FORTIA.png

Carta de Serveis

L'Equip d'Inclusió i Atenció a la Comunitat ha posat en marxa el programa Habiba Dones i Salut Comunitària a l'Alt Empordà. Un programa adreçat a facilitar espais de treball comunitari i eines per acompanyar i empoderar les dones migrades com a actius en salut a la nostra comarca.

Aquest programa és finançat per la Convocatòria Interculturalitat i Acció Social 2020 de la Fundació Bancària La Caixa i tindrà una durada d'un any. El programa és fruit dels resultats i necessitats detectades en salut de les dones migrades expressades en el marc del programa de Dones Referents Comunitàries de l'Alt Empordà portat a terme l'any 2019.

El programa Habiba es va iniciar el mes de desembre passat i ja ha posat en marxa un procés de treball comunitari amb professionals de la salut de l'ABS de l'Escala (municipi de Sant Pere Pescador) i un grup de 17 dones migrades de diferents orígens, amb la finalitat d'elaborar un diagnòstic sobre la salut i l'accés al sistema de salut de les dones migrades a la comarca.

L'Associació Amunt i Crits-Dones Referents Comunitàries de l'Alt Empordà participa activament en aquest programa, facilitant la dinamització de les sessions de treball amb els grups de dones i els professionals de salut.

D'altra banda, el programa Habiba permetrà crear una Xarxa Local d'Aprenentatge en Salut Comunitària Intercultural oberta als agents de salut de la comarca i comarques gironines, amb la finalitat de compartir els resultats del programa i generar nous projectes comunitaris en l'àmbit social i sanitari.

El programa preveu organitzar al llarg d’aquest any 2 seminaris oberts (en format webinar) que facilitaran l'intercanvi de coneixement i la creació d'un espai de treball innovador en aquest àmbit de la intervenció comunitària.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.