CABANES.png

Carta de Serveis

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, en el marc del Programa Comarcal de Prevenció de les Conductes Addictives, va convocar una nova edició del Concurs de cartells del dia mundial sense tabac. La convocatòria es realitza al mes de març i el concurs el mes de maig, coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac.

Aquest any la pandèmia i el confinament ha minorat la participació però l’àrea de Benestar Social ha mantingut la convocatòria per seguir sensibilitzant els joves sobre els danys per a la salut que comporta el consum de tabac i per tal d'estimular la reflexió al voltant de la necessitat d’evitar la iniciació i el consum entre els adolescents i joves.

El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable a la nostra societat. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties coronàries, vasculars i respiratòries cròniques. A més, l’exposició passiva al fum ambiental del tabac incrementa el risc de càncer de pulmó en les persones no fumadores i d’altres malalties del sistema respiratori, sobretot en els infants.

Enguany no s’ha realitzat acte d’entrega de premis, tot i que ja s’ha comunicat la notícia als joves guanyadors. L’Alba Bonal Grau de tercer d’ESO de l’Institut de Vilafant és l’autora del cartell guanyador i ha estat premiada amb 100 euros en material artístic. Sofia Zaghaf Raissouni i l’Ona Ribas Vila de tercer d’ESO de l’Institut de Castelló d’Empúries han estat premiades amb un accèssit de 30 euros en material artístic. L’institut de Vilafant (com a l’institut de la guanyadora) també rebrà 300 euros per invertir en material artístic.

Els cartells guanyadors han quedat plasmats en un calendari escolar que s’entrega a tots els centres educatius de la comarca.

Des de l’any 2002, el Consell Comarcal promou aquest concurs comarcal de cartells, adreçat a tots els alumnes dels instituts de l’Alt Empordà, fent-se ressò dels diferents lemes que l’OMS proposa per promoure que les qüestions relatives al tabac es mantinguin en la consciència pública. Aquesta iniciativa es troba inclosa en el marc del programa de prevenció de les drogodependències de la nostra comarca.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.