AVINYONET.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha engegat un operatiu de coordinació amb tots els Ajuntaments per tal de fer arribar targetes moneder a tots els alumnes que siguin beneficiaris d’una beca menjador. S’han distribuït un total de 3.062 targetes que ara els consistoris faran arribar als tutors dels infants. Les famílies beneficiàries han rebut un missatge de text al telèfon informant d’aquesta situació i a partir d’aquest dilluns els ajuntaments s’hi posaran en contacte per fer-los arribar la targeta (que no estarà activa fins llavors).

Aquesta mesura és fruit del treball dels Departaments d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies per donar compliment a allò que s’estableix a l’article 8 del Real Decreto-ley 7/2020, de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic del COVID-19.

L’objectiu del sistema de targetes moneder a què s’ha fet referència és garantir als menors amb necessitats socioeconòmiques, beneficiaris d’ajuts de menjador en els nivells educatius de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, la continuïtat d’aquests ajuts durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel SASRS-CoV-2.

Entrega de la targeta
El Consell Comarcal ha distribuït les targetes als Ajuntaments i aquests les faran arribar als usuaris amb els mitjans que considerin oportuns. En alguns casos l’entrega es farà a domicili, en d’altres es concertarà un dia i hora de recollida.

Al moment de recollir la targeta és imprescindible mantenir les mesures d’higiene adequades que es troben descrites a http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/
En el cas que hi hagi cua s’haurà de mantenir la distància recomanada i en el tracte amb el lliurador de la targeta.

Imports de càrrega de la targeta
D’entrada la targeta moneder estarà carregada amb els àpats corresponents al servei de menjador dels dies que, inicialment, resten tancats els centres educatius. La càrrega està feta a raó de 4€/dia/infant per als beneficiaris, corresponents a un àpat per cada dia lectiu que romanguin tancats els centres educatius.

Hi ha la possibilitat de recarregar més diners en cas que les mesures de tancament de les escoles i dels centres oberts es perllonguessin més enllà del període actualment estipulat. Aquesta recàrrega es farà automàticament. Per tant, els usuaris no han de llençar ni inutilitzar la targeta quan s'hagi fet servir.

Les targetes es poden fe servir en qualsevol establiment tot i que només s’haurien d’utilitzar per comprar aliments. No hi ha un import màxim temporal de despesa, més enllà del saldo màxim amb què han estat carregades.

No cal operativa prèvia per activar l’ús de la targeta, que serà funcional a partir d’aquest dilluns, un cop lliurada es pot fer ús directament.

 

 

Preguntes freqüents sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador
Situació d’emergència COVID-19

 

Ja tinc la targeta. L’he d’activar?
No, la targeta ja ve activada i preparada per ser utilitzada.

Amb quin saldo ve carregada la targeta?
Les targetes vénen carregades amb un saldo inicial de 40€. En cas d’allargar-se el tancament dels centres, se us recarregarà automàticament a raó de 4€ per dia de tancament dels centres.

Quin import puc pagar amb la targeta?
L’import que tingueu disponible a cada moment, si es fa una compra superior donarà un error al datàfon.

Com puc saber el saldo que tinc disponible a la targeta?
Pots consultar el saldo i moviments de manera gratuïta a qualsevol caixer de CaixaBank i mitjançant la web www.moneytopay.com > Altres gestions de la meva targeta > Consulta de saldo i moviments.

Si l’import de la compra és superior al saldo disponible, què puc fer?
Demana a l’establiment que et fraccioni la compra en 2 pagaments, un del saldo disponible que podràs pagar amb aquesta targeta i la resta la pots pagar amb metàl·lic o amb una altra targeta.

El datàfon m’ha demanat un PIN i no en tinc cap. Què he de fer?
Prem directament la tecla verda del datàfon i el pagament es validarà.

On puc utilitzar aquesta targeta?
L’ús de les targetes és exclusivament per a compres en qualsevol establiment d’alimentació amb terminal TPV.

El datàfon em mostra un error: Codi Error 104. Què vol dir?
És un error de classificació de comerç, vol dir que no és un comerç d’alimentació i per tant no es pot procedir amb la compra.

Puc treure els diners del saldo a un caixer?
No, l’ús de les targetes és exclusivament per compres de productes bàsics a qualsevol establiment d’alimentació.

Fins quan puc utilitzar la targeta?
Les targetes tenen un període de caducitat d’un any, per tant, pots gastar el saldo durant tot aquest període.

Quan es faci la recàrrega, el saldo ha de ser 0?
No, el saldo és acumulable a les properes recàrregues que es facin.

He exhaurit el saldo de la targeta. La puc llençar?
No, es recarregarà automàticament quan es perllongui l’estat d’alarma. Us enviarem un SMS des del Consell avisant-vos de la nova recàrrega.

Tinc una incidència durant el pagament que no apareix a aquesta llista, què puc fer?
Truca a l’Atenció al Client de CaixaBank al 900 404 090. Quan et demani el DNI facilita el codi que apareix davant de la targeta i que comença per DE

M’és impossible contactar amb CaixaBank. Què puc fer?
Ells són qui més et poden ajudar amb solucionar les incidències. Però si no t’és possible, intentarem buscar una solució. Facilita’ns la següent informació: codi de la targeta, hora de l’operació i poble on s’ha produït la incidència; enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., a l’assumpte fes-hi constar: INCIDÈNCIA TARGETA BECA MENJADOR.

 

 

S'adjunta el document amb les instruccions de la targeta moneder

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.