caenfrdees
MOLLET.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà reprèn, aquest mes de setembre, el Punt d’Informació Energètica itinerant a un total d’onze municipis (Avinyonet de Puigventós, Capmany, el Far Empordà, Garrigàs, Navata, Pont de Molins, Palau-saverdera, Palau Santa Eulàlia, Peralada, Terrades i Vila-sacra). Es tracta d’una iniciativa de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima que posa a disposició de cadascuna d’aquestes poblacions d’un tècnic per informar i assessorar sobre la facturació, augment i disminució dels consums en els habitatges de forma gratuïta.

Des del Punt d’Informació Energètica es plantegen objectius com fomentar l'aplicació de bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania o crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius, sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones, de l'actual model energètic. Amb aquest projecte també es poden detectar casos de pobresa energètica de famílies que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua o gas i informar-ne als tècnics de serveis socials.

El conseller de Medi Ambient, Josep Maria Cervera, fa un balanç positiu de la tasca que desenvolupen els punts d’informació energètica: «Amb aquest servei creem consciència a la ciutadania alhora que els ajudem a estalviar». Es mostra satisfet alhora que encoratja que «molta més gent visiti els punts d’informació».

Tot i que el punt itineri entre onze municipis, està obert a tothom i s’ha habilitat el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per facilitar el contacte de la ciutadania amb el punt . Al web https://energia.mediambient-altemporda.org/punt-ie publiquen tots els punts previstos que es concentren a la darrera setmana de setembre (del dilluns 23 al dissabte 28).

Una de les novetats de la represa d’aquesta campanya, després del descans estival, és l’entrega d’una bombeta LED a tots aquells que utilitzin el servei. Aquest gest pretén que els usuaris comprovin de primera mà el funcionament d’aquest tipus de bombetes i es plantegin, a futur, fer un canvi de tecnologia de lluminària.

 

Les xifres

Aquest servei es va posar en marxa l’octubre del 2018 i en tot aquest temps s’han realitzat 113 visites amb l’objectiu de reduir el consum energètic i fer-lo sostenible. També han atès 17 consultes de persones interessades en l’energia fotovoltaica i 10 en mesures concretes d’estalvi i eficiència. El tècnic del punt també ha aconsellat qüestions que feien referència a l’energia solar tèrmica, la biomassa i a la provisió d’energia d’un vehicle elèctric.

A les consultes, a petició de l’interessat, el tècnic repassa les factures i exposa tot un seguit de mesures tan diverses com canviar el tipus d’enllumenat, la tarifa o l’activació de la discriminació horària.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús.