CADAQUES.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

El passat dijous 27 de maig, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va fer el primer pas per engegar el procés de revisió del Pla Sectorial del Desenvolupament Turístic per al període 2021-2027. En un webinar titulat «Nous Reptes pel Turisme a l’Alt Empordà» es van presentar les línies de treball del nou pla i l’anàlisi de l’anterior.

El primer pla d’aquestes característiques es redacta pel període 2014-2020 a partir de les necessitats detectades al Pla Estratègic en l’Àmbit del Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació a l’Alt Empordà. Per la revisió i adaptació del Pla Sectorial al nou període s’estan portant a terme un seguit d’actuacions que inclouen: la revisió del pla sectorial 2014-2020 i anàlisi dels resultats obtinguts; un procés participatiu que inclou les 21 entitats que integren el Comitè de Pilotatge del Turisme, (format pels principals municipis turístics, Empordà Turisme, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, el Consorci Salines Bassegoda i ADRINOC) i el sector privat mitjançant presentacions, enquestes i entrevistes en profunditat, així com la contractació de serveis externs tant per l’anàlisi de la situació turística actual com per les tendències que s’esperen i la identificació de programes de cooperació i la redacció final del Pla.

Pel que fa a la revisió del pla anterior, l’anàlisi dels resultats és molt positiu, amb un 94% de les accions executades, gairebé la meitat en més d’un cinquanta per cent d’assoliment. El pla d’acció del Consell Comarcal s’ha vist reforçat per les accions que s’han portat a terme des dels diferents ajuntaments i d’altres entitats turístiques tant de forma directa com en diversos projectes conjunts.

A partir d’aquest pla s’han generat catorze projectes, amb un pressupost total de 2.434.578,14 euros, dels que s’han concedit 1.901.487,41€ d’ajuts externs de diferents administracions (Europees, Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona principalment) i amb una participació de més de quaranta socis, d’entre aquests projectes destaquen:

- Projecte “EFA156/16 BICITRANSCAT: Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronters per la promoció de la mobilitat sostenible”
- Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial: Natura, Cultura i Intel·ligència en Xarxa
- Projecte: “Conservació, Foment i Desenvolupament del Patrimoni Natural i Cultural de l’Alt Empordà” FEDER 2014-2020 EIX 6

A més a més aquest Pla també ha servit per consolidar projectes anteriors amb una alta repercussió per al sector com la xarxa de senders d’Itinnerània, la marca Empordà o la marca de Garantia de Producte de l’Empordà.

El nou pla

Pel que fa a la redacció del nou pla, l’àrea de turisme posa molt d’èmfasi en la participació tant del sector privat com dels diferents agents i entitats turístiques de la comarca. Tant és així que, de moment, s’ha activat una enquesta que es podrà respondre fins al 8 de juny:

https://ssl.altemporda.cat/limesurvey/index.php/admin/survey/sa/rendersidemenulink/subaction/publication/surveyid/599999

Per finalitzar la sessió es varen presentar les propostes de línies estratègiques que regiran el nou període comunitari i es basaran en la sostenibilitat, la innovació, la seguretat i la digitalització del sector que s’imposen des dels estaments europeus i que regeixen des dels plans estratègics de l’Estat Espanyol, de l’Agència Catalana de Turisme o el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i en els que es basaran des de la consultora DECABA Turisme i Desenvolupament Local per redactar el Pla Sectorial de Desenvolupament Turístic de l’Alt Empordà 2021-2027.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.