AGULLANA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Proteccio civilEl Departament d'Interior, amb el suport del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, organitza una formació per a alcaldes i regidors on ensenyaran el funcionament dels dispositius de la Xarxa RESCAT. La sessió durarà una hora i tindrà lloc el proper 29 de juliol a les 11.30 a la seu del consell comarcal al Carrer Nou, 48 de Figueres.

Conèixer el funcionament d'aquests dispositius és important perquè, si mai es dona una situació d'emergència, els responsables municipals s'han de poder posar en contacte amb el CECAT (centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya). Els alcaldes dels municipis de la comarca sense policia local tenen una emissora comunica directament amb el CECAT, amb el Consell Comarcal i entre municipis.

La sessió s'ha programat, tot i que no exclusivament, per als nous alcaldes i regidors. S'explicarà en quins moments és susceptible rebre una comunicació del CECAT o quan adreçar-se a ells. També donaran consells d'ús, ja que s'empra un llenguatge específic.

La convocatòria remarca que la formació «és fonamental» perquè tenen una «funció molt rellevant en situacions d'emergència als municipis».

Aquells responsables municipals que estiguin interessats en la formació hauran de portar les emissores portàtils amb la bateria carregada, i confirmar assistència al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Xarxa Rescat
La xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat, que aplega els cossos de seguretat i els gestors d'infraestructures de Catalunya. El propòsit de la xarxa Rescat és servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.

La xarxa dona cobertura al 97% del territori i al 99% de la població pel que fa a emissora de vehicle, i al 90% del territori i al 97% de la població pel que fa a emissora portàtil, amb un total de 255 estacions base (TBS) desplegades arreu amb l'objectiu de cobrir els requeriments de seguretat i capacitat de resposta en situacions d'emergència, tant en zones urbanes com en rurals.

En situacions d'emergència, resulta més robusta i fiable que la telefonia mòbil, perquè no se satura per trucades de telèfons mòbils; disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric, i és possible tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.