DARNIUS.png

Carta de Serveis

Les àrees de Joventut, de Cultura i comunicació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà han pres iniciativa per celebrar amb tota la ciutadania aquesta Diada de Sant Jordi.

Joventut anima a celebrar la diada de Sant Jordi participant en el concurs de fotografia per Instagram amb l'etiqueta #FEMSantJordiACasa .

Enguany han readaptat les normes del concurs degut a la situació de confinament que estem vivint. Es tindrà en compte tant la qualitat fotogràfica com l’esforç la motivació o la creativitat per dissenyar una escena original sense sortir de casa.

El concurs està obert a tothom i per participar-hi tant sols cal penjar una foto al compte d’instagram, etiquetar l’Oficina Jove (@EmpordaJove) i utilitzar el hastag #FEMSantJordiACasa. Els guanyadors rebran un val (via correu electrònic) per a poder comprar a una llibreria.

 

L'àrea de comunicació publicarà a les xarxes socials tot un seguit de cites literàries que fan referència a l'Empordà i l'àrea de Cultura ha editat una edició especial de l'agenda d'activitats amb totes les propostes que han comunicat els ajuntaments de la comarca.

 

AGENDA D'ACTIVITATS PER SANT JORDI

 

TOTA LA SETMANA

PONTÓS
Confin'Art a Pontós: Sant Jordi de la confiança
- Del 20 al 26, animem a tots els veïns i veïnes de Pontós que ens facin arribar a través del nostre Facebook https://www.facebook.com/ajuntamentdepontos/ o per Whatsapp un poema, un text o bé una fotografia amb el llibre que els hi generi més confiança aquests dies de confinament.
Organitza l'Ajuntament de Pontós

 

FIGUERES i COMARCA
Sardanes per escoltar i aprendre
- Hem preparat un recull dels 18 compositors figuerencs, amb les biografies, fotografies, àudios i vídeos per conèixer més i millor la història de les sardanes.
Per accedir i gaudir-ne només cal entrar al blog

https://fomentsardanafigueres.blogspot.com/2020/04/sant-jordi-2020-covid-19.html
Organitza Foment Sardana Pep Ventura - Figueres

 

DILLUNS 20


L'ESCALA Biblioteca Víctor Català
Per Sant Jordi, la cultura no s'atura!
- Pots fer una recomanació, una manualitat o un vídeo, envia'ns la teva proposta i el dia de Sant Jordi la publicarem a les xarxes socials.

Si tries una recomanació. Envia'ns una fotografia amb la portada del llibre que t'agradi, el que tinguis a la tauleta, o que recomanaries per Sant Jordi (tu també hi has de sortir!).

Si tries una manualitat. Fes-nos arribar una fotografia de la teva rosa feta a mà amb el que vulguis, paper, cartró, plastilina, dibuixada... La imaginació al poder!

Si tries un vídeo. Grava un vídeo d'un minut i mig de durada, on ens llegeixis un fragment que més t'hagi agradat del teu llibre preferit.

Podeu enviar els vostres vídeos i imatges fins al 20 d'abril a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Envia la teva tria i el dia de Sant Jordi ho publicarem a les xarxes!

Organitza Biblioteca Víctor Català de l’Escala

 

DIMARTS 21


FIGUERES Biblioteca Fages de Climent
Guia de novetats literàries locals aparegudes entre el Sant Jordi 2019 i Sant Jordi 2020.
- Publicació a les xarxes socials de la biblioteca. Aquesta guia, que la biblioteca elabora cada any, recull totes les publicacions realitzades pels autors i autores locals.
Organitza Biblioteca Fages de Climent

 

LLERS
Sant Jordi Confinat de Llers
Avui enviar relats fins a les 22 h
En el marc de la campanya #joemquedoacasa, impulsem quatre concursos online (dibuix i pintura, relat, roses i banderes).
El concurs de relats, contes i històries ambientades a Llers. Extensió màx.de 4.200 caràcters (2 pàgines), s'ha d'enviar abans de dimarts 21 a les 22 hores a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pels relats hi haurà 4 categories per franges d'edat, infantil, juvenil, adult i sènior.
Organitza l'Ajuntament de Llers
ROSES - Biblioteca municipal
- Recomanacions lectores dels usuaris de la biblioteca municipal de Roses. Penjaran vídeos i fotografies de les recomanacions presentades per les persones usuàries de la biblioteca.
Organitza Biblioteca de Roses

 

