ORDIS.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

A mitjans del mes de desembre finalitzaran les obres de connexió del carrer Hospital amb la Torre Carlina del municipi de Maçanet de Cabrenys que s’inclouen en l’Operació de Conservació, Foment i Desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà, en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, promogudes des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb convenis amb els ajuntaments implicats.

Les inversions del FEDER a la comarca de l’Alt Empordà van començar amb les obres de naturalització de la muralla ponent de la Ciutadella de Roses i les millores d’accés a l’entorn del Monestir de Sant Miquel de Fluvià. Aquestes obres formen part de les deu actuacions integrades dins del programa que executa i lidera el Consell Comarcal des de fa gairebé un any, amb un total d’inversió de 1.827.025,92€.

L’execució de les obres de Maçanet de Cabrenys tenen com a objectiu potenciar, posar en valor i facilitar l’accés de vianants als vestigis de la Torre Carlina. Aquestes obres volen revaloritzar aquest monument arquitectònic construït majoritàriament durant el segle XVIII, a la vegada que es milloren les condicions del nucli antic del que fou una vila fortificada. Una actuació que se suma a les actuacions de dinamització turística impulsades pel govern de l’Alcaldessa Mercè Bosch.

 

• Sant Pere Pescador també ha iniciat les obres aquest mes de novembre.

L’Ajuntament de Sant Pere Pescador s’ha sumat a aquest Projecte de cofinançament, i ja s’han iniciat les obres necessàries per reurbanitzar ambdós trams del carrer del Mar, entre el carrer Duc i el carrer de les Escoles. Aquesta zona forma part de la zona comercial, que és d'interès turístic i de connexió amb l’entorn del riu Fluvià. Les obres representen la materialització del projecte de regeneració urbana iniciat per Agustí Badosa, alcalde del municipi i Conseller de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, i està previst que es finalitzin el proper mes d’abril.

El Projecte de conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà és va resoldre favorablement des del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el programa FEDER el mes de febrer del 2017. Per a la gestió i execució de les actuacions previstes s'ha signat un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i els ajuntaments de Colera, Maçanet de Cabrenys, Navata, Portbou, Sant Miquel de Fluvià, Roses, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilafant.

Les obres s’executaran al llarg d’aquest any i del 2020 amb l’objectiu de posar en valor la diversitat de recursos turístics que ofereix l’Alt Empordà i, amb les millores, afavorir l’experiència turística en el destí.

Al mateix temps, amb el desenvolupament del Pla inclòs en el PO FEDER Catalunya 2014-2020 es treballa de forma coordinada amb tots els gestors públics oferint un àmbit de col·laboració per a les iniciatives turístiques de la comarca, juntament amb altres operacions de finançament Europeu, com el Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) o bé el POCTEFA per al desenvolupament de BiciTransCat.

 

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.