caenfrdees
MOLLET.png

Carta de Serveis

ÀREA: GÈNERE I PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA
CURS AL QUAL VA DESTINAT: 1r i 2n ESO
TIPUS D' ACTIVITAT: TALLER
OBJECTIUS : Observar els estereotips que ens acompanyen a l'hora de plantejar un relat protagonitzat per un noi o una noia. Prendre consciència de les idees pre-concebudes i prejudicis que tenim. Desenvolupar la capacitat de l'alumnat d'elaborar relats imaginatius que trenquin els tòpis arrelats a nivell social.
DESCRIPCIÓ DE L' ACTIVITAT: Els mitjans de comunicació, la literatura, el cinema... ens transmeten sovint i sense que ens n'adonem, un seguit de valors i formes de vida associats al gènere del personatge que hi apareix. Elles acostumen a ser somiadores i a tenir aspiracions a les que solen acabar renunciant quan troben l'amor. Ells, acostumen a presentar-se com personatges immadurs i despreocupats que aprenen de l'amor d'elles. A les dones les mou el desig de la maternitat i la necessitat de seguretat , als homes, les ganes d'aventura i la por al compromís. Però podem imaginar la vida dels personatges més enllà de les expectatives associades als rols de gènere? 
Es divideix l'alumnat amb dos grups, de nois i noies barrejats. Es planteja a cada grup la història del naixement d'un dels dos personatges, en Joan i la Paula, que tenen el mateix orígen social, el mateix tipus de família i han nascut en el mateix moment històric. Cada grup haurà de construir el relat de vida de cada un d'aquests personatges i després es posaran les històries en comú per tal de veure, com a partir d'una mateixa situació, els personatges han fet trajectòries diferents, condicionades per el seu gènere. S'analitzarà què ha portat a plantejar les vides del Joan i la Paula d'una o altra manera.
DURACIÓ: 1:30 hores.
CONTACTE: Igualtat creativa ( Cristina vila) 607062831
ORGANItZA: Igualtat Creativa
OBSERVACIONS: Les activitats estan pensades per grup aula, no més de 25-30 alumnes per grup.
COST: 75 €+ 0.35 €/Km de desplaçament
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.