DARNIUS.png

Carta de Serveis

L’Equip d’Inclusió i Atenció a la comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha impulsat el projecte “Diversitat intercultural, famílies i centres educatius” finançat per l’àrea d’ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i amb el suport de les àrees de benestar i joventut del mateix Ajuntament. Aquest projecte s’ha realitzat conjuntament amb l’Associació Amunt i Crits Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà qui ha dinamitzat un grup de nou dones d’origen migrat, mares d’alumnes de 4t de primària de l’escola Ruiz Amado.

La dinamització per part de l’associació Amunt i Crits ha facilitat generar un espai de confiança on aquestes dones han pogut expressar i compartir l’expertesa de vida gràcies a la sororitat, la proximitat, l’escola activa i l’empatia pel coneixement de la cultura d’origen. Aquesta experiència ha permès identificar nous espais d’oportunitat i possibles línies de treball futures en el si de la comunitat educativa però també en el municipi.

Tot i que la població diana del projecte han estat un grup de mares, s’ha comptat amb la participació de professionals de l’escola Ruiz Amado en la formació del grup i la detecció de necessitats prèvia a l’inici de les sessions. Així, es pretén encreuar els diferents punts de vista per generar coneixement i noves propostes que l’integrin.

La prova pilot d’aquest projecte s’ha realitzat de mitjans d’abril a principi de juny amb un total de 9 sessions. Durant els mesos d’estiu es donarà continuïtat al grup iniciat amb la incorporació de més dones que en volen formar part vinculant la línia de treball començada amb l’aprenentatge de la llengua vehicular. Tanmateix, es treballa per fer extensiu el projecte als altres centres educatius del municipi de cara al nou curs escolar perquè la intervenció es pugui dimensionar a abast municipal.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.