CABANES.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acollit, aquest dijous 11 de juliol, el ple de constitució de la nova corporació comarcal. Fruit dels darrers comicis municipals el plenari estarà format per 33 consellers: 14 de JUNTS, 11 d’ERC, 5 de la Candidatura de Progrés, 1 de C’s i 1 d’AMUNT

Els 32 membres assistents -doncs hi havia l’absència del representant d’AMUNT- han promès o jurat al càrrec per prendre possessió com a consellers. Han presentat candidatura tots els grups excepte la Candidatura de Progrés (denominació dels socialistes) que han votat la candidata de Junts Sònia Martínez, tal com han detallat a l’explicació de vot.

Martínez ha obtingut 20 vots; Salvi Güell (ERC), 11 i Serafín Pérez (C’s), un vot. D’aquesta manera, el pacte de govern amb CP ha garantit la continuïtat de JUNTS al capdavant de l’ens comarcal.

En el torn d’explicació de vot el portaveu de Junts, Josep Maria Bernils ha valorat positivament el pacte que des del 2003 han mantingut (amb una intermitència de quatre anys entremig) amb el grup socialista. Aquest balanç positiu ha provocat que reeditessin aquest «pacte de gestió». Tot i el l’entesa, el portaveu ha emplaçat a tots els consellers a treballar per la comarca: «Volem comptar amb tothom, i per això compartirem la feina amb tots ells [...] a través de les comissions informatives i dels plens, com és preceptiu, però també en totes aquelles reunions de treball i trobades que calguin».

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Etna Estrems, ha criticat el pacte assegurant que ha quedat «obsolet i antic», i que «no convé a la comarca». Estrems ha al·ludit als resultats dels comicis del mes de maig, que els ha fet consellers, emfatitzant que ambdues forces sobiranistes sumen el 57% dels electors.

El representat socialista Pere Moradell ha defensat el pacte i ha defensat que l’Alt Empordà requereix d’un govern comarcal «fort i cohesionat». Ha precisat que han sabut superar moments difícils amb «tolerància i sentit de país» lloant el tracte dels expresidents Ferran Roquer i Montse Mindan.

El portaveu de Ciutadans Serafín Pérez ha expressat la voluntat de fer del consell «la veu de toys els municipis i treballar de valent per aconseguir una comarca on es pugui viure tranquil amb les nostres famílies, lluny d’enfrontaments».

Discurs d’investidura

La nova presidenta del Consell Comarcal Sònia Martínez ha fet tot un seguit d’agraïments entre el que ha destacat el de l’exalcalde de la Jonquera, i durant vuit anys president del Consell, Jordi Cabezas. S’ha referit a ell com a mentor polític, destacant el seu tarannà «proper, obert i implicat» trets que Martínez ha dit que vol que siguin característics del nou mandat.

També ha defensat la institució com a una eina referent de tota la comarca que es preocupa per tot allò que afecta les persones i els municipis: «tot allò que afecta l’Alt Empordà, afecta el Consell Comarcal, sigui o no de la nostra competència».

Martínez ha destacat quatre eixos que hauran de vestir les accions de govern durant aquest mandat. El primer dels eixos ha posat el focus en l’atenció a les persones destacant que s’haurà de tenir cura d’aquells en situacions més desafavorides per tal de millorar la seva qualitat de vida. Els serveis socials s’hauran d’adaptar a la nova realitat social «que va canviant any rere any: «penso tant en persones grans, com amb gent que té incapacitats, o amb els nouvinguts que no troben els suports necessaris de cara a la seva plena integració a la nostra societat».

Un altre eix ha versat en la promoció i generació d’activitat econòmica. La cap del consell ha fet èmfasi en totes les polítiques de foment del turisme cultural que s’han impulsat fins ara i que s’hauran de potenciar a partir d’ara. També ha mostrat la voluntat d’incrementar i millorar els serveis que es presten a la ciutadania així com atendre les necessitats formatives dels joves.

Sònia Martínez ha fet una llista de propòsits com consolidar l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, la implantació del servei d’assistència tècnica als municipis, l’impuls d’un pla d’ajudes a les entitats culturals de la comarca, l’avenç en tot allò que fa referència a la gestió de residus i l’execució del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia. La cirereta de la llista de propòsits ha estat el nou edifici del Consell: «Aquest mandat sí, el Consell pugui ampliar les seves dependències amb l’adquisició i habilitació d’un nou edifici que aplegui serveis que actualment estan dispersos per la ciutat».

La presidenta ha fet especial menció als tècnics i treballadors de la institució que posen «l’ànima, la imatge, la força i l’energia del consell». També va reiterar la seva disposició amb tots els Ajuntaments de la comarca.

A la part final del discurs, la presidenta Sònia Martínez va tenir un record especial per l’expresident Xavier Sanllehí: «Li havia sentit dir si els consells comarcals no existissin, els hauríem d’inventar. Ho assumeixo plenament. Són una eina necessària, imprescindible, de reequilibri territorial, amb possibilitats i amb potencialitats».

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.