caenfrdees
BORRASSA.png

Carta de Serveis

El 17 d'agost de 2016, per decisió de la Comissió Europea es va aprovar la versió 2.2 del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

L'objectiu general del Programa és continuar i reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera a través de la cooperació. Per aconseguir-ho es centra en promoure i cofinançar projectes de cooperació al territori elegible realitzats per socis francesos, espanyols i andorrans. El Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) està finançat per la Unió Europea amb un pressupost total de 178 milions d'euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER sense assistència tècnica).

El 4 de novembre de 2016 el Comitè de Seguiment del POCTEFA va aprovar el text oficial de la segona convocatòria del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

El CONSORCI DELS VIES VERDES DE GIRONA, juntament amb els 4 socis Ajuntament de Figueres, Conseil Départemental Des Pyrénées-Orientales, Consell Comarcal de l’Alt Empordà i Communaute urbaine Perpinyà Mediterranee, va presentar amb data 31 de maig de 2017, a la segona convocatòria de projectes POCTEFA, el projecte "EFA156/16 BICITRANSCAT" Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers per la promoció de la mobilitat sostenible.

El Comitè de Programació del POCTEFA 2014-2020, celebrat el 8 de novembre de 2017 a Biarritz, ha aprovat la resolució de la segona convocatòria amb 62 projectes de cooperació transfronterera i 71 milions d'euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Entre ells, va aprovar el projecte EFA156/16 BICITRANSCAT.

El projecte BICITRANSCAT té com a objectiu el desenvolupament d'un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer estructurat al voltant de la ruta ciclista d'interès europeu EuroVelo 8 "La Ruta de la Mediterrània (Cadis-Atenes)". Aquest projecte compleix així amb les altes expectatives dels turistes itinerants, turistes amb residència fixa i població local, ja ressaltats pel projecte previ Enllaç.

BICITRANSCAT té com a objectiu unir les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d'un eix ciclable interconnectat a diferents maneres el transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible i permetent una variant costanera que suposa una alternativa a les carreteres sovint saturades els mesos estivals.

Per a això, es duran a terme tres grans àrees de treball:

- Construir un nou tram de la ruta EuroVelo 8 i millorar-lo mitjançant el desenvolupament d'una xarxa de vies verdes que constitueixen rutes alimentadores d'aquesta última, sobretot des de l'estació de TGV i AVE a Perpinyà i Figueres, millorant l'oferta de transport transfronterer sostenible existent.

- Desenvolupar nous serveis de mobilitat sostenible i facilitar la cooperació transfronterera multimodal (modes d'accés, informació, desenvolupament d'aplicacions).

- Estudiar el comportament dels usuaris en aquests eixos de transport sostenibles transfrontereres i mesurar l'impacte econòmic de les millores en l'oferta de transport a tot el territori.

 

Per aconseguir-ho té un pressupost de 4.689.269,25 d'euros cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (BICITRANSCAT.pdf)Projecte BICITRANSCAT[ ]164 kB
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

 

Els serveis que ofereix l’àrea de turisme del Consell Comarcal al territori són:

La planificació estratègica del turisme a l’Alt Empordà.

La dinamització turística de la comarca a través de l’Associació Alt Empordà Turisme.

L’ inventari i diagnosi local dels recursos turístics dels municipis de cada comarca. Anàlisi dels atractius existents i del potencial turístic i posar-los en valor per a la creació de nous productes.

El pla de sinergies entre municipis per a la millora de les seves estratègies de promoció en els esdeveniments i fires locals amb interès turístic, així com la planificació de noves rutes de senderisme, cicloturisme, temàtica cultural o monogràfica i la seva senyalització turística corresponent: Itinerànnia, rutes en cotxe pels municipis de l’Alt Empordà, difusió i participació a fires locals.

La reconversió de recursos a productes turístics per dinamitzar les economies locals i poder diversificar i dotar de qualitat el portafoli de productes de comarques gironines, un exemple clar és Itinerànnia.

La informació, l’assessorament i la difusió de l’oferta turística comarcal en fires i accions de turisme i als diferents canals de distribució i intermediació.

La millora del capital humà dels municipis, a partir de la formació dels seus agents turístics públics (ajuntaments i consorcis) i privats (hotels, turisme rural, càmpings, empreses de turisme actiu, restaurants, museus, productors, artesans...) com interlocutors directes i impulsors i/o com a coordinadors d’altres entitats externes : jornades de treball, presentacions de projectes i programes d’incentius, qualitat, jornades de descoberta del territori, taules tècniques de treball, jornades de sensibilització, formació específica factors. Per tant, la comunicació permanent amb el sector.

La planificació, la coordinació, l’edició i la distribució de material turístic per a fires i accions promocionals, tant les que anem aixoplugats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, com les que anem com entitat pròpia.

El foment de la comunicació digital amb la creació i el manteniment de les webs turístiques en 4 idiomes, pantalles tàctils a les oficines de turisme i parcs naturals, accions 2.0 i altres actuacions de noves tecnologies de la informació.

L’atenció personalitzada als municipis en procés continu (telèfon, correu electrònic, visites...) per facilitar a l’ajuntament i als seu habitantsl’assessorament tècnic necessari en matèria turística.

L’atenció personalitzada a responsables d’empreses turístiques i altres agents econòmics i socials vinculants en procés continu (telèfon, correu electrònic, visites...) per a qualsevol aspecte vinculat amb temes de turisme, com ara normatives oficials, lleis, subvencions, anàlisi de viabilitat de projectes turístics, plans d’empresa, edició material i accions comunicació.

La coordinació de programes d’incentius i subvencions que puguin beneficiar l’impuls turístic de les comarques.

La coordinació de projectes de comarques gironines, sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, així com la representació en el seu Consell d’Administració per part dels consellers comarcals de Turisme.

La cooperació entre els 8 Consells comarcals per establir ponts de diàleg que facilitin la qualitat del conjunt de comarques gironines en matèria turística. Reunions bimensuals de les persones coordinadors de les àrees de Turisme.

La participació activa i coordinació dels projectes entre comarques gironines i Catalunya, dins el marc de la Direcció General de Turisme,Turisme de Catalunya, els clubs de Turisme i per conseqüència l’ Agència Catalana del Turisme.

La interlocució i l’acompanyament dels mitjans de comunicació específics, amb una funció de gabinet de relacions públiques i protocol amb institucions, entitats i altri, per dotar notorietat i posicionament a les comarques.

La coordinació i execució d’enquestes i estudis de màrqueting sobre els clients i altres dades dels nostres visitants per analitzar les preferències i les tendències, amb la disposició de dades que ens siguin útils per a la creació de nous projectes turístics a la comarca.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ràtio: 3 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles inactivesEstrelles inactives
Lloc de prestació

c/ Nou 48
2a. Planta
17600 Figueres
Tel. 972677050
correu electrònic

Horari d'atenció:
De 9h a 14h.

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.