BASCARA.png

Carta de Serveis

BANNER COVID

Aquest cap de setmana, del 24 al 26 de setembre, s’ha celebrat la tercera edició de l’Alt Empòrdà Sea Walking. Un ampli programa que ha proposat tot un seguit de rutes guiades en entorns altempordanesos. Aquesta activitat vol donar a conèixer la importància de la xarxa Itinerànnia i ho ha aconseguit amb un total de 163 participants, superant la xifra d’anys anteriors (84 l’any 2019 i 92 el 2020), i duent a terme vuit activitats. Com en les edicions anteriors, aquesta programació ha estat el resultat de la col·laboració entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, la Xarxa de Camins Itinerànnia, l'Associació Empordà Turisme i els Ajuntaments que han acollit les rutes d’enguany. Aquesta actuació té el suport de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i té la voluntat d’aconseguir la desestacionalització de la temporada.

El festival fa propostes amb graus diversos d’exigència física per a persones que els agrada el senderisme i que permet descobrir espais de la costa, de la plana i de la muntanya de l’Empordà, de manera que es crea una oportunitat única per als practicants del senderisme de descobrir la comarca de la mà de guies professionals. La proposta senderista també vol donar a conèixer l’expertesa de les empreses de guiatge que operen a la comarca.

Gairebé totes les activitats van exhaurir places, tot i que dues de les rutes es van haver d’anul·lar per falta d’inscripcions. El festival de senderisme va començar el divendres amb una ruta circular de Peralada a Cabanes i ha acabat aquest diumenge fent senderisme pel terme municipal de Pedret i Marzà. Tot i que la majoria de participants (74 persones) és de la demarcació de Girona, els organitzadors valoren molt positivament l’acceptació que ha tingut de públic d’altres indrets (49 participants de Barcelona, 3 de Tarragona, 2 de Lleida i 2 de València, la resta no van especificar procedència) assolint l’objectiu abans esmentat.

Les xarxes socials han estat el reflex de com s’ha viscut aquesta edició de l’Alt Empordà Sea Walking. Els participants de les activitats podien participar en el concurs de fotos que organitzen els Festivals de Senderisme dels Pirineus sota l’etiqueta #FSP2021 i que estarà obert fins al 24 d'octubre, coincidint amb el darrer Festival de senderisme dels Pirineus.

L’Alt Empordà Sea Walking compta amb el suport del PECT Natura, cultura i intel·ligència en xarxa, que promou el Consell Comarcal i que està cofinançat en un 50% pel FEDER. Els Festivals de Senderisme dels Pirineus és una iniciativa coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.