CABANES.png

Carta de Serveis

Ja s’han publicat les bases de la convocatòria d’ajuts Leader per aquesta anualitat. El Consell Comarcal de l’Alt Empordà acull una de les dues seus de l’ADRINOC, que dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader per crear, millorar i/o ampliar els seus negocis ubicats en qualsevol dels 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès adherits a l’entitat.

Figueres ja ha acollit una sessió informativa sobre els ajuts i encara en resta una altra tindrà lloc el dimecres 11 de desembre a les 10 hores a la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa (Av. Onze de setembre, 22 d’Olot).

Enguany hi ha una dotació prevista per a les empreses o persones emprenedores de l’àmbit territorial d’ADRINOC de 668.642 euros que fomentaran una inversió aproximada d’uns 2MEUR en el territori.

A l’Alt Empordà hi ha un total de 39 municipis que poden acollir projectes susceptibles de demanar un ajut Leader, mentre que a la Garrotxa n’hi ha 21, Osona 6, la Selva 5, Gironès 3 i Pla de l’Estany 1. Es tracta d’uns ajuts destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques en els municipis. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER, que es promouen i gestionen a través de Grups d’Acció Local, com és el cas de l’Associació ADRINOC.

Projectes subvencionables
Es poden acollir a la convocatòria tant projectes de caràcter privat com públic. Pel que fa a la línia d’ajuts per privats es contemplen accions subvencionables com la creació, ampliació o millora d’empreses no agroalimentàries, en el cas de les empreses agroalimentàries el projecte ha de ser inferior als 250.000 euros.

Es fomenten projectes d’inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productes de l’àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin el canvi climàtic d’acord amb els objectius estratègics, recollits en l’Estratègia de Desenvolupament Local d’ADRINOC 2014-2020, elaborada el 2015 mitjançant un procés obert, participatiu i consensuat amb la ciutadania, les organitzacions i les entitats del territori.

El percentatge màxim de l’ajut anirà entre un 25% i un 40% de la inversió amb un topall de 100.000 euros per projecte i un màxim de 200.000 euros d’inversió subvencionada en tres anys.

L’ADRINOC ha definit un sistema de priorització i uns criteris de valoració que permeten establir un sistema per tal d’adjudicar un percentatge d’ajut a cada projecte. Tot i que hi ha dues línies d’ajuts per a públics i privats, es prioritzaran els projectes dels privats alhora que es valora més positivament les inversions de microempreses o petites empreses per davant de corporacions mitjanes.

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.