CISTELLA.png

Carta de Serveis

Aquest dissabte 9 d’octubre, la consellera de justícia, Lourdes Ciuró, ha inaugurat l’exposició «Antoni Campañà. L’endemà de la Retirada: Portbou, 1939». Ciuró ha destacat la iniciativa que acostarà la mostra a diferents municipis de la comarca. En aquesta primera estada, es podrà veure a La Cate de Figueres fins al 30 de novembre. El conseller comarcal de cultura i memòria històrica, Josep Maria Bernils, ha destacat que l’excepcionalitat de les fotografies que componen aquesta exposició.

El Consell Comarcal hem promogut que l’exposició, estrenada al MUME, itineri a Figueres, Portbou, Peralada i Llançà, des d'ara i fins a començaments d'estiu del 2022. Entremig també farà estada a Camprodon.

Complementàriament es projectarà el documental «La capsa vermella» –codirigit pel comissari de l’exposició Arnau Gonzàlez-, el 16 d’octubre a les 19h, també a La Cate. L’exposició es podrà visitar cada dia de la setmana, de dilluns divendres (llevat dels festius), de 18 a 20 hores i abans i després dels diferents espectacles que se celebrin a l’interior de la sala principal de l’entitat durant tot aquest període.

El fotògraf Antoni Campañà (1906-1989) va retratar les petjades que va deixar l’exili republicà a la comarca, l’any 1930. L’exposició ensenya tot un seguit d’imatges que van ser descobertes l’any 2018 en unes caixes al garatge de fotògraf, a Sant Cugat del Vallès. Aquestes imatges les va fer Campanyà en un viatge a l’Empordà la primavera i estiu de 1939 i reflecteixen el paisatge que va quedar després de la batalla, ple de restes d’armament i vehicles desballestats per la derrota republicana. L’exposició està composta d’unes 70 fotografies, bona part d’elles inèdites. A cada municipi s’adapta a la cabuda de la sala, però en el cas de La Cate les que han quedat excloses es podran veure a través d’una pantalla.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.