SANT PERE PESCADOR -Biblioteca municipal
- Comparteix poesia. Recita una poesia o un fragment i grava't. Grava't en un vídeo de 15 segons on recites una poesia que t'agrada o una part d'un fragment de la novel·la que estàs llegint o d'aquell llibre que et va marcar...
Envia aquest vídeo a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per Whatsapp en el 667 100 758 abans del dia 22.
Premi lot de llibres de la llibreria Gemma de Sant Pere Pescador.
Organitza l'Ajuntament de Sant Pere Pescador

 

DIMECRES 22


FIGUERES - Biblioteca Fages de Climent
Revetlla literària de Sant Jordi virtual
- La biblioteca ha convidat a autores i autors locals a gravar un breu vídeo per donar a conèixer el seu llibre. La totalitat dels enregistraments formaran part d'una llista de reproducció al canal de Youtube de la biblioteca, que juntament amb els editores locals també contindrà els missatges de la Directora de la biblioteca, Nati Vilanova, del regidor de cultura Alfons Martínez i de l'Alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. Ho trobareu disponible a les xarxes socials de la biblioteca.
Organitza Biblioteca Fages de Climent

BÀSCARA

Concursos de relats, de curts i de dibuix i pintura

-el termini dels concursos acaba el 22 d'abril a les 24h. i les votacions el 23 d'abril a les 17h.

http://www.bascara.cat/promocio-variable/sant-jordi-2020-a-bascara-estem-confinats/

Organitza: Ajuntament de Bàscara, Calabuig i Orriols

CASTELLÓ D'EMPÚRIES
Biblioteca Ramon Bordas
- A les 17 h, lectura de M. Mercè Cuartiella d'alguns fragments del seu darrer llibre: La Font i els dies. Es podrà visualitzar a través de les xarxes socials.
Organitza Biblioteca Ramon Bordas i Estragués

 

LLERS
Sant Jordi Confinat de Llers
En el marc de la campanya #joemquedoacasa, impulsem quatre concursos online (dibuix i pintura, relat, roses i banderes). Les creacions amb més likes a les xarxes socials seran les guanyadores, i seran premiades amb un llibre de la plataforma llibreriesobertes,cat. Seguiu el concurs al Facebook i l'Instagram de l'Ajuntament.
Organitza l'Ajuntament de Llers

 

ROSES - Biblioteca municipal
- Recomanacions lectores dels usuaris de la biblioteca municipal de Roses. Penjaran vídeos i fotografies de les recomanacions presentades per les persones usuàries de la biblioteca.
Organitza Biblioteca de Roses

 

DIJOUS 23 (SANT JORDI)


FIGUERES - Òmnium Alt Empordà
Estenem poesia
- Grava't recitant el poema en català que més t'agradi . Penja el vídeo a les històries del teu Instagram amb el hashtag #EstenemPoesiaAE i etiquetant el nostre perfil @omniumaltemp
- Escriu i penja el poema en català que més t'agradi en un estenador i fotografia-ho. Penja la foto a les històries del teu Instagram amb el hashtag #EstenemPoesiaAE i etiquetant el nostre perfil @omniumaltemp

Entre tots els qui hi participeu sortejarem un lot de productes de l'entitat.
Organitza Òmnium Alt Empordà

 

CASTELLÓ D'EMPÚRIES
Sant Jordi des de casa!
Participa penjant una foto o vídeo amb el hashtag #santjordicastelloempuriabrava i ensenya'ns com vius la diada!

- A les 18 h, teatre Ens ha caigut la sogra, de Lluís Coquard, amb Tequatre.
- A les 21 h, teatre Diner (molt) negre, de Ray Cooney, amb el Grup de Teatre Esplais.

Biblioteca Ramon Bordas i Estragués
Per Sant Jordi, els nostres usuaris comparteixen lectures amb nosaltres
- A les 11 h, compartirem els vídeos que ens hagin fet arribar els nostres usuaris a les nostres xarxes socials: Facebook, Instagram, etc.

Lectura dramatitzada
Un viatge per donar veu a l'obra de dos grans escriptors catalans en la commemoració oficial dels 50 anys de la mort del poeta Josep Carner i dels 100 anys del naixement de l'escriptor Joan Perucho i Gutiérrez.

- A les 12 h, lectura de textos de Joan Perucho amb Tequatre.

- A les 16 h, lectura de textos de Josep Carner amb el Grup de Teatre Esplais.

