joves d’altres països i contextos socials diferents per tal de potenciar el coneixement i les capacitats del col·lectiu juvenil de l'Alt Empordà.

Es realitzen diferents serveis i actuacions:

 

- Servei de Mobilitat Internacional

El Servei de Mobilitat Internacional té per objectiu atendre i impulsar la mobilitat internacional dels joves alt-empordanesos.

Es dona informació, orientació i assessorament sobre les diferents opcions de mobilitat europea i internacional a les quals poden optar (estudis, feina, pràctiques laborals, voluntariat, turisme alternatiu...).

Es fa una atenció individualitzada i adient a cada jove, amb el temps necessari per a conèixer els motius que el porten a voler fer una estada en un altre país, i es valora quina pot ser l'opció més adequada i que s'adapti més al seu perfil professional.

 

- Programes Erasmus +

Durant el període 2014-2020 la Unió Europea invertirà 14.700 milions d'euros en el nou programa Erasmus+ d'ensenyament, formació professional, polítiques de joventut i pràctica de l'esport. El programa té per objectiu millorar les possibilitats que tenen els joves de trobar feina i permetre'ls alhora desenvolupar la seva personalitat. També pretén ajudar els nostres sistemes d'ensenyament i de formació professional a oferir un ensenyament que proporcioni als joves les competències necessàries per poder incorporar-se a la societat i al mercat de treball.

En presentar un projecte, es pot aconseguir finançament per fer activitats relacionades amb l'ensenyament, la formació professional, les polítiques de joventut o la pràctica de l'esport.

Des d'aquest servei assessorem les entitats del territori per tal de donar a conèixer els recursos, els programes i les subvencions que s’ofereixen des de les estructures europees per tal de fomentar i impulsar la mobilitat dels joves (oportunitats d'estudi, formació, experiència laboral i voluntariat a l'estranger).

Si formes part d'una entitat o institució de la comarca que treballa amb joves i has pensat a presentar un projecte d'Erasmus + o vols conèixer quines oportunitats et pot oferir, des de l'Àrea de Joventut et podem orientar i assessorar.

 

Per a més informació:

Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà-Oficina Jove de l'Alt Empordà, c. Anicet de Pagès, 2, Figueres 972673728 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

A Internet:

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/participacio_i_solidaritat/erasmus/
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_es.htm

 

- Servei Voluntari Europeu (SVE)

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà està acreditat com a entitat del Servei de Voluntariat Europeu en el marc del programa Erasmus +. El SVE és un programa de la Unió Europea que es desenvolupa en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport.

El SVE ofereix als joves l’oportunitat de contribuir en la tasca diària d’organitzacions que s’ocupen de la informació i les polítiques en l’àmbit de joventut, del desenvolupament personal i socioeducatiu dels joves, de la implicació civil, de l’assistència social, de la inclusió dels col·lectius desafavorits, del medi ambient, dels programes d’educació no formal, de la cooperació al desenvolupament, etc.

Hi poden participar joves d’edats compreses entre els 17 i 30 anys, amb residència legal en un país participant del programa o en un dels països socis.

Amb la seva participació, en el SVE els joves adquireixen una sèrie d'habilitats i coneixements de gran importància en el context personal i professional. Aquest procés és reconegut per la Comissió Europea amb un certificat que l'acredita: el Youthpass.

El programa subvenciona cada jove participant amb un màxim del 90% del cost total de les despeses (viatge, allotjament, manutenció, assegurança, curs de llengua i diners de butxaca).


Des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà assessorem els joves interessats, donem informació del programa, ajudem a trobar el projecte que pugui ser més adient i l'entitat d'acollida del país escollit . També duem a terme totes les gestions administratives necessàries.


Per a més informació:

 Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà-Oficina Jove de l'Alt Empordà, C. Anicet de Pagès, 2, Figueres 972673728 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / www.empordajove.cat

A Internet:

http://www.juventudenaccion.injuve.es/acciones/voluntariadoeuropeo/?__locale=es
http://europa.eu/youth/es
http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/voluntariat_a_l_estranger/

 

- Realització de projectes de mobilitat per a joves

 - Jornada de mobilitat internacional

El seu objectiu és donar a conèixer experiències de joves que ja han realitzat alguna estada en algun país.

 - Activitats de caràcter informatiu i de difusió com xerrades a instituts i espais joves de la comarca.

 - Projectes d'intercanvis internacionals

 - Iniciatives transfrontereres (Eurodistricte, Euroregió, Comunitat de Treball del Pirineu)

Lloc de prestació

c/ Nou 48
2a. Planta
17600 Figueres
Tel. 972677050
correu electrònic

Horari d'atenció:
De 9h a 14h.

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.
Més informació AMAGA EL MISSATGE