MOLLET.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha repartit 35 lectors de xips entre els ajuntaments que tenen delegat el servei de recollida d'animals domèstics perduts o abandonats. Aquest aparell permet identificar ràpidament els propietaris d'animals perduts a través de la informació incorporada als xips que porten els animals.

Aquesta iniciativa de l’àrea comarcal de Medi Ambient vol agilitzar el retorn dels gossos perduts accelerant el retrobament entre propietaris i animals, reduint angoixes i estrès a uns i altres i, a l'hora, evitar que els animals arribin a la protectora, fet que contribueix a reduir costos a ajuntaments i propietaris, millorant la qualitat de vida dels animals del centre, que disposen de més espai.

La consellera delegada de Medi Ambient Anna Palet diu que amb aquesta iniciativa «els ajuntaments de la comarca que s’hi han adherit faran un salt qualitatiu en la gestió dels animals perduts i, sobretot, millorant el benestar animal». També explica que perquè el lector de xips sigui útil és indispensable que els propietaris atenguin a l’obligació d’identificar els animals amb el microxip.

L’ens comarcal ha programat una formació a tots els ajuntaments perquè aprenguin a fer servir l'aparell. La mesura s'engloba en el pla del consell comarcal per fomentar uns serveis de protecció animal de qualitat i una formació continuada en la matèria.

És obligatori que gossos, gats i fures estiguin identificats mitjançant la implantació d’un microxip. El dispositiu és una petita càpsula de vidre d’aproximadament 11 mm de llarg que en el seu interior hi ha un transponedor amb un codi únic de 15 dígits.

Aquest identificador està enllaçat amb una base de dades que conté totes les referències necessàries per identificar l’animal. Així doncs, a banda del nom del propietari i els números de telèfon de contacte, la base de dades inclou el nom de la mascota, l’espècie, raça o data de naixement.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.