“Sant Jordi i altres llegendes populars catalanes” amb Joan de Boer.
- A les 17 h, l'hora del conte virtual. Arriba Sant Jordi a la biblioteca disposat a matar el drac! Però aquesta vegada no serà ell qui el mati...
Aquest conte es podrà veure a través de les xarxes nostres socials. Edat recomanada de 4 a 10 anys.
Es visualitzarà a través de les xarxes socials de la biblioteca.

 

Ecomuseu Farinera
Tutorial com fer una rosa des de casa
- A les 10 h, tutorial del taller creatiu per aprendre a fer roses de paper des de casa. Trobareu el tutorial a les xarxes socials de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries #santjordicastelloempuriabrava
Organitzen l'Ecomuseu Farinera i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

 

LA JONQUERA

Els contes de l'Anna Roca
- Quatre sessions de contes en format digital (11 h, 12 h, 17 h i 18 h) al Facebook de l'Ajuntament de la Jonquera
11 h -El conte el drac
12 h -El conte de la princesa
17 h - El conte de la llegenda de Sant Jordi
18 h - La Mariona té por
ORGANITZA: Ajuntament de la Jonquera

L'ESCALA - Biblioteca Víctor Català
Per Sant Jordi, la cultura no s'atura!
- Publicació de les recomanacions, manualitats i vídeos rebuts per les persones usuàries de la biblioteca.
Organitza Biblioteca Víctor Català de l’Escala

 

LLERS
Sant Jordi Confinat de Llers
En el marc de la campanya #joemquedoacasa, impulsem quatre concursos online (dibuix i pintura, relat, roses i banderes).
Les creacions amb més likes a les xarxes socials seran les guanyadores, i seran premiades amb un llibre de la plataforma llibreriesobertes,cat. Seguiu el concurs al Facebook i l'Instagram amb el hashtag #PintaDiadaLlers.
Pels dibuixos i pintures, i els relats hi haurà 4 categories per franges d'edat, infantil, juvenil, adult i sènior.
Organitza l'Ajuntament de Llers

 

MOLLET DE PERALADA
Als balcons de les cases penjarem tots una rosa, un llibre o algun treball realitzat en motiu de la diada.
Organitza l'Ajuntament de Mollet de Peralada

  

PALAU-SAVERDERA
Engalanament de balcons
Es tracta de decorar amb roba, paper, etc., els balcons, finestres o portes de les cases amb motius relacionats amb el dia del llibre i de la rosa.

- Del 23 fins al 26 Viu Sant Jordi
Convidem a l'alumnat d'infantil, primària i secundària que pengin al facebook de l'ajuntament “Balcó de l'Empordà” una expressió artística relacionada amb aquest dia, ja sigui un dibuix, un text, una fotografia o altres creacions.
Organitza l'Ajuntament de Palau-Saverdera

 

ROSES - Biblioteca municipal
- A les 12 h, l'hora del conte especial Sant Jordi. El trobareu penjat a les xarxes socials.

- Recomanacions lectores dels usuaris de la biblioteca municipal de Roses. Penjaran vídeos i fotografies de les recomanacions presentades per les persones usuàries de la biblioteca.
Organitza Biblioteca de Roses

SANT PERE PESCADOR
Decorem els balcons i les finestres
- Com que no podrem sortir als carrers, el 23 d'abril proposem omplir de roses tots els balcons i finestres del nostre poble. T'animem a celebrar Sant Jordi fent les teves pròpies roses de paper, amb materials reciclats, de roba, amb paper de diari... i penjant-les en el teu balcó o finestra.
Penja-ho a les xarxes, etiqueta a @aj_santperepescador o envia la foto al 667 100 758 (whatsapp) fins al 27 d'abril.
La fotografia més votada tindrà premi: un sopar per a dues persones.
Organitza l'Ajuntament de Sant Pere Pescador.

 

VILA-SACRA
- Plantada de rosers en punts verds del municipi.

- Realització d'una activitat online per a totes les famílies. A través de Facebook us proposem fer un poema o un dibuix per celebrar el Sant Jordi confinat. Entre tots els treballs rebuts es farà una publicació conjunta a la web de l'ajuntament.

Organitza l'Ajuntament de Vila-sacra.

  

DIVENDRES 24


SANT PERE PESCADOR
Encara hi ets a temps!
- Si vas decorar el teu balcó o finestra. Penja-ho a les xarxes, etiqueta a @aj_santperepescador o envia la foto al 667 100 758 (whatsapp) fins al 27 d'abril, encara ets a temps de compartir i mostrar el que vas fer a casa teva.

Organitza l'Ajuntament de Sant Pere Pescador

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.