CADAQUES.png

Carta de Serveis

Façana Arxiu ComarcalL’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha estat escollit per col·laborar amb el Centre de Visió per Computador (CVC) de la Generalitat de Catalunya per a la captura i lectura automàtica i massiva de dades (textuals, imatges, sons i altres) manuscrites i mecanoscrites per ordinador. Un conveni signat entre el Departament de Cultura i el CVC estableix la col·laboració de les dues institucions per a la promoció de projectes de recuperació, conservació i accés de fons documentals dipositats als arxius catalans perquè es puguin capturar mitjançant la visió per computador.

A partir de la signatura d’aquest acord, es treballarà en la captura massiva i automàtica de dades de documents fotogràfics i audiovisuals relacionats amb dos àmbits temàtics, els esports i les festes populars. Des de l’ACAE s’ha expressat la satisfacció per haver estat escollits com un dels arxius participants en aquest iniciativa i ja avancen que s’està treballant en el lliurament de tots els materials requerits.

Aquesta col·laboració també permetrà la participació en el projecte Timemachine, que implica a diferents països de la Unió Europea i que té un impacte i dimensió molt rellevant de difusió, tant des del punt de vista de la tecnologia i la innovació associada com per la difusió dels fons documentals dels arxius catalans.

El Departament de Cultura i el CVC, centre de recerca fundat l’any 1995 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, van col·laborar per primera vegada, i de forma pionera a Europa, entre els anys 2005 i 2009, en el tractament i difusió del fons del Govern Civil de Girona, anomenat “Expedients de Frontera”, dipositat a l’Arxiu Històric de Girona. Aquest fons conserva un conjunt important de documentació sobre el pas de la frontera, legal o clandestí, segons els informes i oficis elaborats pels serveis de la policia franquista a partir de 1941. En aquesta tasca també hi va col·laborar l’ACAE.

16 de gener de 2019

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.