ELPORT.png

Carta de Serveis

El Programa «Habiba, Dones i salut comunitària a l’Alt Empordà» va organitzar, el passat 9 d’octubre, un taller sobre salut sexual i reproductiva a Sant Pere Pescador. En el marc del programa Habiba, Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà, l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal ha organitzat aquest taller sobre salut sexual i reproductiva, adreçat a dones d’origen migrat.

La iniciativa té com a objectiu promoure l’equitat en l’exercici del dret a la salut i l’accés al sistema de salut de les dones d’origen migrant de la comarca, i és finançat per la Convocatòria Interculturalitat i Acció Social 2020 de la Fundació “la Caixa”.

El taller ha estat realitzat de forma col·laborativa entre els grups de dones d’origen migrat del municipi i professionals del Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’ABS de l’Escala. Les sessions de disseny del taller han estat dinamitzades per l’Associació Amunt i Crits –Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà amb el suport de l’equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat.

L’objectiu principal del taller ha estat el de donar a conèixer els recursos que les dones tenen al seu abast en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva, així com recollir les necessitats expressades per les dones en aquest àmbit.

El desconeixement d’aquests recursos sanitaris és un dels punts destacats del Diagnòstic de salut comunitària de Sant Pere Pescador que s’ha elaborat en el marc del Programa Habiba, en què dones d’origen migrat i professionals sanitaris han posat en comú el seu coneixement específic per tal de generar un diagnòstic compartit que recull de forma precisa les necessitats i oportunitats detectades en l’àmbit de la salut, a través de la metodologia de l’encreuament de sabers. El taller sobre salut sexual i reproductiva és un dels principals resultats generats pel Programa.

Un cop acabat el taller, on van assistir unes 30 dones, les participants van compartir menjars tradicionals i música dels seus llocs d’origen.

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 
Aquesta web utilitza cookies tècniques i analítiques (pròpies i de tercers) per a prestar el servei. Pot acceptar-les o bé rebutjar-les clicant als botons corresponents. Per a més informació pot consultar la Política de Cookies.